+387 53 610 116

Вијести

ПОЧЕО ПРВИ ЦИКЛУС БЕСПЛАТНЕ ШКОЛЕ ПЛИВАЊА НА ГРАДСКИМ БАЗЕНИМА

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 1 Jula, 2024 у 10:58

Првим циклусом бесплатне школе пливања која је данас почела на Градским базенима у Броду обухваћено је 34 малишана узраста од шест до 12 година.

Бојан Ристић, професор физичког васпитања и инструктор пливања каже да су у првој групи почетници, односно дјеца која немају развијене кретне навике у води.

„Први циклус школе пливања трајаће 20 часова током којег ће дјеца стећи шири спектар пливачких вјештина, док је други циклус намијењен дјеци која су прошла основну пливачку обуку и планиран је за крај јула“, рекао је Ристић за Радио Брод.

Наглашава да је веома важно да дјеца већ од пете године буду укључена у неки од видова пливачке обуке јер су добробити пливања многобројне.

„Већина дјеце има урођену љубав према води и веома позитивно реагују на процес учења пливања. На срећу, мали је број оних који имају инстиктивни или урођени страх. Сигуран сам да ћемо и ове године бити успјешни, да ће након обуке полазници развити кретне вјештине у води и стећи навике исправног понашања на базенима“, рекао је Ристић.          

Горан Вукојевић директор Туристичке организације напомиње да школа пливања омогућава полазницима да на здрав, интересантан и стручан начин усвоје основне моторичке кретње у води и овладају пливачким техникама, што је посебно важно за оне који ће се у будућности бавити пливачким спортом.

„Пливање је и ствар опште кулуре, развија моторичке способности, доприноси здравом развоју, а у коначници пливање може и живот спасити, рекао је Вукојевић

Он је поновио да је школа пливања намијењена дјеци, да је бесплатна, те је изразио увјерење да ће полазници стећи пливачке вјештине у лијепом амбијенту Градских базена.

Школа пливања реализује се у организацији Јавне установе „Туристичка организација Брод“, а под покровитељством Општине Брод.

(Извор / Фото: Радио Брод)

news
ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ИЗ ВИНСКЕ

Молитвом, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен обиљежју испред цркве у Винској данас је одата почаст за 24 погинула борца Војске Републике Српске из ове мјесне заједнице. Помен је…

12.07.2024 11:17

news
УСВОЈЕН ПОСЛОВНИК О РАДУ САВЈЕТОДАВНОГ ОДБОРА ГРАЂАНА ОПШТИНЕ БРОД

На основу Одлуке о оснивању Савјетодавног одбора грађана на подручју Општине Брод, број: 02/041-7/24 од 26.03.2024. године, Савјетодавни одбор грађана на 1. конститутивној сједници, одржаној дана 08.07.2024. године, доноси ПОСЛОВНИКо…

11.07.2024 12:44

news
ГОДИШЊА СКУПШТИНА СРД "САВА" БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 14. ЈУЛ

Спортско риболовно друштво “Сава” Брод обавјештава своје чланове да ће се у недјељу, 14. јула 2024. године одржати годишња сједница Скупштине Друштва. Сједница ће се одржати у сали Скупштине општине…

09.07.2024 12:23