+387 53 610 116

Вијести

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БРОД УСВОЈИЛА БУЏЕТ И НЕКОЛИКО ВАЖНИХ АКАТА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 20 Decembra, 2023 у 07:37

На 33. редовној сједници Скупштине општине Брод која је одржана у петак, 16. децембра 2023. године усвојен је буџет општине Брод којим су укупни приходи планирани у износу од 13 250 000 конвертибилних марака (КМ). За усвајање буџета за наредну годину гласало је 14 одборника.

Према буџету, порески приходи су планирани у износу од 7 400 000 марака, а непорески у износу од 4 310 000 КМ. Планирани трансфери између буџетских јединица, примици за нефинансијску и од финансијске имовине, те остали примици су 1 540 000 конертибилних марака.

Поред буџета за наредну годину, на 33. редовној сједници Скупштине усвојено је неколико важних аката.

Између осталог, одборници су изгласали Одлуку о утврђивању пореске стопе за опорезивање непокретности на подручју општине Брод. Она ће у наредној години износити 0.18 одсто, док ће пореска стопа за опорезивање непокретности у којима се обавља производна дјелатност износити 0.08 одсто.

Скупштинска већиона усвојила је и Одлуку о продаји земљишта за изградњу пословног комплекса у улици Крајишких бригада. Подржане су и Одлука о продаји непокретности означене као к.п. 2011/2, 2016/1 и 2016/2 к.о. Брод путем непосредне погодбе, те Одлука о продаји непокретности означене као к.п. 1153/3, к.о. Брод  путем непосредне погодбе.

Одборници су, осим тога изгласали и Одлуку о продаји непокретности у Улици Бранка Ковачевића.

На дневном реду Сједнице нашла су се и питања која се тичу Јавног комуналног предузећа „Комвод“ а.д. Брод.

Усвојена је Одлука о давању сагласности на Цјеновник комуналних услуга прикупљања, одвоза и депоновања отпада. Одборници су подржали и Одлуку о давању сагласности на приједлог Цјеновника комуналних услуга испоруке даљинског гријања у Броду, те Цјеновника комуналних услуга водоснабдијевања и одводње отпадних вода.

Већином гласова присутних одборника усвојена је Одлука о давању сагласности на приједлог Цјеновника комуналних услуга које се пружају на Градском гробљу и Градској пијаци, те Програм комуналних дјелатности општине Брод за наредну годину.

Присутни одборници су усвојили и Програме рада и финансијске планове Јавне установе „Туристичка организација општине Брод“ и Јавне установе „Центар за социјални рад“ за 2024. годину. Прихваћен је приједлог Програма рада Скупштине за наредну годину.

На 33. сједници расправљало се и о Извјештају комисије за спровођење јавног огласа за именовање два члана Општинске изборне комисије (ОИК). Одлуком одборника, за чланове ОИК именоване су дипломиране правнице Стана Даниловић и Хелена Кајтазовић Ђуђић.

Извор: Општинска управа

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24

news
УНАПРИЈЕЂЕЊЕ ШКОЛСТВА ЗА РАЗВОЈ ОПШТИНЕ

У петак 1. марта у сали за састанке општине одржан је други састанак радне групе за област школства. Радна група је именована за учешће у изради приједлога "Стратегије развоја општине…

01.03.2024 13:15