+387 53 610 116

Вијести

СНИМЉЕНИ КАДРОВИ ЗА ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 14 Februara, 2022 у 11:29

img

У Броду је у недељу 13. фебруара 2022. године организована трећа од пет поворки сјећања у оквиру снимања документарног филма „Свједок“ редитеља Дениса Бојића. Филм је  посвећен ратном путу патолога Зорана Станковића и његовом боравку током рата у Републици Српској и БиХ. Прича представља истину ратног страдања, приказану кроз биографски портрет најпознатијег српског патолога који је из крви и блата овдашњих гробница извлачио и идентификовао страдале како би их породице могле достојанствено сахранити.

Поворком, а потом окупљањем на градском гробљу, на мјесту проналаска масовне гробнице из које су 1993. године ексхумирани посмртни остаци 88 убијених Срба у чијој је ексхумацији и одбукцији учествовао патолог Станковић, Брођани су одали почаст жртвама страдалим у Одбрамбено-отаџбинском рату и тако учествовало у кадровима филма који ће бити свједочанство о српском страдању у протеклом рату.

Извор новости и цијела репортажа о снимању је на порталу Радио Брода.

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22