+387 53 610 116

Вијести

ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА „ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ“

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 9 Februara, 2022 у 08:51

img

Грађани Брода су у празничном расположењу обиљежили славу општине „Покров Пресвете Богородице“ 14. октобра. Поводом крсне славе општине „Покрова Пресвете Богородице“ и славе истоименог Храма служена је света архијерејска литургија.

Литургију су служили: његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански господин Фотије, гости: епископ Никифорос, који носи титулу древне епископије Аморио у Турској, а столује у Солуну у манастиру Влатадон; архимандрит Палама из манастира Кутлумуш, уз саслужење свештенства Епархије.

Епископ Никифорос је на прославу крсне славе Храма и Општине дошао по благослову његовог преосвештенства епископа митилинског господина Јаковоса, дугогодишњег добротвора општине Брод. Након литургије свечана литија је прошла кроз град.

На Тргу Патријарха Павла поред споменика палим борцима и жртвама рата, свештенство је очитало молитву за помен свим страдалницима, војницима и војсковођама одбрамбено – отаџбинског рата. По повратку у Храм „Покрова Пресвете Богородице“ освештан је и преломљен славски колач. 

Начелник општине Зоран Видић је овом приликом епископу Фотију уручио признање општине Брод – Повељу „Покров Пресвете Богородице“. Прослави крсне славе Храма и Општине присуствовали су многобројни угледни гости, представници градова, општина, установа и институција.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

news
ПРИВРЕДНИ САВЈЕТ РАЗМАТРАО ПРИЈЕДЛОГ БУЏЕТА ОПШТИНЕ

У уторак 5. децембра одржана је редовнa сједница Привредног савјета општине Брод.

06.12.2023 11:16

news
СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 15. ДЕЦЕМБРА

Поред Буџета за наредну годину, на одборничким клупама ће се наћи још низ веома важних тачака попут продаје земљишта у улици Крајишких бригада намјењеног за изградњу пословног комплекса

04.12.2023 12:47

news
КВАР НА СИСТЕМУ ДАЉИНСКОГ ГРИЈАЊА

Из ЈКП “Ковод” Брод је стигло обавјештење о привременом прекиду гријања корисника који су везани за топлотну станицу у Спортском центру. Данас се десио квар на топлотној станици која грије…

30.11.2023 13:19