+387 53 610 116

Вијести

СОКОЛСКЕ ИГРЕ ПОНОВО ОКУПИЛЕ ВЕЛИКИ БРОЈ БРОЂАНА, А ПЕХАР ЈЕ И ОВЕ ГОДИНЕ ОТИШАО У ЛИЈЕШЋЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 20 Maja, 2024 у 06:34

Соколска чета Лијешће побједник је јубиларних, 30. Соколских игара у организацији Српског Соколског друштва „Вучјак“. Друго мјесто је припало Соколској чети Винска, а треће Соколској чети Клакар Доњи.

Ове године домаћин Соколских игара била је Соколска чета Тулек, а стадион у овој мјесној заједници био је проприште борби у 11 дисциплина за 11 чета и око 550 такмичара. Поред тога, Мјесна заједница Тулек и њихова соколска чета дочекале су и угостиле велики број Брођана из свих крајева наше општине.

Најуспјешнија екипа била је Соколска чета Лијешће која је у укупном пласману освојила 316 бодова.

 „Данас је један диван дан, једно прелијепо дружење. Као што сам вам, на неки начин и обећао, одбранили смо титулу, али било је, како би наш народ рекао, јако густо, само 6.5 бодова разлике“, казао је Синиша Грабовац из Соколске чете Лијешће.

Он је честитао другопласираној чети Винска јер су дали све од себе иако су имали мало мањи број учесника у односу на њих.

 „Ја бих да честитам својој чети од срца јер су дали свој максимум. Захваљујем се свима који су били са нама свих ових дана, па и данас. Хвала свим људима који су били уз нас, домаћину, организатору, медијима, свима“, изјавио је Грабовац.

За сада најтрофејнија Соколска чета Винска имала је само 6.5 бодова мање, па им је припало друго мјесто.

 „Желим прво да честитам домаћинима на фантастичној организацији. Мислим да су ово до сада најбоље игре. Сваки пут су све боље и боље“, рекао је Бранко Јовичић, старјешина Соколске чете Винска.

Он је честитао противницима, побједничкој екипи Соколске чете Лијешће и указао на чињеницу да су их побиједили са предношћу од само 6.5 бодова.

„Ријеч је о јако квалитетној чети и највећем селу. Не могу рећи да сам задовољан, али су људи заслужено побиједили. Честитам и Клакару Доњем, такође јако добра чета“, додао је Јовичић и похвалио Соколску чету Сијековац која сe полако "диже" на табели најуспјешнијих чета Соколских игара.

Бранко је честитао својим такмичарима на борби и упорности, те чеситао старјешинству и судијама на коректној организацији и суђењу.

„Припремаћемо се и за сљедећу годину. Не дамо Лијешћу да однесе трајни пехар, а ако однесу честитаћемо им поново. Видимо се у Бродском пољу 1“, закључио је Јовичић.

Соколске игре из године у годину окупљају све више малишана. Један од њих је Марко Вукман који се данас такмичио као дио Соколске чете Винска.

 „Учествовао сам у вучи штрика и освојили смо друго мјесто. Сигурно ћу се пријавити и сљедеће године“, казао је деветогодишњи Марко.

Предраг Малешевић, старјешина Соколске чете Клакар Доњи није крио задовољство што су освојили треће мјесто.

 „Не могу рећи да смо очекивали, али трудили смо се и освојили треће мјесто. Прошле године смо били четврти, ове године смо дали све од себе и уродило је плодом. Поносан сам на себе, поносан сам на своје такмичаре, на своје село и на велику подршку села“, казао је Предраг Малешевић , старјешина Соколске чете Клакар Доњи.

Клакар Доњи је освојио поприличан број појединачних медаља, а њихов старјешина каже да ће се потрудити да се за сљедећу годину још боље припреме.

„Највећа конкуренција су нам соколске чете Винска и Лијешће, али смо презадовољни и са овим резултатом“, закључио је Малешевић.

Покровитељ Соколских сусрета је Општина Брод, а пехаре најбољим четама уручио је начелник Зоран Видић,

„Већ неколико година у организацији соколских игара на подручју општине Брод учествују наши најмлађи и зато је заслужно старјешинство соколског друштва, али и активисти који се труде да ангажују све генерације из својих мјесних заједница“, рекао је Видић.

Он је честитао соколском старјешинству 30. годишњицу постојања.

„Мислим да то не би трајало тако дуго да нема пуно љубави, упорности и труда и без обзира на економске прилике, соколске игре се дешавају из године у годину у другој мјесној заједници. Ми се заиста увијек изненадимо изнова добрим домаћинством. Заиста су сви добри домаћини“, казао је Видић.

Начелник општине Брод је казао да му је главни утисак да су сви одрадили добар посао, од такмичара, организатора, полиције, ватрогасаца, Дома здравља.

„Честитам побједницима, онима који су освојили медаље јер су уложили напор да би постигли одрђени резултат. Поред тога, желим да се захвалим онима који ће да почисте овај терен, као што се сваки пут, на свакој манифестацији у Броду редовно дешава“, рекао је Видић.

Он је истакао да је важно да, првенствено Брођани сазнају за ову манифестацију, а онда и становници других општина.

„С обзиром на то да познајем људе у соколском старјешинству и у соколским четама, мислим да се не требамо бринути за будућност ове манифестације“, закључио је начелник општине Брод.

news
ПРОГЛАШЕЊЕМ НАЈБОЉИХ ЕКИПА И ДОДЈЕЛОМ ПЕХАРА ЗАВРШЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „БРОД 2024“

Дводневни осми по реду Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“ завршен је данас, 23. јуна проглашењем најбољих екипа и додјелом пехара. Најуспјешнија екипа у категорији 2013. годиште је…

23.06.2024 18:41

news
ПОЧЕО 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР "БРОД 2024"

Постројавањем екипа, поздравом организатора и генералног покровитеља, те наступом Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ данас је у Броду почео осми Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“. На стадиону Омладинског…

22.06.2024 15:19

news
СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта. Стадион…

21.06.2024 19:48