+387 53 610 116

Вијести

СЈЕДНИЦА СКУПШТИНE ОПШТИНЕ БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 30. ЈАНУАР

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 17 Januara, 2024 у 14:17

Наредна, 34. редовна сједница Скупштине општине Брод одржаће се 30. јануара 2024. године са почетком у 9:00 часова, одлучено је на данас одржаном колегијуму СО Брод.

На дневном реду Скупштине општине ће се наћи 10 тачака. Између осталог, одборници ће разматрати Приједлог Одлуке о финансирању политичких странака из буџета Општине Брод за 2024. годину, као и Приједлог Одлуке о утврђивању одборничког додатка и накнада радних тијела СО Брод за 2024. годину.

На дневном реду је и Приједлог Одлуке о измјени Одлуке о начину наплате и коришћења јавних паркиралишта на подручју Општине Брод, те Одлуке о измјени Одлуке о комуналном реду.

Одборници ће разматрати и Приједлог одлуке о економској цијени услуга ЈУП „Бели анђео“ Брод за 2024. годину. Поново ће на дневном реду бити Приједлог одлуке о давању сагласности на Програм рада и финансијски план ЈЗУ „Дом здравља“ Брод који је повучен са дневног реда претходне сједнице, јер Управни одбор ове установе није засиједао.

На дневном реду ће бити двије редовне тачке – Приједлог Рјешења о именовању Комисије за спровођење јавног надметања – лицитације у поступку продаје непокретности у својини општине Брод, те Приједлог Закључка о прихватању Информације о водоснабдијевању и квалитети воде за период од 01.07. до 31.12.2023. године.

„Одборници се послије новогодишњих и божићних празника враћају у одборничке клупе 30. јануара. Дневни ред сам по себи није обиман, за сада имамо 10 тачака дневног реда које су на данашњем колегијуму прихваћене. Ријеч је о редовним тачкама из програма рада Скупштине општине, очекујем да ће ово бити једна од једноставнијих сједница у овогодишњем засједању јер дневни ред није обиман“, казао је предсједник Скупштине општине Брод Александар Крушкоњић.

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24

news
УНАПРИЈЕЂЕЊЕ ШКОЛСТВА ЗА РАЗВОЈ ОПШТИНЕ

У петак 1. марта у сали за састанке општине одржан је други састанак радне групе за област школства. Радна група је именована за учешће у изради приједлога "Стратегије развоја општине…

01.03.2024 13:15