+387 53 610 116

Вијести

РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 2 Oktobra, 2023 у 06:28

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за инвестирање -, рекао је шеф Кабинета начелника општине Брод Вања Николић који је 27. септембра у Административном центру Владе Републике Српске присуствовао обиљежавању десет година од провођења програма БФЦ сертификата.

Николић је том приликом потписао уговор о ресертификацији овог значајног документа за општину Брод, чему је претходило испуњавање веома захтјевних критеријума. Уговоре са представницима 12 локалних самоуправа у Републици Српској потписао предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић.

Николић је истакао да БФЦ сертификат представља потврду да општина нуди инвеститорима услуге високог квалитета олакшавајући њихово пословање и континуирано ради на побољшању пословног амбијента.

-Сертификат није гаранција инвестиција, а на основу разговора у Влади Српске и искустава других локалних заједница произилази да су одређене општине са овим сертификатом привукле стране инвестиције. Ипак, преовладава закључак да је Влада Српске преусмјерила инвестиције у те локалне заједнице -, навео је Николић.

Нажалост, општина Брод још није остварила бенефите овог сетрификата, додаје Николић сматрајући да дио одговорности сноси локална управа, а већим дијелом због недовољне сарадње са Владом Српске.

-Брод има шта понудити будућим инвеститорима, попут погодности приликом покретања бизниса, земљишта, а оно на чему треба радити је изградња пословне зоне што би заокружило цјелину коју би могли ставити на располагање инвеститорима -, рекао је Николић. 

Извор: Радио Брод

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23