+387 53 610 116

Вијести

ПОТПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ У ПОСЈЕТИ БРОДУ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 25 Jula, 2023 у 10:19

Потпредсједник Републике Српске, Давор Прањић, изразио је спремност помоћи општини Брод у превазилажењу посљедица катастрофалног невремена које је 19. и 21. јула погодило ову локалну заједницу причинивши огромну материјалну штету.

Прањић је јуче, након разговора са општинским руководством у Административној служби општине Брод, обишао терен и упознао се са размјерама штете олујног невремена. "Дошао сам дати подршку локалној заједници, поручити да нису сами и да ћемо помоћи у складу са могућностима, те да видимо на које начине што прије реаговати да би се штета санирала како не би све пало на терет локалне заједнице", изјавио је Прањић.

Истакао је да се разговарало и прекограничној сарадњи и смјеру напретка локалне заједнице. "Кабинет потпредсједника није само у служби хрватског народа, него комплетне локалне заједнице, и увијек ће то бити. Сава не раздваја, Сава спаја па на тај начин и треба помоћи једни другима у оваквим ситуацијама природних непогода", додао је Прањић.

Начелник Видић је упознао саговорника са посљедицама разорног олујног невремена, истакавши да су огромне штете на јавним, приватним и пословним објектима и у пољопривреди. Он је навео да четири екипе врше попис штете. "Ни једна локална заједница сама не може санирати посљедице овако разорног невремена. Потребна је помоћ виших инстанци власти", рекао је Видић.

Изразио је захвалност потпредсједнику Српске на посјети и смјерницама за наступ према вишим нивоима власти. "Састанак нам је послужио да погледамо и у будућност, причали смо о пројектима који нас чекају, могућностима прекограничне сарадње", додао је Видић и изразио очекивање да ће уз асистенцију потпредсједника Републике Српске пронаћи партнере у Хрватској и заједнички аплицирати на пројекте.

Извор фото и текст: Радио Брод

news
БОЛ ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ НЕ ЈЕЊАВА НИ 32 ГОДИНЕ НАКОН ПОГИБИЈЕ

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен-обиљежју погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у дворишту Основне школе „Свети Сава“ данас је обиљежен 3. март – дан почетка агресије на општину…

03.03.2024 14:06

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24