+387 53 610 116

Вијести

СОКОЛСКЕ ИГРЕ ПОНОВО ОКУПИЛЕ ВЕЛИКИ БРОЈ БРОЂАНА, А ПЕХАР ЈЕ И ОВЕ ГОДИНЕ ОТИШАО У ЛИЈЕШЋЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 20 Maja, 2024 у 06:34

Соколска чета Лијешће побједник је јубиларних, 30. Соколских игара у организацији Српског Соколског друштва „Вучјак“. Друго мјесто је припало Соколској чети Винска, а треће Соколској чети Клакар Доњи.

Ове године домаћин Соколских игара била је Соколска чета Тулек, а стадион у овој мјесној заједници био је проприште борби у 11 дисциплина за 11 чета и око 550 такмичара. Поред тога, Мјесна заједница Тулек и њихова соколска чета дочекале су и угостиле велики број Брођана из свих крајева наше општине.

Најуспјешнија екипа била је Соколска чета Лијешће која је у укупном пласману освојила 316 бодова.

 „Данас је један диван дан, једно прелијепо дружење. Као што сам вам, на неки начин и обећао, одбранили смо титулу, али било је, како би наш народ рекао, јако густо, само 6.5 бодова разлике“, казао је Синиша Грабовац из Соколске чете Лијешће.

Он је честитао другопласираној чети Винска јер су дали све од себе иако су имали мало мањи број учесника у односу на њих.

 „Ја бих да честитам својој чети од срца јер су дали свој максимум. Захваљујем се свима који су били са нама свих ових дана, па и данас. Хвала свим људима који су били уз нас, домаћину, организатору, медијима, свима“, изјавио је Грабовац.

За сада најтрофејнија Соколска чета Винска имала је само 6.5 бодова мање, па им је припало друго мјесто.

 „Желим прво да честитам домаћинима на фантастичној организацији. Мислим да су ово до сада најбоље игре. Сваки пут су све боље и боље“, рекао је Бранко Јовичић, старјешина Соколске чете Винска.

Он је честитао противницима, побједничкој екипи Соколске чете Лијешће и указао на чињеницу да су их побиједили са предношћу од само 6.5 бодова.

„Ријеч је о јако квалитетној чети и највећем селу. Не могу рећи да сам задовољан, али су људи заслужено побиједили. Честитам и Клакару Доњем, такође јако добра чета“, додао је Јовичић и похвалио Соколску чету Сијековац која сe полако "диже" на табели најуспјешнијих чета Соколских игара.

Бранко је честитао својим такмичарима на борби и упорности, те чеситао старјешинству и судијама на коректној организацији и суђењу.

„Припремаћемо се и за сљедећу годину. Не дамо Лијешћу да однесе трајни пехар, а ако однесу честитаћемо им поново. Видимо се у Бродском пољу 1“, закључио је Јовичић.

Соколске игре из године у годину окупљају све више малишана. Један од њих је Марко Вукман који се данас такмичио као дио Соколске чете Винска.

 „Учествовао сам у вучи штрика и освојили смо друго мјесто. Сигурно ћу се пријавити и сљедеће године“, казао је деветогодишњи Марко.

Предраг Малешевић, старјешина Соколске чете Клакар Доњи није крио задовољство што су освојили треће мјесто.

 „Не могу рећи да смо очекивали, али трудили смо се и освојили треће мјесто. Прошле године смо били четврти, ове године смо дали све од себе и уродило је плодом. Поносан сам на себе, поносан сам на своје такмичаре, на своје село и на велику подршку села“, казао је Предраг Малешевић , старјешина Соколске чете Клакар Доњи.

Клакар Доњи је освојио поприличан број појединачних медаља, а њихов старјешина каже да ће се потрудити да се за сљедећу годину још боље припреме.

„Највећа конкуренција су нам соколске чете Винска и Лијешће, али смо презадовољни и са овим резултатом“, закључио је Малешевић.

Покровитељ Соколских сусрета је Општина Брод, а пехаре најбољим четама уручио је начелник Зоран Видић,

„Већ неколико година у организацији соколских игара на подручју општине Брод учествују наши најмлађи и зато је заслужно старјешинство соколског друштва, али и активисти који се труде да ангажују све генерације из својих мјесних заједница“, рекао је Видић.

Он је честитао соколском старјешинству 30. годишњицу постојања.

„Мислим да то не би трајало тако дуго да нема пуно љубави, упорности и труда и без обзира на економске прилике, соколске игре се дешавају из године у годину у другој мјесној заједници. Ми се заиста увијек изненадимо изнова добрим домаћинством. Заиста су сви добри домаћини“, казао је Видић.

Начелник општине Брод је казао да му је главни утисак да су сви одрадили добар посао, од такмичара, организатора, полиције, ватрогасаца, Дома здравља.

„Честитам побједницима, онима који су освојили медаље јер су уложили напор да би постигли одрђени резултат. Поред тога, желим да се захвалим онима који ће да почисте овај терен, као што се сваки пут, на свакој манифестацији у Броду редовно дешава“, рекао је Видић.

Он је истакао да је важно да, првенствено Брођани сазнају за ову манифестацију, а онда и становници других општина.

„С обзиром на то да познајем људе у соколском старјешинству и у соколским четама, мислим да се не требамо бринути за будућност ове манифестације“, закључио је начелник општине Брод.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23