+387 53 610 116

Вијести

ПРВИ ВАСКРШЊИ БАЗАР У БРОДУ ОКУПИО ВРИЈЕДНЕ КРЕАТИВЦЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 27 Aprila, 2024 у 14:37

Градски парк у Броду јуче је био домаћин првог Васкршњег базара на коме је двадесетак излагача одлучило да представи своје производе.

Било је ту укусних колача, ручно рађеног накита, радова и декорација, здравих, природних сапуна и много тога. Оно што је заједничко свим излагачима јесте добро расположење, тако да се може рећи да је парк јуче био испуњен добром енергијом и уљепшан смијехом и одличном музиком.

Ученици другог разреда Основне школе „Свети Сава“ и њихова учутељица Драгана Ћерић одлучили да учествују у првом Васкршњем базару у Броду. Њихов штанд је био препун шаренила. Продавали су украсе који су сами направили, шарена јаја, корпице, али и колаче у чијој припреми су помогле маме.

Како кажу, своју зараду ће да искористе на најбољи могући начин. Више је приједлога у питању, од одласка на пицу са учитељицом, до набавке грицкалица и сокова за пикник.

Базару су се придружиле и њихове мало старије колеге из четвртих разреда заједно са учитељицама Санелом Видић и Бранком Глигоревић.

На штанду сестара Драгане и Ивана Јаћимовић наши суграђани су такође могли да пронађу укусне колачиће, вазице од гипса, али и још много тога. Док се Драгана прављењем одлично декорисаних колача бави четири године, Ивана је тек недавно одлучила да и она покаже своје умијеће и креативност.

„Своје производе углавном излажем по мањим сајмовима, а правим колаче и за свадбе и друге догађаје“, прича двадесетједногодишња Драгана која се овим послом бави из љубави.

Дио асортимана које сестре Јаћимовић могу да понуде може се пронаћи на друштвеној мрежи „Инстаграм“.

Немања Ристић кога Брођани већ добро познају по томе што уз помоћ ласерског гравирања прави занимљиве производе, одазвао се и овом позиву Туристичке организације општине Брод. Ово је његов начин да заради џепарац.

„Асортиман прилагођавам догађајима, тако да правим производе за славе, рођендане, и друге догађаје, а данас сам изложио корпе са мотивима Васкрса. Свакоме се свиди када је нешто персонализовано, са посветом неком и наравно да дуго траје“, прича Немања.

Он похађа четврти разред Техничар ЦНЦ технологије, а иако признаје да је још увијек неодлучан у ком смјеру ће кренути након што матурира, од хобија може да заради лијеп џепарац. Шта Немања све може да понуди купци могу да пронађу на „Фејсбук“ и „Инстаграм“ страници „Израда Брод“.

За добро расположење били су задужени чланови Удружења „Љубитељи школе гитаре“. Нису само пјевали и свирали гитару, било је ту и мелодија које су одлично звучале захваљујући хармоници.

Све их је окупила Туристичка организација општине Брод која је организатор првог Васкршњег базара у Броду.

„Циљ нам је био да пружимо прилику удружењима жена и креативним појединцима и појединкама да покажу своје радове, шта знају и умију и да на неки начин промовишемо те породичне, традиционалне вриједности“, казао је Горан Вукојевић, директор Туристичке организације.

Додао је да му је драго што је вријеме послужило, те да је задовољан бројем д‌јеце и одраслих који су јуче изашли у парк. 

news
ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава. Ријеч је…

29.05.2024 09:49

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41