+387 53 610 116

Вијести

УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА ЋЕ НАРЕДНИМ РЕБАЛАНСОМ БИТИ УВРШТЕНО У БУЏЕТ ОПШТИНЕ БРОД

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 5 Juna, 2024 у 12:50

На данас одржаној редовној годишњој Скупштини Удружења пензионера Брод за новог предсједника Скупштине изабран је Душан Кушљић.

Осим тога, присутни чланови и делегати једногласно су усвојили Извјештај о раду,  Финансијски извјештај и Извјештај надзорног одбора о материјално-финансијском пословању за 2023. годину.

 „Поднијели смо извјештај о раду, извјештај о пословању. Донијели смо план рада за наредну годину и финансијски план за сљедећу годину“, рекао је Ђорђе Ружојчић, предсједник Удружења пензионера Брод и додао:

„Ми немамо друга примања осим наше чланарине. Од 2 504 пензионера њих 1 156 су чланови. Чланарина која износи 3,00 КМ мјесечно плаћа се на добровољној бази. То се издваја преко чека и ми од тога радимо, плаћамо лијечење, лијекове, сахране, путовања разна и све остало што је потребно“, истакао је Ружојчић.

Он се осврнуо и на подршку коју пензионери могу да одбију путем касе узајамне помоћи.

„Касе узајамне помоћи раде врло добро и врло успјешно и то је једна велика помоћ за наше пензионере, гдје у свака доба могу да се обрате, да уколико испуњавају услове узму без камата, без учешћа да добију колико треба и да им се може помоћи. То иде на десет мјесеци у ратама и иде преко чека“, нагласио је он.

Скупштини Удружења присуствовао је и Вељко Спасенић, предсједник Удружења пензионера Дервента, те Зоран Видић, начелник општине Брод и Мирослав Вуковић, начелник Одјељења за финансије општине Брод.

Како би се побољшали услови живота пензионера, али и помогло функционисању овог Удружења, начелник општине Брод је најавио директну подршку из буџета.

„На данашњој Скупштини Удружења пензионера општине Брод договорена је конкретна подршка раду Удржења у будућем ребалансу буџета у износу од 15 000 конвертибилних марака (КМ) годишње“, казао је начелник општине Брод Зоран Видић.

Током сједнице разговарало се и о вишедеценијском проблему простора Удружења који је Фонд ПИО продао на лицитацији прије петнаест година.  

„Мислим да је крајње вријеме да нова генерација у Броду која је тренутно у локалној администрацији обезбиједи простор који ће бити у власништу Удружења прензионера или барем у власништу Општине Брод, а онда дата на кориштење овом удружењу“, истакао је Видић.

Он је изјавио да је радни састанак по том питању планиран за наредну седмицу уз присуство руководства Удружења.

„Све оне приче које смо започели раније са свим организацијама и удружењима смо истјерали до краја и направили посао и мислим да ће тако бити и овај пут“, закључио је начелник општине Брод.

Присутни чланови и делегати су подржали наведени приједлог.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23