+387 53 610 116

Вијести

ПРИЈЕМ ЗА ДЈЕЦУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 30 Juna, 2022 у 13:20

Тринаест малишана и двије наставнице из ОШ „Угљаре“ из Угљара са Косова и Метохије, који у нашем граду бораве од суботе, 25. јуна, данас је угостио и начелник општине Брод Зоран Видић.

У опуштеном  разговору који се водио том приликом начелник Видић осврнуо се на наша искуства у ратном и послијератном периоду када су наши малишани боравили  у пријатељској Грчкој.

-Велико нам је задовољство што смо у прилици да угостимо ове малишане, да им пружимо све оно што им тамо недостаје, али и да им покажемо да смо ми гостопримљиви људи великог срца- рекао је Видић.

Наставница Драгана Пурић која у пратњи малишана први пут борави у нашем граду, захвалила се на гостопримству Брани Гојковићу, директору ОШ „Свети Сава“ који је годинама у организацији за пријем малишана у пројекту „Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“, начелнику општине Брод Зорану Видићу и локалној управи који су малишанима омогућили бесплатан улаз на базене, али и низ других садржаја, а посебно родитељима који су угостили малишане.

Оно што је основно и најважније, као што и сам назив овог пројекта, који се у Броду реализује већ пет година, говори  јесте да се дјеца упознају и друже, али и да та пријатељства у ери интернета и друштвених мрежа остану и за  убудуће, рекао је Видић.

Извор: Радио Брод

news
ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА КОРИСНИЦИМА ПРЕДУЗЕТНИЧКОГ ФОНДА

Данас су у сали за састанке Општине Брод потписани уговори са троје корисника Предузетничког фонда у оквиру USAID/INSPIRE пројекта који су заједно реализовали Општина Брод и Агенцијa САД за међународни…

19.04.2024 13:47

news
ОБИЉЕЖЕНО 79 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА БРОДА У ДРУГОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ

Полагањем вијенаца и цвијећа на Спомен-костурницу жртвама фашистичког терора и спомен-плочу убијеним Јеврејима данас је у Броду обиљежено 79 година од ослобођења општине у Другом свјетском рату. Молитву страдалим Јеврејима…

19.04.2024 12:02

news
РАСПИСАН НОВИ ПОЗИВ ЗА ПРОЈЕКТЕ И МИКРОБИЗНИСЕ МЛАДИХ БРОЂАНА

Омладинска банка Брод и Фондација „Мозаик“ су у сарадњи са Општином Брод данас расписали нови позив за пројекте и микробизнисе неформалних група младих. Ријеч је о другом позиву ове године…

18.04.2024 10:26