+387 53 610 116

Вијести

ПРЕДСТАВА „КАКО? … И ЗАШТО УБИТИ МУЖА“ НАПУНИЛА АМФИТЕАТАР СШЦ „НИКОЛА ТЕСЛА“

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 4 Aprila, 2024 у 22:07

Вечерас је у амфитеатру Средњошколског центра „Никола Тесла“ премијерно изведена представа Радета Вукотића „Како ... И зашто убити мужа?“ у продукцији београдске Уметничке радионице „Призор“.  

Комедија интригантног назива привукла је Брођане, па је сала била пуна, а глумци су одушевљени реакцијама публике. Да су присутни уживали, показује и чињеница да су многи пожељели послије представе да се сликају са глумцима Наташом Аксентијевић и Пеђом Дамјановићем.

„Јако смо лепо примљени. Они су толико уживали, добро су се провели и, ево, и по овим реакцијама сада после представе како су прилазили и говорили како не памте када су се оволико смејали, то је оно у ствари оно због чега ми и играмо ову представу“, изјавила је глумица.

Наташа је додала да ће се због одличних реакција „увек радо одазвати позиву да поново гостују у Броду“.

Ни њен колега Пеђа Дамјановић није крио одушевљење публиком.

„Играмо већ шест година Босну и Хрватску, али морам рећи да је ваша публика вечерас стварно изванредна. Не само што је била крцата сала, до последњег места попуњена, него су људи реаговали отпочетка до краја. Ми јесмо навикли на овакве реакције, али овде је било нешто онако, мало ванредно. Тако да се овим путем захваљујемо публици“, казао је Пеђа послије представе.

На позив главних протагониста на сцени амфитеатра неочекивано су се појавили и Тијана Малешевић и Ведран Ђорђић, иначе чланови драмске секције СШЦ „Никола Тесла“.

„Било је јако занимљиво учествовати у представи. Иако сам члан школске драмске секције и није ми први пут да сам на овој сцени, нисам наступила пред оволико људи“, казала је Тијана и додала да је упркос треми, осјећај био фантастичан.

Са њом се сложио и Ведран, који је такође члан драмске секције и присуство на сцени амфитеатра му није страно, али...

„Ипак, ово је било неочекивано и зато је било другачије. Осјећао се већи притисак, али је било занимљиво и дефинитивно једно искуство које нећу заборавити“, искрен је Ведран.

И ово гостовање глумаца Уметничке радионице „Призор“ организовала је Туристичка организација општине Брод под покровитељством Општине Брод.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23