+387 53 610 116

Вијести

ПОЧЕЛА ЕЛЕКТРОНСКА ПРИЈАВА ДЈЕЦЕ ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 2 Februara, 2024 у 09:55

Основна школа „Свети Сава“ и Основна школа „Лијешће“ позивају родитеље и старатеље чија ће дјеца до септембра прославити 6. рођендан и родитеље и старатеље дјеце која ће у септембру кренути у школу са бродског уписног подручја да своје дијете пријаве за упис у први разред путем портала Mинистарства просвјете и културе РС.

Наиме, Министарство просвјете и културе Републике Српске омогућило је свим заинтересованим родитељима да за наредну школску 2024/2025. годину изврше електронску пријаву дјеце за упис у први разред основне школе уз коришћење интернет платформе еУпис.

Из  министарства су саопштили да на основу електронске сагласности родитеља, у оквиру интернет платформе еУпис, основна школа преузима све потребне податке за упис ученика у први разред из информационих система Министарства управе и локалне самоуправе и Министарства унутрашњих послова.

На наведени начин довољно је да родитељи попуне електронску пријаву, а школе из информационих система институција Републике Српске преузимају дигиталне сетове података садржане на Изводу из матичне књиге рођених, Увјерењу о држављанству и Увјерењу о пребивалишту.

„Интернет платформа еУпис креирана је у складу са највишим стандардима и прописима из области информационе безбједности и заштите личних података, а подаци који се прикупљају у електронском облику раније су се достављали школи у штампаном облику. Интернет платформа за еУпис ученика доступна је свим заинтересованим родитељима будућих првачића на посебно креираној веб-страници путем које се у периоду од 1.2. до 31.3.2024. године врши пријава дјеце за упис. Страници се може приступити уз коришћење било којег урађаја са интернет везом као што су рачунар, таблет или мобилни телефон“, навели су из Министартва просвјете и културе Републике Српске.

Након успјешне пријаве школска комисија за упис ученика контактираће родитеље и информисати о терминима за тестирање дјеце и о другим важним информацијама.

Детаљно упутство за родитеље можете погледати у промотивном споту Министарства просвјете и културе РС.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23