+387 53 610 116

Вијести

СВЕ СПРЕМНО ЗА 45. ПОНОЋНИ ТУРНИР У БРОДУ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 22 Januara, 2024 у 17:44

Традиционални 45. Моцарт поноћни турнир у малом фудбалу Брод 2024 почиње у сриједу 24. јануара у Спортско-културном центру у Броду. Овогодишњи турнир окупиће укупно 74 екипе из Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије, Словеније и Аустрије, а за најбоље тимове обезбијеђен је наградни фонд од 15 000 конвертибилних марака (КМ).

„Ове године имамо пријављене 74 екипе из свих категорија. Од тога је 36 екипа у категорији сениора, 12 из категорије ветерана, те по 13 из категорија кадета и јуниора“, казао је Бојан Петрић, предсједник Организационог одбора 45. Моцарт поноћног турнира у малом фудбалу Брод 2024.

Он је додао да ће 90 одсто екипа које су прошле године играле четвртфиналне, полуфиналне и финалне утакмице поново учествовати у турниру.

„Појавила се и нова екипа из Словеније у којој играју репрезентативци из Словеније и бивши репрезентативци Босне и Херцеговине. У екипи из Новог Сада играју можда и два најбоља репрезентативца у Србији“, истакао је Петрић.

Додао је да су учешће на култном бродском турниру потврдиле и екипе из Лабина и Загреба, те ветеранске екипе из Аустрије и Словеније које у својим редовима такође имају бивше и садашње репрезентативце.

 „Од звучних имена сениорских екипа ове године на Поноћном турниру моћи ћемо да гледамо прошлогодишње побједнике, екипу ДМ монтаже у којој наступају играчи који су се прошле године такмичили у Лиги шампиона,“ казао је Петрић.

Главни покровитељ 45. Поноћног турнира је Општина Брод, а генерални спонзор је „Моцарт“. Организатор турнира је Туристичка организација општине Брод. Турнир су подржали и многи бродски привредници, међу којима је и „ДМ монтажа“ као дугогодишњи спонзор многих бродских екипа.

И ове године организатори и покровитељи су за најмлађе Брођане обезбиједили бесплатне улазнице које ће бити подијељене малишанима у вртићу, те ђацима основних и средње школе у Броду.  

Сви остали који желе да присуствују култној смотри малог фудбала у Спортско-културном центру у Броду улазнице од сриједе до суботе могу да купе на билетарници по цијени од 3 конвертибилне марке. Посљедњег дана турнира, у недјељу, 28. јануара, улазнице ће коштати 5 КМ.

У недјељу, током финалног дана, односно финалне вечери извлачиће се улазнице, а за оне који буду имали највише среће Општина Брод и Туристичка организација обезбиједиле су награде.

„Три извучене дјечје улазнице добиће награде од по 50 КМ. У наградној игри учествоваће и они који су улазнице купили на сам дан финала. За њих су обезбијеђене награде у износу од 100, 200 и 300 КМ“, казао је Никола Миличић, члан Организационог одбора овогодишњег Поноћног турнира.

Организатори су ове године увели и једну новину. Ријеч је о маскоти Поноћко, који ће се потрудити да анимира и забави публику у великој дворани Спортско-културног центра током трајања турнира.

„Играјући на већим турнирима примијетили смо да имају своју маскоту, као заштитни знак, па смо дошли на идеју да нешто слично осмислимо и за наш турнир. Поноћко ће анимирати публику, а дјеца ће моћи да му приђу и да се сликају како би сачували успомену на овогодишњи 45. Моцарт поноћни турнир у Броду“, рекао је Бојан Петрић.

Утакмице се од сриједе до петка играју од 16:30, односно од 17:00 до 1:00 час. У суботу и недјељу од 08:00 до 15:00 часова играју најмлађи учесници, док је остатак поподнева и вечери резервисан за екипе које успију да изборе учешће у полуфиналу, односно финалу овогодишњег Поноћног турнира.

За најбоље учеснике обезбијеђен је наградни фонд у износу од 15 000 КМ. Побједници из категорије сениора добиће чек од 10 000 КМ, а осталих 5 000 биће подијељено најбољима из других категорија.

Ове године уведена је још једна новина. Тако ће на сам дан финала бити уручене награде за најбоље спортисте и спортска друштва Општине Брод.

news
ПРОГЛАШЕЊЕМ НАЈБОЉИХ ЕКИПА И ДОДЈЕЛОМ ПЕХАРА ЗАВРШЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „БРОД 2024“

Дводневни осми по реду Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“ завршен је данас, 23. јуна проглашењем најбољих екипа и додјелом пехара. Најуспјешнија екипа у категорији 2013. годиште је…

23.06.2024 18:41

news
ПОЧЕО 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР "БРОД 2024"

Постројавањем екипа, поздравом организатора и генералног покровитеља, те наступом Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ данас је у Броду почео осми Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“. На стадиону Омладинског…

22.06.2024 15:19

news
СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта. Стадион…

21.06.2024 19:48