+387 53 610 116

Вијести

ПОТПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ БРОДУ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 23 Novembra, 2023 у 07:40

Потпредсједник Републике Српске Ћамил Дураковић посјетио је у сриједу 22. новембра општину Брод и разговарао са начелником општине Зораном Видићем. Дураковић је након састанка, којем су присуствовали и представници бошњачке заједнице, изјавио да у Броду постоји добра међунационална атмосфера што је, каже, предуслов за даље активности које се намјеравају проводити.

– Немам буџет који припада институцији потпредсједника којим би могао помоћи овој локалној заједници директно кроз одређене пројекте, али, итекако, не обећавајући јер знам како је бити начелник општине, рекао сам да све оно што сматрају да могу, не само на нивоу Републике Српске него и Федерације БиХ кроз разне пројекте које реализују федерална и кантонална министарства, да ћу искористити свој ауторитет и желим помоћи сваки позитиван пројекат који предложе начелник и његови сарадници -, изјавио је Дураковић.

Начелник Брода Зоран Видић истакао је да је разговарано о темама који се тичу побољшања живота грађана ове општине. Изразивши захвалност потпредсједнику Републике Српске из реда божњачког народа на посјети, Видић је рекао да је помоћ људи са тог политичког нивоа добродошла.

– Општинска администрација наставља путем сарадње са свим нивоима власти, почевши од Републике Српске, Федерације БиХ, заједничких институција па и појединим кантонима, све како би успјели да што већи дио буџетских средстава из јавног система обезбједимо да дође у Брод како би реализовали разне пројекте -, истакао је начелник општине.

У том смислу, додао је Видић, овакви разговори су добродошли јер доприносе да се о Броду више зна и упозна са начином живота и рада у овој пограничној општини.

Извор: Радио Брод

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23