+387 53 610 116

Вијести

ПОТПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ БРОДУ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 23 Novembra, 2023 у 07:40

Потпредсједник Републике Српске Ћамил Дураковић посјетио је у сриједу 22. новембра општину Брод и разговарао са начелником општине Зораном Видићем. Дураковић је након састанка, којем су присуствовали и представници бошњачке заједнице, изјавио да у Броду постоји добра међунационална атмосфера што је, каже, предуслов за даље активности које се намјеравају проводити.

– Немам буџет који припада институцији потпредсједника којим би могао помоћи овој локалној заједници директно кроз одређене пројекте, али, итекако, не обећавајући јер знам како је бити начелник општине, рекао сам да све оно што сматрају да могу, не само на нивоу Републике Српске него и Федерације БиХ кроз разне пројекте које реализују федерална и кантонална министарства, да ћу искористити свој ауторитет и желим помоћи сваки позитиван пројекат који предложе начелник и његови сарадници -, изјавио је Дураковић.

Начелник Брода Зоран Видић истакао је да је разговарано о темама који се тичу побољшања живота грађана ове општине. Изразивши захвалност потпредсједнику Републике Српске из реда божњачког народа на посјети, Видић је рекао да је помоћ људи са тог политичког нивоа добродошла.

– Општинска администрација наставља путем сарадње са свим нивоима власти, почевши од Републике Српске, Федерације БиХ, заједничких институција па и појединим кантонима, све како би успјели да што већи дио буџетских средстава из јавног система обезбједимо да дође у Брод како би реализовали разне пројекте -, истакао је начелник општине.

У том смислу, додао је Видић, овакви разговори су добродошли јер доприносе да се о Броду више зна и упозна са начином живота и рада у овој пограничној општини.

Извор: Радио Брод

news
ПРОГЛАШЕЊЕМ НАЈБОЉИХ ЕКИПА И ДОДЈЕЛОМ ПЕХАРА ЗАВРШЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „БРОД 2024“

Дводневни осми по реду Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“ завршен је данас, 23. јуна проглашењем најбољих екипа и додјелом пехара. Најуспјешнија екипа у категорији 2013. годиште је…

23.06.2024 18:41

news
ПОЧЕО 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР "БРОД 2024"

Постројавањем екипа, поздравом организатора и генералног покровитеља, те наступом Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ данас је у Броду почео осми Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“. На стадиону Омладинског…

22.06.2024 15:19

news
СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта. Стадион…

21.06.2024 19:48