+387 53 610 116

Вијести

ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ СЈЕЋАЊА НА ПОГИНУЛЕ ИЗ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ БРОДСКО ПОЉЕ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 4 Marta, 2022 у 08:56

У четвртак 3. марта у Броду је помен парастосом у Бродском пољу 1 обиљежена 30. годишњица од агресије Хрватске на ову општину. Предсједник предсједништва Борачке организације Брод Зоран Видић  је истакао да су 1992. године агресију извршиле регуларна Хрватска војска и паравојне оружане формације из Хрватске, потпомогнуте оружаним паравојним формацијама Хрвата и Муслимана из Босанског Брода.

Предсједник Скупштине општине Брод Александар Крушкоњић рекао је да, иако је прошло три деценије од трагичних догађаја, „не смијемо заборавити ниједну жртву; наша дужност је да у колективном сјећању нашег народа чувамо успомену на страдалнике и немиле догађаје како се нешто слично никада и нигдје не би поновило“.

Након молитвеног помена и пригодног програма, вијенце на спомен обиљежје, поред породица погинулих положили су представници локалне управе, Борачке организације, мјесне организације бораца и Савјета мјесне заједнице Бродско поље 1, општинског удружења породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, основне школе Свети Сава, представници политичких странака и грађани.

Извор: Радио Брод. Репортажу о догађају прочитајте на порталу Радио Брода.

news
ПОЧЕЛА КАМПАЊА „ЛАКО ЈЕ БРЗИНУ СМАЊИТИ“

Министарство саобраћаја и веза и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске у сарадњи са локалним заједницама проводи превентивну кампању “Лако је брзину смаљити”. Кампања је почела данас, 18. јуна и…

18.06.2024 09:55

news
ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗРАДИ ПРВИХ ПРИКЉУЧАКА НА КАНАЛИЗАЦИОНУ МРЕЖУ У УЛИЦИ ПИЛОТА БРАНКА ПЈАНИЋА

Јавно комунално предузеће „Комвод“ а.д. јуче је започело радове на изради прикључака на новоиграђену канализациону мрежу у улици Пилота Бранка Пјанића у Мјесној заједници Бродско Поље 2. Ново Шљивић, технички…

18.06.2024 08:04

news
ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЈЕТА

У понедељак 17. јуна 2024. године у сали за састанке општине Брод одржана је 13. редовна сједница Привредног савјета

18.06.2024 08:00