Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Појачан обим вакцинације у бродском Дому здравља

Тренутна епидемиолошка ситуација у Броду је знатно повољнија, каже специјалиста интерне медицине др Саша Миличић. Он додаје да је вакцинација против вируса корона у току.

Позив је и даље отворен за све особе старије од 65 година. У међувремену вакцинисане су особе са хроничним обољењима, а почела је и вакцинација запослених у јавним установама.

Према ријечима др Миличића од сутра, 15. јуна позивају се сви Брођани припадници опште популације, старији од 18 година да се јаве у тимове породичне медицине и пријаве уколико су заинтересовани за вакцинацију. У плану је да се од сриједе до суботе изврши вакцинација 302 суграђана и то 102 са првом дозом Фајзера и 200 са првом дозом Спутњика, а они који се пријављују приликом пријаве треба да нагласе за коју вакцину су заинтересовани.

Др Миличић каже и да од 16. јуна Дом здравља почиње са евидентирањем свих суграђана који су се вакцинисали у Србији по било којој основи, па се суграђани позивају да се у времену од 8 до 10 часова пријаве у хигијенско-епидемиолошку службу како би били евидентирани.

Такође, сви они који су се првом дозом вакцинисани у Србији, могу у Дому Здравља, од Института за јавно здравство у Добоју, добити информацију о могућој ревакцинацији у Броду.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık