+387 53 610 116

Вијести

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ДИЈЕЛА ПУТА У ЛИЈЕШЋУ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 2 Jula, 2024 у 10:54

Данас је почела реконструкција дионице локалног пута у Лијешћу, на потезу од раскрснице Станисављевића до рачвања пута, тј. раскрснице Миличића према Доњем Лијешћу.

Извођач радова, предузеће „Лимун коп“ д.о.о је извршило премјеравање терена, те започело уклањање старог слоја асфалта, након чега ће услиједити насипање терена и постављање новог слоја алфалта.

„Радовима је обухваћена реконструкција коловозне конструције предметног пута у дужини од 400 метара што подразумијева замјену доњег и горњег строја пута, односно, самог коловозног асфалтног застора“, рекао је Бојан Поповић, службеник Општине задужен за надзор.

Он је напоменуо да динамика радова зависи од временских прилика, а да је планирано да мјештани тог дијела Лијешћа нови асфалт добију за десетак дана.

„Ово приликом бих замолио све људе који живе на потезу од раскрснице Станисављевића према Јосу или често пролазе овим путем за разумијевање и стрпљење“, поручио је Поповић.

За Лијешћане санација пута значи много, с обзиром на чињеницу да је асфалт постављен давне 1990. године.

„Реконструкција пута ће пуно значити за безбједност, јер то је, може се рећи, једна од главних раскрсница у селу. У село се може доћи са свих страна, али дефинитивно, сви пролазе овуда“, каже Вера Звечевац која живи у Канади, а годишње одморе проводи у родном селу.

Она додаје да су проблем возачима представљале ударне рупе на путу због којих су се возила теже мимоилазила. Уједно је апеловала на возаче да вожњу прилагоде условима на путу, те да узму у обзир да је ријеч о насељеном мјесту.

За реконструцију ове дионице пута је из средстава Општине Брод и Министарства пољопривреде Републике Српске издвојено 68.830,55 конвертибилних марака (КМ).

news
ПРОГРАМ ОБИЉЕЖАВАЊА МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ОКТОБАРСКЕ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ 2024“

Обиљежавање манифестације Октобарске свечаности слободе ове године почиње у петак, 27. септембра пројекцијом филма „Свједок“, а током наредних мјесец дана Брођане очекује тридесетак активности посвећених 32. годишњици ослобођења општине Брод…

27.09.2024 07:45

news
"ОКТОБАРСКА СМОТРА ФОЛКЛОРА" У БРОДУ ОКУПИЛА ДОБРЕ ПРИЈАТЕЉЕ

Културно-умјетничко друштво (КУД) “Лијешће” у недјељу, 20. октобра је заједно са својим гостима приредило вече за памћење. На 17. по реду “Октобарској смотри фолклора” окупило се око стотину фолклораша из…

20.10.2024 20:42

news
ДОБИЛИ СМО ПОБЈЕДНИКЕ 5. БРОДСКЕ УЛИЧНЕ ТРКЕ

Урош Гутић, члан Атлетског клуба (АК) “Борац” из Бањалуке и Јелена Гајић, чланица АК “Прњавор” побједници су пете по реду Уличне трке на 5 километара, која је у недјељу, 22.…

20.10.2024 17:33

news
ЕКИПА "ЗУСОП" ИЗ БОРОВА ОСВОЈИЛА ТРОФЕЈ "ТУРНИРА ПРИЈАТЕЉА БРОД 2024"

На 13. по реду Међународном турниру ветерана у малом фудбалу “Турнир пријатеља Брод 2024” који је одржан у суботу, 19. октобра у велкој дворани Спортско-културног центра прво мјесто припало је…

19.10.2024 20:13