+387 53 610 116

Вијести

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ ШКОЛСКОГ ИГРАЛИШТА У ЗБОРИШТУ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 1 Juna, 2024 у 14:28

Група младих Збориштана дошла је на идеју да уреди игралиште у свом селу. Аплицирали су у првом позиву који је Омладинска банка Брод расписала ове године и данас кренули у акцију.

Пројектом је обезбијеђен материјал за фарбање ограде, голова, кошева и обиљежавање игралишта, те за санацију бетона и заштитне мреже иза голова, а прије свега тога потребно је да се уреди простор на самом терену, али и око њега.

За Данијела Кујунџића који је и дошао на ову идеју, школско игралиште има посебну сентименталну вриједност јер је било мјесто на коме се као дијете дружио са пријатељима. С обзиром на то да је дошло вријеме да се оно уреди, одлучио је да аплицира за средства која обезбјеђују Фондација „Мозаик“ и Општина Брод, те да игралиште поново постане условно за игру млађих генерација.

„Годинама смо се овд‌је окупљали и данас овд‌је има доста дјеце, а игралиште је било запуштено. Вид‌јели смо да је Омладинска банка расписала позив за нове пројекте, конкурисали смо и средства су одобрена“, каже Данијел.

За ову акцију су им били потребни алат за кошење, виле, грабље и остала опрема, али више од свега, ентузијазам и жеља да се уради нешто добро за своје село, конкретно за најмлађе Збориштане.

„Данас смо се овд‌је окупили, нас петнаестак, свако је од алата понио оно што има и план је прво да се простор око игралишта окрчи, покоси и расчисти, а након тога ћемо ријешити пукотине на терену. Планирамо да поставимо заштитне мреже и мреже на голове и кошеве“, истиче Кујунџић.

Акцији су се, поред омладине, придружили и чланови Савјета Мјесне заједнице Збориште, али и старији мјештани.

„Ми у Зборишту се трудимо да помогнемо омладини и зато смо се и данас окупили овд‌је. Ово игралиште је асфалтирано прије двадесетак година, а постоји много дуже. С временом су услови на постајали све лошији због временских прилика и свега осталог. Игралиште није обнављано и освјежено на прави начин“, изјавио је Радослав Јовановић, предсједник Савјета МЗ Збориште и додао:

„Омадинци су нам предложили како да овај простор доведемо у неки пристојнији изглед и наравно да смо то подржали. Трудићемо се да га средимо да буде и љепше и безбједније за д‌јецу“.

Данашња акција је само почетак. Уређење ће, како кажу, трајати неколико дана. С обзиром на жељу и вољу да д‌јеци обезбједе што боље и квалитетније услове за игру, игралиште у Зборишту би у наредном периоду могло добити много љепши изглед и постати мјесто на коме се у будућности могу одржавати спортске, културне и друге манифестације. 

news
ПРОГЛАШЕЊЕМ НАЈБОЉИХ ЕКИПА И ДОДЈЕЛОМ ПЕХАРА ЗАВРШЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „БРОД 2024“

Дводневни осми по реду Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“ завршен је данас, 23. јуна проглашењем најбољих екипа и додјелом пехара. Најуспјешнија екипа у категорији 2013. годиште је…

23.06.2024 18:41

news
ПОЧЕО 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР "БРОД 2024"

Постројавањем екипа, поздравом организатора и генералног покровитеља, те наступом Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ данас је у Броду почео осми Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“. На стадиону Омладинског…

22.06.2024 15:19

news
СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта. Стадион…

21.06.2024 19:48