+387 53 610 116

Вијести

ТУРНИР У УЛИЧНОЈ КОШАРЦИ УВРШТЕН У ФИБА КАЛЕНДАР

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 3 Juna, 2022 у 09:54

img

Турнир у уличној кошарци у Броду, који ће у јулу ове године доживјети десето издање, уврштен је на листу турнира у надлежности Међународне кошаркашке федерације /ФИБА/.

Један од зачетника streetball –a у Броду Горан Гарачић, рекао је да ће десето јубиларнo издање турнира бити одржано 30. и 31. јула на платоу испред спортско-културног центра у Броду.

-Други дан дводневне манифестације резервисан је за сениоре, док ће дан раније кошаркашко умијеће приказати млађе категорије. Сви мечеви играће се на истом терену, идентичним условима и правилима-, напоменуо је Гарачић.

Он је нагласио да је бродски турнир препознат на кошаркашкој мапи, да биљежи стални напредак, а улазак у Никшићко лигу 3 на 3 и ФИБА листу турнира, представља круну досадашњег рада и подстрек за наредни период.

-Након деценије, дошли смо до ФИБА листе, што цијелој причи даје нову озбиљност. Имамо обавезу поштовати сва важећа правила, што подразумјева одригравање утакмица на прописаној подлози, трибине, одговарајућу конструкцију коша са пропратним елементима, пренос утакмица на You tubе каналу, и најважније- бодовe за свјетску ранг листу. Све ово ће донијети један нови квалитет нашем турниру-, рекао је Гарачић.

Он је напоменуо да је недавно у Броду одржан састанак на коме су представници општине Брод, Туристичке организације, кошаркашког клуба из Брода и директор Лиге прецизирали све детаље везане за одржавање овогодишњег турнира у Броду. Пријаве екипа врше се на ФИБА сајту fiba3x3.com, а турнир у “ Streetball –u“ ће бити одржан 30. и 31. јула.   

Текст: Радио Брод, Фото: линк                                                                                  

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22