+387 53 610 116

Вијести

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА „КУТАК ЗА МЛАДЕ“ У МЗ ЛИЈЕШЋЕ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 20 Aprila, 2022 у 13:33

У сали за састанке општине Брод 15. априла  уприличено је потписивање уговора са представницима неформалне групе младих који ће у наредном периоду на подручју МЗ Лијешће реализовати  пројекат „Кутак за младе“ из првог Позива за пројекте и микробизнисе, којег је Омладинска банка Брод расписала 17. фебруара ове године.

Потписивању уговора присуствовали су представници Општине Брод, Фондације Мозаик и чланови Одбора Омладинске банке Брод.

Захваливши се на подршци пројекту Биљана Чолак, професор разредне наставе и једна од чланица неформалне групе младих, истакла је да је пројектом, чија је вриједност 1500 КМ, предвиђено додатно опремање просторија Светосавског дома у Лијешћу у коме се тренутно изводи и програм продуженог боравка, а све у циљу стварања што бољих и квалитетнијих услова за дружење младих и организовање едукативних радионица.

Менаџерка програма Омладинске банке Сања Којић навела је  да је од 2012. године, када је Омладинска банка Брод почела са радом, на подручју општине Брод реализовано 79 пројеката укупне вриједности 193.130,83 КМ и 4 микробизниса у укупном износу од 7.940,70 КМ.

Начелник Одјељења за финансије општине Брод Мирослав Вуковић изразио је задовољство дугогодишњом успјешном сарадњом општине са Фондацијом Мозаик те похвалио све младе који су својим пројектима допринјели развоју наше заједнице.

Општина Брод и Фондација Мозаик потписали су Меморандум о сарадњи на развоју програма Омладинска банка Брод укључујући и подршку микробизнисима младих. Програм Омладинске банке омогућава младима од 17 до 35 година да препознају друштвене проблеме у својим заједницама и рјешавају их кроз друштвене пројекте. Чланови и чланице Омладинске банке имају улогу да подстичу активизам младих и одлучују о подршци пројектима неформалних група младих. Неформалне групе младих реализују пројекте на територији општине уз мониторинг и подршку Омладинске банке, локалне управе и Мозаика. Чланови и чланице Омладинске банке подстичу предузетништво младих и доносе и одлуку о подршци микробизнисима младих.

Координатор одбора Омладинске банке Брод, Жељана Ружојчић напоменула је да је од 14. априла ове године расписан и Други позив за пријаву на пројекте и микробизнисе који остаје отворен до 4. маја ове године.

Извор текст и фото: портал Радио Брода.

news
РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА МАГ-а И ОПШТИНЕ БРОД

Представници Општине Брод и представници Међународне организације за деминирање терена (МАГ) данас, 22. априла су одржали састанак са циљем прикупљања информација о ефектима деминирања терена на подручју општине. „Ово ће…

22.04.2024 13:02

news
ЂАЦИ У АКЦИЈИ ЗА ЧИСТИЈИ И ЉЕПШИ БРОД

Поводом 22. априла, Свјетског дана планете Земље Општина Брод је у сарадњи са Туристичком организацијом општине Брод, Јавним комуналним предузећем „КОМВОД“ а.д. Брод и све три школе са бродске општине…

22.04.2024 11:26

news
БРОД ПО ПРВИ ПУТ ДОМАЋИН МЕЂУНАРОДНОГ СЕМИНАРА АИКИДО САМООДБРАНЕ

Представљањем учесника, извођењем химне Републике Српске, додјелом признања, те загријавањем данас у 11 часова у Спортско-културном центру у Броду почео је Међународни семинар аикидо самоодбране. Организатор и домаћин VIII Међународног…

20.04.2024 14:05