+387 53 610 116

Вијести

Појачан обим вакцинације у бродском Дому здравља

Аутор: admin | Ажурирано: 14 Juna, 2021 у 13:24

Тренутна епидемиолошка ситуација у Броду је знатно повољнија, каже специјалиста интерне медицине др Саша Миличић. Он додаје да је вакцинација против вируса корона у току.

Позив је и даље отворен за све особе старије од 65 година. У међувремену вакцинисане су особе са хроничним обољењима, а почела је и вакцинација запослених у јавним установама.

Према ријечима др Миличића од сутра, 15. јуна позивају се сви Брођани припадници опште популације, старији од 18 година да се јаве у тимове породичне медицине и пријаве уколико су заинтересовани за вакцинацију. У плану је да се од сриједе до суботе изврши вакцинација 302 суграђана и то 102 са првом дозом Фајзера и 200 са првом дозом Спутњика, а они који се пријављују приликом пријаве треба да нагласе за коју вакцину су заинтересовани.

Др Миличић каже и да од 16. јуна Дом здравља почиње са евидентирањем свих суграђана који су се вакцинисали у Србији по било којој основи, па се суграђани позивају да се у времену од 8 до 10 часова пријаве у хигијенско-епидемиолошку службу како би били евидентирани.

Такође, сви они који су се првом дозом вакцинисани у Србији, могу у Дому Здравља, од Института за јавно здравство у Добоју, добити информацију о могућој ревакцинацији у Броду.

news
БОЛ ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ НЕ ЈЕЊАВА НИ 32 ГОДИНЕ НАКОН ПОГИБИЈЕ

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен-обиљежју погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у дворишту Основне школе „Свети Сава“ данас је обиљежен 3. март – дан почетка агресије на општину…

03.03.2024 14:06

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24