+387 53 610 116

Вијести

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИЈЕ У БРОДСКОМ ПОЉУ 2

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 6 Jula, 2023 у 06:52

У улици Пилота Бранка Пјанића у Мјесној заједници Бродско поље 2 јуче је започела градња нове канализационе мреже. У оквиру истог пројекта, канализациона мрежа биће изграђена и у улици 1. Српског батаљона у истом насељу.

Планирано је 1.000 метара нове каналске мреже, рекао је Војислав Милосављевић, начелник општинског Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију. Вриједност инвестиције је 380.000 КМ, а радове суфинансирају Влада Републике Српске са 230.000 КМ и општина Брод са 150.000 КМ.

Милосављевић је навео да је „Првобитна намјера била да паралелно са изградњом канализације и асфалтирамо ове двије улице. Међутим, због енормног поскупљења грађевинског материјала и услуга, у овом моменту Општина није у могућности финансирати асфалтирање. Надамо се да ћемо мјештанима у скорије вријеме осигурати и ову погодност.

Такође, један од планова нам је да у догледно вријеме и у Посавској улицу у МЗ Бродско поље 2 изградимо канализациону мрежу и дугорочно ријешимо ово вишедеценијско питање“ рекао је Милосављевић.                           

Из предузећа МГ Минд, које изводи радове, увјеравају да ће посао бити изведен у предвиђеном року. „У улици Пилота Бранка Пјанића кренули смо са изградњом 444 метра канализационе мреже. Надамо се да ће радови тећи планираном динамиком“, изјавио је Ненад Јаћимовић, грађевински инжињер у овом предузећу.

Додао је да су радови у улици 1. Српског батаљона пролонгирани због појаве подземних вода, те изразио наду да ће ускоро и у овој улици почети са радовима. 

Извор: https://radiobrod.live

news
БОЛ ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ НЕ ЈЕЊАВА НИ 32 ГОДИНЕ НАКОН ПОГИБИЈЕ

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен-обиљежју погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у дворишту Основне школе „Свети Сава“ данас је обиљежен 3. март – дан почетка агресије на општину…

03.03.2024 14:06

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24