+387 53 610 116

Вијести

ПОТПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ У ПОСЈЕТИ БРОДУ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 25 Jula, 2023 у 10:19

img

Потпредсједник Републике Српске, Давор Прањић, изразио је спремност помоћи општини Брод у превазилажењу посљедица катастрофалног невремена које је 19. и 21. јула погодило ову локалну заједницу причинивши огромну материјалну штету.

Прањић је јуче, након разговора са општинским руководством у Административној служби општине Брод, обишао терен и упознао се са размјерама штете олујног невремена. "Дошао сам дати подршку локалној заједници, поручити да нису сами и да ћемо помоћи у складу са могућностима, те да видимо на које начине што прије реаговати да би се штета санирала како не би све пало на терет локалне заједнице", изјавио је Прањић.

Истакао је да се разговарало и прекограничној сарадњи и смјеру напретка локалне заједнице. "Кабинет потпредсједника није само у служби хрватског народа, него комплетне локалне заједнице, и увијек ће то бити. Сава не раздваја, Сава спаја па на тај начин и треба помоћи једни другима у оваквим ситуацијама природних непогода", додао је Прањић.

Начелник Видић је упознао саговорника са посљедицама разорног олујног невремена, истакавши да су огромне штете на јавним, приватним и пословним објектима и у пољопривреди. Он је навео да четири екипе врше попис штете. "Ни једна локална заједница сама не може санирати посљедице овако разорног невремена. Потребна је помоћ виших инстанци власти", рекао је Видић.

Изразио је захвалност потпредсједнику Српске на посјети и смјерницама за наступ према вишим нивоима власти. "Састанак нам је послужио да погледамо и у будућност, причали смо о пројектима који нас чекају, могућностима прекограничне сарадње", додао је Видић и изразио очекивање да ће уз асистенцију потпредсједника Републике Српске пронаћи партнере у Хрватској и заједнички аплицирати на пројекте.

Извор фото и текст: Радио Брод

news
ПРВИ САСТАНАК ЗА ИЗРАДУ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА БРОДА

У уторак 12. 9. 2023. године у општини Брод одржан је први састанак за израду "Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година"

13.09.2023 06:43

news
ПОЗИВ ЗА ДОСТАВУ ПРИЈЕДЛОГА ПРОГРАМА ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ

Молимо Вас да Ваше приједлоге доставите у писаној форми Организационом одбору до 18.09.2023. године до 10,00 часова.

12.09.2023 07:43

news
ЗАВРШЕНИ ГАСТРО СУСРЕТИ И ОВОГОДИШЊИ САЈАМ ПРИВРЕДЕ, ПОЉОПРИВРЕДЕ И ТУРИЗМА

"Овогодишњи Сајам показао (је) да се у организацији отишло још један корак даље, што показује изузетно велики број учесника и посјетилаца, што је подстрек да се ова манифестација организује и…

04.09.2023 08:34