+387 53 610 116

Вијести

РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 2 Oktobra, 2023 у 06:28

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за инвестирање -, рекао је шеф Кабинета начелника општине Брод Вања Николић који је 27. септембра у Административном центру Владе Републике Српске присуствовао обиљежавању десет година од провођења програма БФЦ сертификата.

Николић је том приликом потписао уговор о ресертификацији овог значајног документа за општину Брод, чему је претходило испуњавање веома захтјевних критеријума. Уговоре са представницима 12 локалних самоуправа у Републици Српској потписао предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић.

Николић је истакао да БФЦ сертификат представља потврду да општина нуди инвеститорима услуге високог квалитета олакшавајући њихово пословање и континуирано ради на побољшању пословног амбијента.

-Сертификат није гаранција инвестиција, а на основу разговора у Влади Српске и искустава других локалних заједница произилази да су одређене општине са овим сертификатом привукле стране инвестиције. Ипак, преовладава закључак да је Влада Српске преусмјерила инвестиције у те локалне заједнице -, навео је Николић.

Нажалост, општина Брод још није остварила бенефите овог сетрификата, додаје Николић сматрајући да дио одговорности сноси локална управа, а већим дијелом због недовољне сарадње са Владом Српске.

-Брод има шта понудити будућим инвеститорима, попут погодности приликом покретања бизниса, земљишта, а оно на чему треба радити је изградња пословне зоне што би заокружило цјелину коју би могли ставити на располагање инвеститорима -, рекао је Николић. 

Извор: Радио Брод

news
ПРЕДСТАВЉЕНЕ АКТИВНОСТИ ДРУГЕ ФАЗЕ ДРР ПРОЈЕКТА

Данас је у сали за састанке Општине Брод одржан састанак представника УНДП-а (United Nations Development Programme – UNDP), Одсјека за послове заштите и спасавања, те Одсјека за локални и економски…

15.04.2024 11:54

news
ПОРИБЉАВАЊЕ РИЈЕКЕ САВЕ АУТОХТОНOМ ВРСТОМ ШАРАНА

Спортско риболовно друштво “Сава” извршило је редовно годишње порибљавање ријеке Саве рибом шаран. Oбнављање рибљег фонда спроведено је у складу са програмом рада одобреног од стране Министарства пољопривреде, шумарства и…

12.04.2024 07:31

news
КОЛЕГИЈУМ УСВОЈИО ДНЕВНИ РЕД 37. РЕДОВНЕ СЈЕДНИЦЕ СО БРОД

На данас одржаном колегијуму Скупштине општине Брод усвојен је дневни ред 37. редовне сједнице СО Брод која ће бити одржана 25. априла 2024. године са почетком у 9:00 часова. Свих…

11.04.2024 10:36