+387 53 610 116

Вијести

ПОТПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ БРОДУ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 23 Novembra, 2023 у 07:40

Потпредсједник Републике Српске Ћамил Дураковић посјетио је у сриједу 22. новембра општину Брод и разговарао са начелником општине Зораном Видићем. Дураковић је након састанка, којем су присуствовали и представници бошњачке заједнице, изјавио да у Броду постоји добра међунационална атмосфера што је, каже, предуслов за даље активности које се намјеравају проводити.

– Немам буџет који припада институцији потпредсједника којим би могао помоћи овој локалној заједници директно кроз одређене пројекте, али, итекако, не обећавајући јер знам како је бити начелник општине, рекао сам да све оно што сматрају да могу, не само на нивоу Републике Српске него и Федерације БиХ кроз разне пројекте које реализују федерална и кантонална министарства, да ћу искористити свој ауторитет и желим помоћи сваки позитиван пројекат који предложе начелник и његови сарадници -, изјавио је Дураковић.

Начелник Брода Зоран Видић истакао је да је разговарано о темама који се тичу побољшања живота грађана ове општине. Изразивши захвалност потпредсједнику Републике Српске из реда божњачког народа на посјети, Видић је рекао да је помоћ људи са тог политичког нивоа добродошла.

– Општинска администрација наставља путем сарадње са свим нивоима власти, почевши од Републике Српске, Федерације БиХ, заједничких институција па и појединим кантонима, све како би успјели да што већи дио буџетских средстава из јавног система обезбједимо да дође у Брод како би реализовали разне пројекте -, истакао је начелник општине.

У том смислу, додао је Видић, овакви разговори су добродошли јер доприносе да се о Броду више зна и упозна са начином живота и рада у овој пограничној општини.

Извор: Радио Брод

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24

news
УНАПРИЈЕЂЕЊЕ ШКОЛСТВА ЗА РАЗВОЈ ОПШТИНЕ

У петак 1. марта у сали за састанке општине одржан је други састанак радне групе за област школства. Радна група је именована за учешће у изради приједлога "Стратегије развоја општине…

01.03.2024 13:15