+387 53 610 116

Вијести

СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 21 Juna, 2024 у 20:02

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта.

Стадион Омладинског фудбалског клуба „Полет 1926“ сутра и прекосутра ће дочекати екипе из цијелог региона. На терену ће снаге одмјерити око хиљаду дјечака из Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске.

„И ове године, као и претходних имамо много наших старих и нешто нових пријатеља. Ово је заиста један спој младости и фудбала. Првог дана турнира такмичиће се дјечаци 2012. и 2014. годишта. Отварање турнира званично креће у 11:40 у овом предивном амбијенту Градског стадиона Омладинског фудбалског клуба „Полет“, рекао је Мирун Јокановић, тренер у Школи фудбала „Пријатељи“и додао:

„Имамо пријављене 74 екипе ван нашег града и шест домаћих екипа, чланова Школе фудбала „Пријатељи“ и ОФК „Полет“. У питању је преко 35 клубова и 25 градова широм нашег региона“.

Организатор турнира је Школа фудбала „Пријатељи“, а покровитељи Општина Брод и Туристичка организација општине Брод. Поред чланова Српског спортског удружења „Пријатељи“ у припреми је учествовала и Туристичка организација општине Брод.

„Туристичка организација се заиста потрудила да ово све доведемо у ред. Наша организација Српско спортско удружење Пријатељи и Школа фудбала су припремили овај други дио терена, да све претворимо у један нови амбијент гдје ће се фудбал играти на четири мини фудбалска терена и уживати у самом догађају“, истакао је Јокановић.

Осми по реду фудбалски турнир за младе, полако, али сигурно постаје велики спортски догађај.

„Овај наш турнир поприма један битан значај, јер сви ти људи који су овдје долазили и даље долазе и угодно се осјећају у овом граду. Показали смо се као одлични домаћини и настојимо да им пружимо све што је потребно – од угоститељских услуга које ће бити на располагању свима, до самог амбијента спортских терена“, нагласио је Јокановић и додао:

„Ми као домаћини смо се потрудили да сваком учеснику овог турнира додијелимо освјежење и храну. Исто тако, награде су припремљене за четири најбоље пласиране екипе у свакој узрасној категорији, тако да очекујемо заиста један предиван спортски догађај у једном предивном спортском амбијенту“.

Организатори истичу да им је мисија да подстакну што више дјеце да се баве спортом.

 „Превасходно, ми се бавимо фудбалом и наш задатак је да што више младих анимирамо у фудбал, да нам се прикључе, да дођу овдје, да нас подрже, да виде шта радимо, јер ово све што радимо радимо због њих и њихове будућности“, нагласио је тренер Јокановић.

Уједно се захвалио свима који су у било ком смислу подржали турнир у Броду.

„Искористио бих прилику да се захвалим свима онима који стоје иза нас у организацији овог турнира и да кажем да је генерални покровитељ нашег турнира локална заједница, односно, начелник општине Брод. Исто тако, Туристичка организација општине Брод нам је помогла у самој припреми терена“, казао је Јокановић и додао:

„Много пријатеља турнира је стало иза овога, као што је „ДМ Монтажа“ која је подржала сваки наш турнир. Осим тога, ту су „Дориа“ и „Вивиа“, као и многи други. Зато им се још једном захваљујем“.

Кроз Брод ће сутра продефиловати око хиљаду младих фудбалера. Организатори су се потрудили да им обезбиједе све потребне услове, а од наших суграђана очекују подршку са трибина.

„Позивам грађане Брода да подрже ове наше младе фудбалере и да подрже и фудбал, јер створени су сви услови да се одржи један предиван спортски догађај у нашем граду“, закључио је Мирун Јокановић, тренер у Школи фудбала „Пријатељи“.

news
ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ИЗ ВИНСКЕ

Молитвом, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен обиљежју испред цркве у Винској данас је одата почаст за 24 погинула борца Војске Републике Српске из ове мјесне заједнице. Помен је…

12.07.2024 11:17

news
УСВОЈЕН ПОСЛОВНИК О РАДУ САВЈЕТОДАВНОГ ОДБОРА ГРАЂАНА ОПШТИНЕ БРОД

На основу Одлуке о оснивању Савјетодавног одбора грађана на подручју Општине Брод, број: 02/041-7/24 од 26.03.2024. године, Савјетодавни одбор грађана на 1. конститутивној сједници, одржаној дана 08.07.2024. године, доноси ПОСЛОВНИКо…

11.07.2024 12:44

news
ГОДИШЊА СКУПШТИНА СРД "САВА" БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 14. ЈУЛ

Спортско риболовно друштво “Сава” Брод обавјештава своје чланове да ће се у недјељу, 14. јула 2024. године одржати годишња сједница Скупштине Друштва. Сједница ће се одржати у сали Скупштине општине…

09.07.2024 12:23