+387 53 610 116

Вијести

ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА „ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ“

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 9 Februara, 2022 у 08:51

img

Грађани Брода су у празничном расположењу обиљежили славу општине „Покров Пресвете Богородице“ 14. октобра. Поводом крсне славе општине „Покрова Пресвете Богородице“ и славе истоименог Храма служена је света архијерејска литургија.

Литургију су служили: његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански господин Фотије, гости: епископ Никифорос, који носи титулу древне епископије Аморио у Турској, а столује у Солуну у манастиру Влатадон; архимандрит Палама из манастира Кутлумуш, уз саслужење свештенства Епархије.

Епископ Никифорос је на прославу крсне славе Храма и Општине дошао по благослову његовог преосвештенства епископа митилинског господина Јаковоса, дугогодишњег добротвора општине Брод. Након литургије свечана литија је прошла кроз град.

На Тргу Патријарха Павла поред споменика палим борцима и жртвама рата, свештенство је очитало молитву за помен свим страдалницима, војницима и војсковођама одбрамбено – отаџбинског рата. По повратку у Храм „Покрова Пресвете Богородице“ освештан је и преломљен славски колач. 

Начелник општине Зоран Видић је овом приликом епископу Фотију уручио признање општине Брод – Повељу „Покров Пресвете Богородице“. Прослави крсне славе Храма и Општине присуствовали су многобројни угледни гости, представници градова, општина, установа и институција.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

news
ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Новчана средства се прикупљају за помоћ у лијечењу тешко обољелог Синише Крушкоњића из Брода.

08.06.2023 14:03

news
КАКО ПОМОЋИ НАШОЈ ДЈЕЦИ

Дана 9.6.2023. г. са почетком у 19 часова у хотелу Onix у Броду ће се одржати Јавна трибина

06.06.2023 14:35

news
ОДРЖАНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРОД

У уторак 30.5.2023. г. одржана је 27. редовна сједница Скупштине општине (СО) Брод. Сједница је одржана у сали СО у згради Поште са почетком у 9 часова.

31.05.2023 10:24