+387 53 610 116

Вијести

СВИ КАНДИДАТИ ИЗ БРОДА ДОБИЛИ ДОЗВОЛЕ ЗА УПРАВЉАЊЕ ЧАМЦЕМ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 29 Februara, 2024 у 14:33

На данас одржаном испиту за управљање чамцем који је 19. пут заредом организовала Служба цивилне заштите Општине Шамац сва четири кандидата са поручја општине Брод су успјешно прошли теоријски и практични дио испита, те ће добити дозволе за управљање чамцем.

Позиву Цивилне заштите Брод одазвали су се припадници Професионалне спасилачко-ватрогасне јединице Брод Ренато Душанић, Далибор Драгојевић и Владимир Јосић. Сва тројица су прошли обуку, што ће, кажу увелико унаприједити њихов даљи рад у својој јединици.

Ове године су по први пут поред припадника јединица Цивилне заштите обуци могли приступити и други заинтересовани грађани са ширег подручја регије, па је дозволу за управљање чамцем добио и Брођанин Ненад Пречаница.

Из Службе цивилне заштите Општине Шамац саопштили су да је обуку и испит положило 57 од 60 пријављених кандидата из разних крајева Босне и Херцеговине.

„Ми смо као и претходних 18 година организовали полагање испита за управљаче чамца јер смо свјесни да само обучено људство и кадар да буду употријебљени у случају ванредних ситуација, попут поплава“, истакао је Боро Богдановић, стручни сарадник за послове цивилне заштите у органу управе Шамцу. Обуку и тестирање је спровело Министарство саобраћаја и веза Републике Српске у сарадњи са Капетанијом пристаништа Брчко.

news
ПРЕДЛОЖЕНА РАНГ ЛИСТА ПОБЈЕДНИКА КОНКУРСА ЗА ИЗБОР НАЈУРЕЂЕНИЈЕГ ДВОРИШТА, БАЛКОНА И УЛАЗА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ 2024. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је 31. маја 2024. године расписала Јавни конкурс за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза стамбене зграде. На конкурс су до 1. јула пристигле укупно 32 пријаве,…

15.07.2024 13:10

news
НАРЕДНА СЈЕДНИЦА СО БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 29. ЈУЛ

На данас одржаном колегијуму договорено је да наредна 40. редовна сједница Скупштине општине Брод буде одржана у понедјељак, 29. јула са почетком у 9:00 часова у сали Скупштине општине (зграда…

15.07.2024 09:41

news
СЛАВА СЕЛА ПОНОВО ОКУПИЛА БРОЈНЕ ПОЛОЈЧАНЕ

Литургијом у храму посвећеном Светим апостолима Петру и Павлу, чином освећења славског колача, свечаном литијом око храма и народним весељем данас је у Полоју прослављена слава села – Павловдан. Премда…

13.07.2024 16:50