+387 53 610 116

Вијести

ТУРНИР У УЛИЧНОЈ КОШАРЦИ УВРШТЕН У ФИБА КАЛЕНДАР

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 3 Juna, 2022 у 09:54

Турнир у уличној кошарци у Броду, који ће у јулу ове године доживјети десето издање, уврштен је на листу турнира у надлежности Међународне кошаркашке федерације /ФИБА/.

Један од зачетника streetball –a у Броду Горан Гарачић, рекао је да ће десето јубиларнo издање турнира бити одржано 30. и 31. јула на платоу испред спортско-културног центра у Броду.

-Други дан дводневне манифестације резервисан је за сениоре, док ће дан раније кошаркашко умијеће приказати млађе категорије. Сви мечеви играће се на истом терену, идентичним условима и правилима-, напоменуо је Гарачић.

Он је нагласио да је бродски турнир препознат на кошаркашкој мапи, да биљежи стални напредак, а улазак у Никшићко лигу 3 на 3 и ФИБА листу турнира, представља круну досадашњег рада и подстрек за наредни период.

-Након деценије, дошли смо до ФИБА листе, што цијелој причи даје нову озбиљност. Имамо обавезу поштовати сва важећа правила, што подразумјева одригравање утакмица на прописаној подлози, трибине, одговарајућу конструкцију коша са пропратним елементима, пренос утакмица на You tubе каналу, и најважније- бодовe за свјетску ранг листу. Све ово ће донијети један нови квалитет нашем турниру-, рекао је Гарачић.

Он је напоменуо да је недавно у Броду одржан састанак на коме су представници општине Брод, Туристичке организације, кошаркашког клуба из Брода и директор Лиге прецизирали све детаље везане за одржавање овогодишњег турнира у Броду. Пријаве екипа врше се на ФИБА сајту fiba3x3.com, а турнир у “ Streetball –u“ ће бити одржан 30. и 31. јула.   

Текст: Радио Брод, Фото: линк                                                                                  

news
ПРОГЛАШЕЊЕМ НАЈБОЉИХ ЕКИПА И ДОДЈЕЛОМ ПЕХАРА ЗАВРШЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „БРОД 2024“

Дводневни осми по реду Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“ завршен је данас, 23. јуна проглашењем најбољих екипа и додјелом пехара. Најуспјешнија екипа у категорији 2013. годиште је…

23.06.2024 18:41

news
ПОЧЕО 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР "БРОД 2024"

Постројавањем екипа, поздравом организатора и генералног покровитеља, те наступом Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ данас је у Броду почео осми Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“. На стадиону Омладинског…

22.06.2024 15:19

news
СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта. Стадион…

21.06.2024 19:48