+387 53 610 116

Вијести

СВИ КАНДИДАТИ ИЗ БРОДА ДОБИЛИ ДОЗВОЛЕ ЗА УПРАВЉАЊЕ ЧАМЦЕМ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 29 Februara, 2024 у 14:33

На данас одржаном испиту за управљање чамцем који је 19. пут заредом организовала Служба цивилне заштите Општине Шамац сва четири кандидата са поручја општине Брод су успјешно прошли теоријски и практични дио испита, те ће добити дозволе за управљање чамцем.

Позиву Цивилне заштите Брод одазвали су се припадници Професионалне спасилачко-ватрогасне јединице Брод Ренато Душанић, Далибор Драгојевић и Владимир Јосић. Сва тројица су прошли обуку, што ће, кажу увелико унаприједити њихов даљи рад у својој јединици.

Ове године су по први пут поред припадника јединица Цивилне заштите обуци могли приступити и други заинтересовани грађани са ширег подручја регије, па је дозволу за управљање чамцем добио и Брођанин Ненад Пречаница.

Из Службе цивилне заштите Општине Шамац саопштили су да је обуку и испит положило 57 од 60 пријављених кандидата из разних крајева Босне и Херцеговине.

„Ми смо као и претходних 18 година организовали полагање испита за управљаче чамца јер смо свјесни да само обучено људство и кадар да буду употријебљени у случају ванредних ситуација, попут поплава“, истакао је Боро Богдановић, стручни сарадник за послове цивилне заштите у органу управе Шамцу. Обуку и тестирање је спровело Министарство саобраћаја и веза Републике Српске у сарадњи са Капетанијом пристаништа Брчко.

news
ЂОРЂЕ ЋЕРИЋ ЗА РАДИО БРОД: УВИЈЕК ТЕЖИМ КА ПОСТОЉУ

Најуспјешнији бродски атлетичар – рекреативац Ђорђе Ћерић који је три пута проглашен за најбољег спортисту општине Брод говорио је за Радио Брод о почецима, резултатима и циљевима које је себи…

17.04.2024 10:44

news
ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА У САВЈЕТОДАВНИ ОДБОР

Рок за подношење пријава кандидата продужава се до 19.04.2024. године.

17.04.2024 09:20

news
ГРАДСКИ ПАРК ДОБИО ЗИП ЛАЈН И ДОДАТНЕ САДРЖАЈЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

Од прошле недјеље у Градском парку у Броду дјеца узраста од седам до 14 година могу да уживају у новом садржају. Ријеч је о двије линије зип лајна и адреналинском…

16.04.2024 09:51