+387 53 610 116

Вијести

ПОЧЕЛО ТРЕЋЕ ИЗДАЊЕ „ЗИМЗОБРОДА“

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 4 Januara, 2024 у 12:50

Концертом бенда „Ваши тамбураши“ синоћ је на Тргу патријарха Павла почела овогодишња манифестација „ЗимзоБрод“.

Брођани су имали прилику да уживају у двочасовном извођењу фолк, поп и рок хитова, а „ЗимзоБрод“ је и ове године окупио највећи број малишана.

 „Лијепа манифестација, влада празнично расположење. Посјећеност је фина и драго ми је што има доста дјеце и младих. Надамо се да ће ова манифестација и даље да живи и драго нам је што свирамо овдје пред Брођанима“, казао је Богдан Вуковић, хармоникаш бенда „Ваши тамбураши“.

Ове године, „ЗимзоБрод“ је на новој локацији, а у кућицама које су се нашле на Тргу, Брођани су могли да, поред хране и пића, купе и ситницу, играчку или украс који су припремали вриједни чланови Удружења дјеце са потешкоћама у развоју и лица са инвалидитетом „Корак наде“.

„Ми смо од самог почетка на „ЗимзоБроду“. Ово је једна прекрасна манифестација која нама стварно представља нешто јако пуно зато што је то прилика да изложимо наше рукотворине које радимо са нашим члановима на креативним радионицама“, казала је Гордана Ковачевић, предсједница Удружења „Корак наде“.

Она се захвалила Туристичкој организацији општине Брод која је и ове године показала разумијевање за оно што Удружење ради, те им је уступила штанд бесплатно.

„Изложили смо наше рукотворине. Мало смо радили са дјецом, онолико колико они то могу, у складу са њиховим могућностима. Те креације можда нису савршене, али су у сваком случају овдје присутне и представљене“, каже Гордана.

Интересантне украсе и рукотворине „Корака наде“ направљене од срца, Брођани ће моћи да купе на штанду у „ЗимзоБроду“ сваки дан од 17 до 22 часа.

Организацију трећег „ЗимзоБрода“ подржала је општинска администрација.

„Вечерас се на Тргу окупио очекивани број људи. Најважније од свега је што овдје видим доста дјеце и што ће на овогодишњем „ЗимзоБроду“ наступати наши локални извођачи“, рекао је Зоран Видић, начелник општине Брод.

Он је казао да је свјестан да Брод и Брођани заслужују и више садржаја, али је додао да је важно да се на оваквим манифестацијама подрже локални извођачи.

„Ове године је „ЗимзоБрод“ организован на Тргу и то на иницијативу једног дијела грађана. Вечерас сам имао прилику да чујем питања зашто је манифестација измјештена из Градског парка и сада користим прилику да поновим да слушамо све приједлоге који долазе од Брођана, а нова локација је један од њих. Подсјећам да је општинска администрација отворена за сваки глас наших суграђана. Ове године је тај глас говорио да „ЗимзоБрод“ треба да буде на Тргу, а догодине, ћемо послушати и неки други приједлог, ако га добијемо“, закључио је Видић.

 „ЗимзоБрод“ се данас наставља концертима „Љубитеља школе гитаре“ и Музичке радионице „Соната“. Програм на Тргу почиње у 18:30 часова.

Подсјећамо да ће у данима одржавања "ЗимзоБрода", у времену од 17:00 до 22:00 часа, саобраћај бити обустављен од Трга патријарха Павла (апотека "Видић") до укрштања улица Светог Саве и Јована Рашковића (Адико банка).

Извор: Општинска управа, М.М.

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24

news
УНАПРИЈЕЂЕЊЕ ШКОЛСТВА ЗА РАЗВОЈ ОПШТИНЕ

У петак 1. марта у сали за састанке општине одржан је други састанак радне групе за област школства. Радна група је именована за учешће у изради приједлога "Стратегије развоја општине…

01.03.2024 13:15