+387 53 610 116

Вијести

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ ШКОЛСКОГ ИГРАЛИШТА У ЗБОРИШТУ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 1 Juna, 2024 у 14:28

Група младих Збориштана дошла је на идеју да уреди игралиште у свом селу. Аплицирали су у првом позиву који је Омладинска банка Брод расписала ове године и данас кренули у акцију.

Пројектом је обезбијеђен материјал за фарбање ограде, голова, кошева и обиљежавање игралишта, те за санацију бетона и заштитне мреже иза голова, а прије свега тога потребно је да се уреди простор на самом терену, али и око њега.

За Данијела Кујунџића који је и дошао на ову идеју, школско игралиште има посебну сентименталну вриједност јер је било мјесто на коме се као дијете дружио са пријатељима. С обзиром на то да је дошло вријеме да се оно уреди, одлучио је да аплицира за средства која обезбјеђују Фондација „Мозаик“ и Општина Брод, те да игралиште поново постане условно за игру млађих генерација.

„Годинама смо се овд‌је окупљали и данас овд‌је има доста дјеце, а игралиште је било запуштено. Вид‌јели смо да је Омладинска банка расписала позив за нове пројекте, конкурисали смо и средства су одобрена“, каже Данијел.

За ову акцију су им били потребни алат за кошење, виле, грабље и остала опрема, али више од свега, ентузијазам и жеља да се уради нешто добро за своје село, конкретно за најмлађе Збориштане.

„Данас смо се овд‌је окупили, нас петнаестак, свако је од алата понио оно што има и план је прво да се простор око игралишта окрчи, покоси и расчисти, а након тога ћемо ријешити пукотине на терену. Планирамо да поставимо заштитне мреже и мреже на голове и кошеве“, истиче Кујунџић.

Акцији су се, поред омладине, придружили и чланови Савјета Мјесне заједнице Збориште, али и старији мјештани.

„Ми у Зборишту се трудимо да помогнемо омладини и зато смо се и данас окупили овд‌је. Ово игралиште је асфалтирано прије двадесетак година, а постоји много дуже. С временом су услови на постајали све лошији због временских прилика и свега осталог. Игралиште није обнављано и освјежено на прави начин“, изјавио је Радослав Јовановић, предсједник Савјета МЗ Збориште и додао:

„Омадинци су нам предложили како да овај простор доведемо у неки пристојнији изглед и наравно да смо то подржали. Трудићемо се да га средимо да буде и љепше и безбједније за д‌јецу“.

Данашња акција је само почетак. Уређење ће, како кажу, трајати неколико дана. С обзиром на жељу и вољу да д‌јеци обезбједе што боље и квалитетније услове за игру, игралиште у Зборишту би у наредном периоду могло добити много љепши изглед и постати мјесто на коме се у будућности могу одржавати спортске, културне и друге манифестације. 

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23