+387 53 610 116

Вијести

РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 2 Oktobra, 2023 у 06:28

img

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за инвестирање -, рекао је шеф Кабинета начелника општине Брод Вања Николић који је 27. септембра у Административном центру Владе Републике Српске присуствовао обиљежавању десет година од провођења програма БФЦ сертификата.

Николић је том приликом потписао уговор о ресертификацији овог значајног документа за општину Брод, чему је претходило испуњавање веома захтјевних критеријума. Уговоре са представницима 12 локалних самоуправа у Републици Српској потписао предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић.

Николић је истакао да БФЦ сертификат представља потврду да општина нуди инвеститорима услуге високог квалитета олакшавајући њихово пословање и континуирано ради на побољшању пословног амбијента.

-Сертификат није гаранција инвестиција, а на основу разговора у Влади Српске и искустава других локалних заједница произилази да су одређене општине са овим сертификатом привукле стране инвестиције. Ипак, преовладава закључак да је Влада Српске преусмјерила инвестиције у те локалне заједнице -, навео је Николић.

Нажалост, општина Брод још није остварила бенефите овог сетрификата, додаје Николић сматрајући да дио одговорности сноси локална управа, а већим дијелом због недовољне сарадње са Владом Српске.

-Брод има шта понудити будућим инвеститорима, попут погодности приликом покретања бизниса, земљишта, а оно на чему треба радити је изградња пословне зоне што би заокружило цјелину коју би могли ставити на располагање инвеститорима -, рекао је Николић. 

Извор: Радио Брод

news
КВАР НА СИСТЕМУ ДАЉИНСКОГ ГРИЈАЊА

Из ЈКП “Ковод” Брод је стигло обавјештење о привременом прекиду гријања корисника који су везани за топлотну станицу у Спортском центру. Данас се десио квар на топлотној станици која грије…

30.11.2023 13:19

news
ОСАМ ГОДИНА САРАДЊЕ СА ОМЛАДИНСКОМ БАНКОМ

У оквиру програма, Омладинска банка Брод, коју партнерски подржавају општина Брод и Фондација Мозаик, у понедељак 27. 11. 2023. године у сали за састанке општине Брод, презентацијом реализованих пројеката у…

28.11.2023 14:08

news
ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О БУЏЕТУ ЗА 2024. Г. И РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА ЗА ТЕКУЋУ ГОДИНУ

Обавјештавају се привредна друштва, привредници, заинтересована лица, грађани, научна и стручна јавност да ће се, поводом Ребаланса буџета Општине Брод за 2023. годину и Буџету Општине Брод за 2024. годину,…

27.11.2023 13:42