+387 53 610 116

Вијести

Појачан обим вакцинације у бродском Дому здравља

Аутор: Radio Brod | Ажурирано: 14 Juna, 2021 у 13:24

img

Тренутна епидемиолошка ситуација у Броду је знатно повољнија, каже специјалиста интерне медицине др Саша Миличић. Он додаје да је вакцинација против вируса корона у току.

Позив је и даље отворен за све особе старије од 65 година. У међувремену вакцинисане су особе са хроничним обољењима, а почела је и вакцинација запослених у јавним установама.

Према ријечима др Миличића од сутра, 15. јуна позивају се сви Брођани припадници опште популације, старији од 18 година да се јаве у тимове породичне медицине и пријаве уколико су заинтересовани за вакцинацију. У плану је да се од сриједе до суботе изврши вакцинација 302 суграђана и то 102 са првом дозом Фајзера и 200 са првом дозом Спутњика, а они који се пријављују приликом пријаве треба да нагласе за коју вакцину су заинтересовани.

Др Миличић каже и да од 16. јуна Дом здравља почиње са евидентирањем свих суграђана који су се вакцинисали у Србији по било којој основи, па се суграђани позивају да се у времену од 8 до 10 часова пријаве у хигијенско-епидемиолошку службу како би били евидентирани.

Такође, сви они који су се првом дозом вакцинисани у Србији, могу у Дому Здравља, од Института за јавно здравство у Добоју, добити информацију о могућој ревакцинацији у Броду.

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22