+387 53 610 116

Вијести

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ДИЈЕЛА ПУТА У ЛИЈЕШЋУ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 2 Jula, 2024 у 10:54

Данас је почела реконструкција дионице локалног пута у Лијешћу, на потезу од раскрснице Станисављевића до рачвања пута, тј. раскрснице Миличића према Доњем Лијешћу.

Извођач радова, предузеће „Лимун коп“ д.о.о је извршило премјеравање терена, те започело уклањање старог слоја асфалта, након чега ће услиједити насипање терена и постављање новог слоја алфалта.

„Радовима је обухваћена реконструкција коловозне конструције предметног пута у дужини од 400 метара што подразумијева замјену доњег и горњег строја пута, односно, самог коловозног асфалтног застора“, рекао је Бојан Поповић, службеник Општине задужен за надзор.

Он је напоменуо да динамика радова зависи од временских прилика, а да је планирано да мјештани тог дијела Лијешћа нови асфалт добију за десетак дана.

„Ово приликом бих замолио све људе који живе на потезу од раскрснице Станисављевића према Јосу или често пролазе овим путем за разумијевање и стрпљење“, поручио је Поповић.

За Лијешћане санација пута значи много, с обзиром на чињеницу да је асфалт постављен давне 1990. године.

„Реконструкција пута ће пуно значити за безбједност, јер то је, може се рећи, једна од главних раскрсница у селу. У село се може доћи са свих страна, али дефинитивно, сви пролазе овуда“, каже Вера Звечевац која живи у Канади, а годишње одморе проводи у родном селу.

Она додаје да су проблем возачима представљале ударне рупе на путу због којих су се возила теже мимоилазила. Уједно је апеловала на возаче да вожњу прилагоде условима на путу, те да узму у обзир да је ријеч о насељеном мјесту.

За реконструцију ове дионице пута је из средстава Општине Брод и Министарства пољопривреде Републике Српске издвојено 68.830,55 конвертибилних марака (КМ).

news
ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ИЗ ВИНСКЕ

Молитвом, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен обиљежју испред цркве у Винској данас је одата почаст за 24 погинула борца Војске Републике Српске из ове мјесне заједнице. Помен је…

12.07.2024 11:17

news
УСВОЈЕН ПОСЛОВНИК О РАДУ САВЈЕТОДАВНОГ ОДБОРА ГРАЂАНА ОПШТИНЕ БРОД

На основу Одлуке о оснивању Савјетодавног одбора грађана на подручју Општине Брод, број: 02/041-7/24 од 26.03.2024. године, Савјетодавни одбор грађана на 1. конститутивној сједници, одржаној дана 08.07.2024. године, доноси ПОСЛОВНИКо…

11.07.2024 12:44

news
ГОДИШЊА СКУПШТИНА СРД "САВА" БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 14. ЈУЛ

Спортско риболовно друштво “Сава” Брод обавјештава своје чланове да ће се у недјељу, 14. јула 2024. године одржати годишња сједница Скупштине Друштва. Сједница ће се одржати у сали Скупштине општине…

09.07.2024 12:23