+387 53 610 116

Вијести

ПРВА ОВОГОДИШЊА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ УРОДИЛА ПЛОДОМ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 15 Marta, 2024 у 19:50

У првој овогодишњој акцији добровољног давања крви у амбуланти Дома здравља у Лијешћу драгоцјену течност дао је 61 давалац од укупно 79 регистрованих учесника.

Акцији се одазвало и петанестак бродских средношколаца. Један од њих, Синиша Марјановић је изјавио да му је драго што је био у прилици да дâ крв и да намјерава да то чини и убудуће.

Доктор Дарко Микеревић из Службе за трансфузију крви добојске болнице, рекао је да је ово прва акција на коју се већ традиционално одазивају и средњошколци, те нагласио да ово веома добра пракса како би се млади научили да буду свјесни колико је важно дати крв.

"Одзив у Броду и иначе у Републици Српској је када је добровољно давање крви у питању генерално добар, понекад у болницима имамо проблема са несташицом крви, али се углавном ради о Рх негативним крвним групама, али у том случају позивамо даваоце које имамо у бази података", рекао је Микеревић.

Он је додао да се млади који из неког разлога не могу дати крв не требају разочарати јер увијек постоји други пут.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Брод Илија Сељаковић рекао је да је задовољан исходом акције, те напоменуо да је одзив у овој мјесној заједници увијек добар.

"Јако ми је драго што се на ове акције одазове велики број давалаца, а посебно што је данас овдје и знатан број средњошколаца који су дошли да дају крв", навео је он.

Сељаковић је посебно захвалио општини Брод и Цивилној заштити за подршку у организацији акције.

Акцију је организовао Општинска организација Црвеног крста Брод, а у сарадњи са локалном управом, бродским одсјеком Цивилне заштите и Службом за трансфузију крви добојске болнице.

news
ПРОГЛАШЕЊЕМ НАЈБОЉИХ ЕКИПА И ДОДЈЕЛОМ ПЕХАРА ЗАВРШЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „БРОД 2024“

Дводневни осми по реду Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“ завршен је данас, 23. јуна проглашењем најбољих екипа и додјелом пехара. Најуспјешнија екипа у категорији 2013. годиште је…

23.06.2024 18:41

news
ПОЧЕО 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР "БРОД 2024"

Постројавањем екипа, поздравом организатора и генералног покровитеља, те наступом Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ данас је у Броду почео осми Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“. На стадиону Омладинског…

22.06.2024 15:19

news
СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта. Стадион…

21.06.2024 19:48