+387 53 610 116

Вијести

ПОЧЕЛА ЕЛЕКТРОНСКА ПРИЈАВА ДЈЕЦЕ ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 2 Februara, 2024 у 09:55

Основна школа „Свети Сава“ и Основна школа „Лијешће“ позивају родитеље и старатеље чија ће дјеца до септембра прославити 6. рођендан и родитеље и старатеље дјеце која ће у септембру кренути у школу са бродског уписног подручја да своје дијете пријаве за упис у први разред путем портала Mинистарства просвјете и културе РС.

Наиме, Министарство просвјете и културе Републике Српске омогућило је свим заинтересованим родитељима да за наредну школску 2024/2025. годину изврше електронску пријаву дјеце за упис у први разред основне школе уз коришћење интернет платформе еУпис.

Из  министарства су саопштили да на основу електронске сагласности родитеља, у оквиру интернет платформе еУпис, основна школа преузима све потребне податке за упис ученика у први разред из информационих система Министарства управе и локалне самоуправе и Министарства унутрашњих послова.

На наведени начин довољно је да родитељи попуне електронску пријаву, а школе из информационих система институција Републике Српске преузимају дигиталне сетове података садржане на Изводу из матичне књиге рођених, Увјерењу о држављанству и Увјерењу о пребивалишту.

„Интернет платформа еУпис креирана је у складу са највишим стандардима и прописима из области информационе безбједности и заштите личних података, а подаци који се прикупљају у електронском облику раније су се достављали школи у штампаном облику. Интернет платформа за еУпис ученика доступна је свим заинтересованим родитељима будућих првачића на посебно креираној веб-страници путем које се у периоду од 1.2. до 31.3.2024. године врши пријава дјеце за упис. Страници се може приступити уз коришћење било којег урађаја са интернет везом као што су рачунар, таблет или мобилни телефон“, навели су из Министартва просвјете и културе Републике Српске.

Након успјешне пријаве школска комисија за упис ученика контактираће родитеље и информисати о терминима за тестирање дјеце и о другим важним информацијама.

Детаљно упутство за родитеље можете погледати у промотивном споту Министарства просвјете и културе РС.

news
ПРОГЛАШЕЊЕМ НАЈБОЉИХ ЕКИПА И ДОДЈЕЛОМ ПЕХАРА ЗАВРШЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „БРОД 2024“

Дводневни осми по реду Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“ завршен је данас, 23. јуна проглашењем најбољих екипа и додјелом пехара. Најуспјешнија екипа у категорији 2013. годиште је…

23.06.2024 18:41

news
ПОЧЕО 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР "БРОД 2024"

Постројавањем екипа, поздравом организатора и генералног покровитеља, те наступом Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ данас је у Броду почео осми Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“. На стадиону Омладинског…

22.06.2024 15:19

news
СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта. Стадион…

21.06.2024 19:48