+387 53 610 116

Вијести

ПРИЈЕМ ЗА ДЈЕЦУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 30 Juna, 2022 у 13:20

img

Тринаест малишана и двије наставнице из ОШ „Угљаре“ из Угљара са Косова и Метохије, који у нашем граду бораве од суботе, 25. јуна, данас је угостио и начелник општине Брод Зоран Видић.

У опуштеном  разговору који се водио том приликом начелник Видић осврнуо се на наша искуства у ратном и послијератном периоду када су наши малишани боравили  у пријатељској Грчкој.

-Велико нам је задовољство што смо у прилици да угостимо ове малишане, да им пружимо све оно што им тамо недостаје, али и да им покажемо да смо ми гостопримљиви људи великог срца- рекао је Видић.

Наставница Драгана Пурић која у пратњи малишана први пут борави у нашем граду, захвалила се на гостопримству Брани Гојковићу, директору ОШ „Свети Сава“ који је годинама у организацији за пријем малишана у пројекту „Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“, начелнику општине Брод Зорану Видићу и локалној управи који су малишанима омогућили бесплатан улаз на базене, али и низ других садржаја, а посебно родитељима који су угостили малишане.

Оно што је основно и најважније, као што и сам назив овог пројекта, који се у Броду реализује већ пет година, говори  јесте да се дјеца упознају и друже, али и да та пријатељства у ери интернета и друштвених мрежа остану и за  убудуће, рекао је Видић.

Извор: Радио Брод

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22