+387 53 610 116

Вијести

Руководство општине у радној посјети ЈУ ”Центар за социјални рад”

Аутор: admin | Ажурирано: 11 Juna, 2021 у 07:03

Начелник општине Зоран Видић, предсједник СО Александар Крушкоњић, в.д. начелника одјељења за привреду и друштвене дјелатности Никола Бачић и директор ЈУ ''Центар за социјални рад Брод'' Милан Гаврић, током данашњег радног састанка анализирали су рад и могућности унапређења пружања помоћи корисницима ове установе.

Директор установе Милан Гаврић је навео да Центар има огромну улогу у заједници, јер се, како је навео, поред  питања социјалне заштите становника, бави и питањима малољетничке деликвенције и породично-брачних односа.

-За функционисање  Установе годишње је потребно готово милион ковертибилних марака, што нису мала средства, обзиром да нам је основни извор финансирања буџет општине Брод, а око 20% су средства са нивоа Републике. Центар годишње има између 600 и 700 корисника, који остварују једно од 12 прописаних права из области социјалне заштите, казао је Гаврић и навео да је на списку корисника 290 лица која остварују право на помоћ за његу другог лица у износу од 200 КМ.

Гаврић је истакао да је основни циљ новог руководства равномјерно распоређивање прихода корисница којима је помоћ заиста потребна.

За општину Брод износ од 10% укупно планираних средстава представља значајно издвајање, али и говори да локална заједница у значајној мјери помаже ову категорију становника.

-Детаљно смо размотрили проблематику са којом се сусрећу у установи. Обзиром на чињеницу да Центар ради са најосјетљивијом категоријом становништва, општинска управа са посебним сензибилитетом прилази анализи сваког проблема и изналажењу адекватних рјешења-, изјавио је в.д. начелника одјељења за привреду и друштвене дјелатности Никола Бачић.

Бачић је додао да је намјера да се помогне најугроженијим лицима којима је потребна помоћ, а која не примају помоћ посредством Центра. У овој активности, према ријечима Бачића, требају посредовати Савјети мјесних заједница, а разматрана је и могућност ангажовања волонтера  који би пружали најосновнију помоћ тим лицима.

news
ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА КОРИСНИЦИМА ПРЕДУЗЕТНИЧКОГ ФОНДА

Данас су у сали за састанке Општине Брод потписани уговори са троје корисника Предузетничког фонда у оквиру USAID/INSPIRE пројекта који су заједно реализовали Општина Брод и Агенцијa САД за међународни…

19.04.2024 13:47

news
ОБИЉЕЖЕНО 79 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА БРОДА У ДРУГОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ

Полагањем вијенаца и цвијећа на Спомен-костурницу жртвама фашистичког терора и спомен-плочу убијеним Јеврејима данас је у Броду обиљежено 79 година од ослобођења општине у Другом свјетском рату. Молитву страдалим Јеврејима…

19.04.2024 12:02

news
РАСПИСАН НОВИ ПОЗИВ ЗА ПРОЈЕКТЕ И МИКРОБИЗНИСЕ МЛАДИХ БРОЂАНА

Омладинска банка Брод и Фондација „Мозаик“ су у сарадњи са Општином Брод данас расписали нови позив за пројекте и микробизнисе неформалних група младих. Ријеч је о другом позиву ове године…

18.04.2024 10:26