+387 53 610 116

Вијести

ПОТПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ У ПОСЈЕТИ БРОДУ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 25 Jula, 2023 у 10:19

Потпредсједник Републике Српске, Давор Прањић, изразио је спремност помоћи општини Брод у превазилажењу посљедица катастрофалног невремена које је 19. и 21. јула погодило ову локалну заједницу причинивши огромну материјалну штету.

Прањић је јуче, након разговора са општинским руководством у Административној служби општине Брод, обишао терен и упознао се са размјерама штете олујног невремена. "Дошао сам дати подршку локалној заједници, поручити да нису сами и да ћемо помоћи у складу са могућностима, те да видимо на које начине што прије реаговати да би се штета санирала како не би све пало на терет локалне заједнице", изјавио је Прањић.

Истакао је да се разговарало и прекограничној сарадњи и смјеру напретка локалне заједнице. "Кабинет потпредсједника није само у служби хрватског народа, него комплетне локалне заједнице, и увијек ће то бити. Сава не раздваја, Сава спаја па на тај начин и треба помоћи једни другима у оваквим ситуацијама природних непогода", додао је Прањић.

Начелник Видић је упознао саговорника са посљедицама разорног олујног невремена, истакавши да су огромне штете на јавним, приватним и пословним објектима и у пољопривреди. Он је навео да четири екипе врше попис штете. "Ни једна локална заједница сама не може санирати посљедице овако разорног невремена. Потребна је помоћ виших инстанци власти", рекао је Видић.

Изразио је захвалност потпредсједнику Српске на посјети и смјерницама за наступ према вишим нивоима власти. "Састанак нам је послужио да погледамо и у будућност, причали смо о пројектима који нас чекају, могућностима прекограничне сарадње", додао је Видић и изразио очекивање да ће уз асистенцију потпредсједника Републике Српске пронаћи партнере у Хрватској и заједнички аплицирати на пројекте.

Извор фото и текст: Радио Брод

news
ПРЕДСТАВЉЕНЕ ПОЧЕТНЕ АКТИВНОСТИ ПРОЈЕКТА „ЗЕЛЕНИ ТРОУГАО“

Представници агенције ЛИР Еволуција (LIR Evolution) и Општине Брод одржали су данас, 19. јула у просторијама Општине састанак поводом почетка реализације пројекта BH Green Triangle (Зелени троугао) и израде Акционог…

19.07.2024 12:27

news
ПРЕДЛОЖЕНА РАНГ ЛИСТА ПОБЈЕДНИКА КОНКУРСА ЗА ИЗБОР НАЈУРЕЂЕНИЈЕГ ДВОРИШТА, БАЛКОНА И УЛАЗА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ 2024. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је 31. маја 2024. године расписала Јавни конкурс за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза стамбене зграде. На конкурс су до 1. јула пристигле укупно 32 пријаве,…

15.07.2024 13:10

news
НАРЕДНА СЈЕДНИЦА СО БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 29. ЈУЛ

На данас одржаном колегијуму договорено је да наредна 40. редовна сједница Скупштине општине Брод буде одржана у понедјељак, 29. јула са почетком у 9:00 часова у сали Скупштине општине (зграда…

15.07.2024 09:41