+387 53 610 116

Вијести

СВЕ СПРЕМНО ЗА 45. ПОНОЋНИ ТУРНИР У БРОДУ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 22 Januara, 2024 у 17:44

Традиционални 45. Моцарт поноћни турнир у малом фудбалу Брод 2024 почиње у сриједу 24. јануара у Спортско-културном центру у Броду. Овогодишњи турнир окупиће укупно 74 екипе из Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије, Словеније и Аустрије, а за најбоље тимове обезбијеђен је наградни фонд од 15 000 конвертибилних марака (КМ).

„Ове године имамо пријављене 74 екипе из свих категорија. Од тога је 36 екипа у категорији сениора, 12 из категорије ветерана, те по 13 из категорија кадета и јуниора“, казао је Бојан Петрић, предсједник Организационог одбора 45. Моцарт поноћног турнира у малом фудбалу Брод 2024.

Он је додао да ће 90 одсто екипа које су прошле године играле четвртфиналне, полуфиналне и финалне утакмице поново учествовати у турниру.

„Појавила се и нова екипа из Словеније у којој играју репрезентативци из Словеније и бивши репрезентативци Босне и Херцеговине. У екипи из Новог Сада играју можда и два најбоља репрезентативца у Србији“, истакао је Петрић.

Додао је да су учешће на култном бродском турниру потврдиле и екипе из Лабина и Загреба, те ветеранске екипе из Аустрије и Словеније које у својим редовима такође имају бивше и садашње репрезентативце.

 „Од звучних имена сениорских екипа ове године на Поноћном турниру моћи ћемо да гледамо прошлогодишње побједнике, екипу ДМ монтаже у којој наступају играчи који су се прошле године такмичили у Лиги шампиона,“ казао је Петрић.

Главни покровитељ 45. Поноћног турнира је Општина Брод, а генерални спонзор је „Моцарт“. Организатор турнира је Туристичка организација општине Брод. Турнир су подржали и многи бродски привредници, међу којима је и „ДМ монтажа“ као дугогодишњи спонзор многих бродских екипа.

И ове године организатори и покровитељи су за најмлађе Брођане обезбиједили бесплатне улазнице које ће бити подијељене малишанима у вртићу, те ђацима основних и средње школе у Броду.  

Сви остали који желе да присуствују култној смотри малог фудбала у Спортско-културном центру у Броду улазнице од сриједе до суботе могу да купе на билетарници по цијени од 3 конвертибилне марке. Посљедњег дана турнира, у недјељу, 28. јануара, улазнице ће коштати 5 КМ.

У недјељу, током финалног дана, односно финалне вечери извлачиће се улазнице, а за оне који буду имали највише среће Општина Брод и Туристичка организација обезбиједиле су награде.

„Три извучене дјечје улазнице добиће награде од по 50 КМ. У наградној игри учествоваће и они који су улазнице купили на сам дан финала. За њих су обезбијеђене награде у износу од 100, 200 и 300 КМ“, казао је Никола Миличић, члан Организационог одбора овогодишњег Поноћног турнира.

Организатори су ове године увели и једну новину. Ријеч је о маскоти Поноћко, који ће се потрудити да анимира и забави публику у великој дворани Спортско-културног центра током трајања турнира.

„Играјући на већим турнирима примијетили смо да имају своју маскоту, као заштитни знак, па смо дошли на идеју да нешто слично осмислимо и за наш турнир. Поноћко ће анимирати публику, а дјеца ће моћи да му приђу и да се сликају како би сачували успомену на овогодишњи 45. Моцарт поноћни турнир у Броду“, рекао је Бојан Петрић.

Утакмице се од сриједе до петка играју од 16:30, односно од 17:00 до 1:00 час. У суботу и недјељу од 08:00 до 15:00 часова играју најмлађи учесници, док је остатак поподнева и вечери резервисан за екипе које успију да изборе учешће у полуфиналу, односно финалу овогодишњег Поноћног турнира.

За најбоље учеснике обезбијеђен је наградни фонд у износу од 15 000 КМ. Побједници из категорије сениора добиће чек од 10 000 КМ, а осталих 5 000 биће подијељено најбољима из других категорија.

Ове године уведена је још једна новина. Тако ће на сам дан финала бити уручене награде за најбоље спортисте и спортска друштва Општине Брод.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23