+387 53 610 116

Вијести

ПОТПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ У ПОСЈЕТИ БРОДУ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 25 Jula, 2023 у 10:19

Потпредсједник Републике Српске, Давор Прањић, изразио је спремност помоћи општини Брод у превазилажењу посљедица катастрофалног невремена које је 19. и 21. јула погодило ову локалну заједницу причинивши огромну материјалну штету.

Прањић је јуче, након разговора са општинским руководством у Административној служби општине Брод, обишао терен и упознао се са размјерама штете олујног невремена. "Дошао сам дати подршку локалној заједници, поручити да нису сами и да ћемо помоћи у складу са могућностима, те да видимо на које начине што прије реаговати да би се штета санирала како не би све пало на терет локалне заједнице", изјавио је Прањић.

Истакао је да се разговарало и прекограничној сарадњи и смјеру напретка локалне заједнице. "Кабинет потпредсједника није само у служби хрватског народа, него комплетне локалне заједнице, и увијек ће то бити. Сава не раздваја, Сава спаја па на тај начин и треба помоћи једни другима у оваквим ситуацијама природних непогода", додао је Прањић.

Начелник Видић је упознао саговорника са посљедицама разорног олујног невремена, истакавши да су огромне штете на јавним, приватним и пословним објектима и у пољопривреди. Он је навео да четири екипе врше попис штете. "Ни једна локална заједница сама не може санирати посљедице овако разорног невремена. Потребна је помоћ виших инстанци власти", рекао је Видић.

Изразио је захвалност потпредсједнику Српске на посјети и смјерницама за наступ према вишим нивоима власти. "Састанак нам је послужио да погледамо и у будућност, причали смо о пројектима који нас чекају, могућностима прекограничне сарадње", додао је Видић и изразио очекивање да ће уз асистенцију потпредсједника Републике Српске пронаћи партнере у Хрватској и заједнички аплицирати на пројекте.

Извор фото и текст: Радио Брод

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23