+387 53 610 116

Вијести

ПОЧЕЛА ЕЛЕКТРОНСКА ПРИЈАВА ДЈЕЦЕ ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 2 Februara, 2024 у 09:55

Основна школа „Свети Сава“ и Основна школа „Лијешће“ позивају родитеље и старатеље чија ће дјеца до септембра прославити 6. рођендан и родитеље и старатеље дјеце која ће у септембру кренути у школу са бродског уписног подручја да своје дијете пријаве за упис у први разред путем портала Mинистарства просвјете и културе РС.

Наиме, Министарство просвјете и културе Републике Српске омогућило је свим заинтересованим родитељима да за наредну школску 2024/2025. годину изврше електронску пријаву дјеце за упис у први разред основне школе уз коришћење интернет платформе еУпис.

Из  министарства су саопштили да на основу електронске сагласности родитеља, у оквиру интернет платформе еУпис, основна школа преузима све потребне податке за упис ученика у први разред из информационих система Министарства управе и локалне самоуправе и Министарства унутрашњих послова.

На наведени начин довољно је да родитељи попуне електронску пријаву, а школе из информационих система институција Републике Српске преузимају дигиталне сетове података садржане на Изводу из матичне књиге рођених, Увјерењу о држављанству и Увјерењу о пребивалишту.

„Интернет платформа еУпис креирана је у складу са највишим стандардима и прописима из области информационе безбједности и заштите личних података, а подаци који се прикупљају у електронском облику раније су се достављали школи у штампаном облику. Интернет платформа за еУпис ученика доступна је свим заинтересованим родитељима будућих првачића на посебно креираној веб-страници путем које се у периоду од 1.2. до 31.3.2024. године врши пријава дјеце за упис. Страници се може приступити уз коришћење било којег урађаја са интернет везом као што су рачунар, таблет или мобилни телефон“, навели су из Министартва просвјете и културе Републике Српске.

Након успјешне пријаве школска комисија за упис ученика контактираће родитеље и информисати о терминима за тестирање дјеце и о другим важним информацијама.

Детаљно упутство за родитеље можете погледати у промотивном споту Министарства просвјете и културе РС.

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24

news
УНАПРИЈЕЂЕЊЕ ШКОЛСТВА ЗА РАЗВОЈ ОПШТИНЕ

У петак 1. марта у сали за састанке општине одржан је други састанак радне групе за област школства. Радна група је именована за учешће у изради приједлога "Стратегије развоја општине…

01.03.2024 13:15