+387 53 610 116

Вијести

Пријем за најбоље

Аутор: admin | Ажурирано: 16 Juna, 2021 у 14:21

У сали за састанке општине Брод, начелник општине Зоран Видић са сарадницима, организовао је традиционални пријем за вуковце и ученике генерације основних и средње школе у Броду.

Ведран Топић вуковац је и ученик генерације СШЦ „Никола Тесла“,  за нијансу бољи од своје школске другарице Анђеле Спасојевић, која је такође носилац дипломе „Вук Караџић“. И једно и друго за животни пут бирају фармацију.

За ученик генерације трећег степена у СШЦ „Никола Тесла“ ове године изабран је Радован Ђурић који такође планира да настави школовање у Новом Саду.

Вуковац  Сара Дуроња ученица је генерације 2020/21 у ОШ „Свети Сава“. Сара је од почетка школовања са великим успјехом учествовала у наставним, али и великом броју ваннаставних активности, истакла је на пријему наставница српског језика и њен разредни старјешина Божица Стјепановић. 

 У генерацији ученика који су ове године завршили основно образовање у ОШ „Свети Сава“ носилац вукове дипломе је и Милана Рајак.

Вуковац и ученик генерације у ОШ „Лијешће“ је Дајана Топић срећна је и поносна на свој успјех, а планира да упише гимназију која ће јој пружити добру основу за даље школовање.

 „Дружити се са најбољима увијек је изузетан догађај“, рекао је Вања Николић, шеф кабинета начелника општине Брод и истакао да ће локална власт настојати да увијек буде подршка овим младим и упјешним људима.

Пријему су, поред ученика, присуствовали поносни родитељи, наставници, професори и директори школа.

news
ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава. Ријеч је…

29.05.2024 09:49

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41