+387 53 610 116

Вијести

Промоција Ђујићеве збирке пјесама ”Живот без рачунара”

Аутор: admin | Ажурирано: 17 Juna, 2021 у 08:37

У ЈУОШ ''Лијешће'' јуче је одржана промоција збирке пјесама ''Мој живот без рачунара'', аутора Милана Ђујића, ученика деветог разреда ове школе.

Ради се о збирци пјесама које обилују разним осјећањима, али ипак, кроз стихове доминира нека поучна мисао, која може бити од користи његовим вршњацима али и старијима. Ђујић пише на теме љубави, живота, среће, породице, села.

Аутор наводи да је прву пјесму ''Први мај'' написао крајем 2018.године и од тада почињу да се нижу стихови и настају нове пјесме које објављује на друштвеним мрежама.

-Као и моји вршњаци, много времена пороводим пред рачунаром. На наговор родитеља прихватио сам изазов и написао пјесму о томе како би изгледао живот без модерних технологија, игрица, програмирања. Управо ''Живот без рачунара'', на приједлог моје разредне, изабран је за наслов моје књиге-, казао је Ђујућ, који у будућности, поред писања, жели да се посвети раду у области информатике.

О Ђујићевој збирци-првенцу говорила је његова разредна Биљана Ковачевић, проф. Српског језика и књижевности која је лекторисала и написала предговор за ово издање.

Ковачевић је истакла да аутор, пише веома лако, углавном риму, и својим пјесмама покушава да помогне младима како би се лакше снашли у животу, упућује их да треба да се понашају одговорно, разумно, да чине добра дјела.

-Посебно се издвајају наслови ''Шта све живот чини'', ''Живот је тежак'', ''Ништа није немогуће'', Шта би дао да си на мој мјесту'', из којих извире мисао потребе да се морамо промјенити, постати бољи, одговорнији и поштенији-, казала је Ковачевић и додала да се ради о талентованом младом пјеснику.

Промоцији књиге, која је одржана у свечано уређеном кутку дворишта школе, поред Ђујићевих вршњака и наставника, присуствовали су многобројни љубитељи писане ријечи, а свечаност су наступом увеличали чланови КУД ''Лијешће''.

news
РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА МАГ-а И ОПШТИНЕ БРОД

Представници Општине Брод и представници Међународне организације за деминирање терена (МАГ) данас, 22. априла су одржали састанак са циљем прикупљања информација о ефектима деминирања терена на подручју општине. „Ово ће…

22.04.2024 13:02

news
ЂАЦИ У АКЦИЈИ ЗА ЧИСТИЈИ И ЉЕПШИ БРОД

Поводом 22. априла, Свјетског дана планете Земље Општина Брод је у сарадњи са Туристичком организацијом општине Брод, Јавним комуналним предузећем „КОМВОД“ а.д. Брод и све три школе са бродске општине…

22.04.2024 11:26

news
БРОД ПО ПРВИ ПУТ ДОМАЋИН МЕЂУНАРОДНОГ СЕМИНАРА АИКИДО САМООДБРАНЕ

Представљањем учесника, извођењем химне Републике Српске, додјелом признања, те загријавањем данас у 11 часова у Спортско-културном центру у Броду почео је Међународни семинар аикидо самоодбране. Организатор и домаћин VIII Међународног…

20.04.2024 14:05