Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ СЈЕЋАЊА НА ПОГИНУЛЕ ИЗ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ БРОДСКО ПОЉЕ

У четвртак 3. марта у Броду је помен парастосом у Бродском пољу 1 обиљежена 30. годишњица од агресије Хрватске на ову општину. Предсједник предсједништва Борачке организације Брод Зоран Видић  је истакао да су 1992. године агресију извршиле регуларна Хрватска војска и паравојне оружане формације из Хрватске, потпомогнуте оружаним паравојним формацијама Хрвата и Муслимана из Босанског Брода.

Предсједник Скупштине општине Брод Александар Крушкоњић рекао је да, иако је прошло три деценије од трагичних догађаја, „не смијемо заборавити ниједну жртву; наша дужност је да у колективном сјећању нашег народа чувамо успомену на страдалнике и немиле догађаје како се нешто слично никада и нигдје не би поновило“.

Након молитвеног помена и пригодног програма, вијенце на спомен обиљежје, поред породица погинулих положили су представници локалне управе, Борачке организације, мјесне организације бораца и Савјета мјесне заједнице Бродско поље 1, општинског удружења породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, основне школе Свети Сава, представници политичких странака и грађани.

Извор: Радио Брод. Репортажу о догађају прочитајте на порталу Радио Брода.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık