+387 53 610 116

Вијести

УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА ЋЕ НАРЕДНИМ РЕБАЛАНСОМ БИТИ УВРШТЕНО У БУЏЕТ ОПШТИНЕ БРОД

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 5 Juna, 2024 у 12:50

На данас одржаној редовној годишњој Скупштини Удружења пензионера Брод за новог предсједника Скупштине изабран је Душан Кушљић.

Осим тога, присутни чланови и делегати једногласно су усвојили Извјештај о раду,  Финансијски извјештај и Извјештај надзорног одбора о материјално-финансијском пословању за 2023. годину.

 „Поднијели смо извјештај о раду, извјештај о пословању. Донијели смо план рада за наредну годину и финансијски план за сљедећу годину“, рекао је Ђорђе Ружојчић, предсједник Удружења пензионера Брод и додао:

„Ми немамо друга примања осим наше чланарине. Од 2 504 пензионера њих 1 156 су чланови. Чланарина која износи 3,00 КМ мјесечно плаћа се на добровољној бази. То се издваја преко чека и ми од тога радимо, плаћамо лијечење, лијекове, сахране, путовања разна и све остало што је потребно“, истакао је Ружојчић.

Он се осврнуо и на подршку коју пензионери могу да одбију путем касе узајамне помоћи.

„Касе узајамне помоћи раде врло добро и врло успјешно и то је једна велика помоћ за наше пензионере, гдје у свака доба могу да се обрате, да уколико испуњавају услове узму без камата, без учешћа да добију колико треба и да им се може помоћи. То иде на десет мјесеци у ратама и иде преко чека“, нагласио је он.

Скупштини Удружења присуствовао је и Вељко Спасенић, предсједник Удружења пензионера Дервента, те Зоран Видић, начелник општине Брод и Мирослав Вуковић, начелник Одјељења за финансије општине Брод.

Како би се побољшали услови живота пензионера, али и помогло функционисању овог Удружења, начелник општине Брод је најавио директну подршку из буџета.

„На данашњој Скупштини Удружења пензионера општине Брод договорена је конкретна подршка раду Удржења у будућем ребалансу буџета у износу од 15 000 конвертибилних марака (КМ) годишње“, казао је начелник општине Брод Зоран Видић.

Током сједнице разговарало се и о вишедеценијском проблему простора Удружења који је Фонд ПИО продао на лицитацији прије петнаест година.  

„Мислим да је крајње вријеме да нова генерација у Броду која је тренутно у локалној администрацији обезбиједи простор који ће бити у власништу Удружења прензионера или барем у власништу Општине Брод, а онда дата на кориштење овом удружењу“, истакао је Видић.

Он је изјавио да је радни састанак по том питању планиран за наредну седмицу уз присуство руководства Удружења.

„Све оне приче које смо започели раније са свим организацијама и удружењима смо истјерали до краја и направили посао и мислим да ће тако бити и овај пут“, закључио је начелник општине Брод.

Присутни чланови и делегати су подржали наведени приједлог.

news
ПРОГЛАШЕЊЕМ НАЈБОЉИХ ЕКИПА И ДОДЈЕЛОМ ПЕХАРА ЗАВРШЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „БРОД 2024“

Дводневни осми по реду Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“ завршен је данас, 23. јуна проглашењем најбољих екипа и додјелом пехара. Најуспјешнија екипа у категорији 2013. годиште је…

23.06.2024 18:41

news
ПОЧЕО 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР "БРОД 2024"

Постројавањем екипа, поздравом организатора и генералног покровитеља, те наступом Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ данас је у Броду почео осми Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“. На стадиону Омладинског…

22.06.2024 15:19

news
СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта. Стадион…

21.06.2024 19:48