+387 53 610 116

Вијести

РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ “МОЗАИК”

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 1 Marta, 2024 у 13:24

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“.

Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника и Брацо Стевановић, члан Одбора Омладинске банке Брод.

На Конференцији која је трајала два дана између осталог, говорило се о циљевима одрживог развоја и будућности послова у Босни и Херцеговини и региону.

„Имали смо прилику да сазнамо који су то, према истраживању, брзорастући и брзонестајући послови, шта су приоритети доквалификације за наредне три године, те о односима послова човјек-машина и слично“, казао је Брацо Стевановић, члан Одбора Омладинске банке Брод.

Он је истакао да су присутни могли да добију увид у то која главна три фактора утичу на промјену структуре послова, али и које вјештине захтијевају послови будућности.

Међу предавачима су били резидентна координаторка Уједињених нација у Босни и Херцеговини, директор за сарадњу и шефица Одјела за развојну сарадњу у Амбасади Шведске у БиХ и замјеница директорке USAID мисије у БиХ.

На панелима који су одржани током дводневне Конференције говорили су и шеф кооперација у Делегацији Европске уније у БиХ, директор Фондације „Мозаик“, директор Агенције за запошљавање БиХ, те оснивачи и менаџери start up компанија из земље и региона.

„Општина Брод годинама сарађује са Фондацијом „Мозаик“. Можемо да се похвалимо да смо током претходне три године успјешно реализовали 33 пројекта, а драго ми је што се и на посљедњи позив одазвало много младих људи с одличним идејама“, казао је Вања Николић, шеф кабинета начелника Општине Брод.  

Омладинска банка и Фондација „Мозаик“ су ове године расписали један позив на који се одазвало 20 апликаната. За њихове пројекте из буџета Општине Брод биће изводвојено 19.554 конвертибилних марака (КМ).

„Ове године смо укупно добили 22 апликације, с тим што су двије стигле послије задатог рока и нисмо могли да их узмемо у разматрање“, истакао је Брацо Стевановић и додао да су сви приједлози који су стигли изузетно добри и корисни за заједницу.

Он је казао да у првом позиву имају 12 апликација за посебно финансирање у виду учешћа заједнице. За то су предвиђена средства у износу од 9.500 КМ.

„Добили смо апликацију и за један микробизнис за који су предвиђена средства у износу од 3.000 КМ“, нагласио је Стевановић.

Омладинска банка у Броду са краћим паузама у раду постоји од 2012. године, а током претходне три године Општина Брод је суфинансирала пројекте у износу од 21,871,88 КМ.

У прилогу можете да погледате сумиране резултате сарадње Општине Брод и Омладинске банке Брод закључно са посљедњим позивом на који су се млади могли пријавити до 15. фебруара ове године.

news
ПРЕДСТАВЉЕНЕ ПОЧЕТНЕ АКТИВНОСТИ ПРОЈЕКТА „ЗЕЛЕНИ ТРОУГАО“

Представници агенције ЛИР Еволуција (LIR Evolution) и Општине Брод одржали су данас, 19. јула у просторијама Општине састанак поводом почетка реализације пројекта BH Green Triangle (Зелени троугао) и израде Акционог…

19.07.2024 12:27

news
ПРЕДЛОЖЕНА РАНГ ЛИСТА ПОБЈЕДНИКА КОНКУРСА ЗА ИЗБОР НАЈУРЕЂЕНИЈЕГ ДВОРИШТА, БАЛКОНА И УЛАЗА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ 2024. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је 31. маја 2024. године расписала Јавни конкурс за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза стамбене зграде. На конкурс су до 1. јула пристигле укупно 32 пријаве,…

15.07.2024 13:10

news
НАРЕДНА СЈЕДНИЦА СО БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 29. ЈУЛ

На данас одржаном колегијуму договорено је да наредна 40. редовна сједница Скупштине општине Брод буде одржана у понедјељак, 29. јула са почетком у 9:00 часова у сали Скупштине општине (зграда…

15.07.2024 09:41