+387 53 610 116

Вијести

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ ЈУГ БОГДАНА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 4 Januara, 2024 у 12:46

Начелник општине Брод Зоран Видић и директор Републичког секретаријата за избјеглице и расељена лица Давор Чордаш потписали су данас у Броду уговор о асфалтирању улице Југ Богдана у Тулеку.

Влада Републике Српске обезбиједила је за овај пројекат 30 хиљада марака, а општина ће након што се распише тендер осигурати додатна средства за асфалтирање ове улице.

„Ријеч је о једном дијелу, наравно немамо увијек за све, али оно што смо успјели из Владе осигурати то смо данас овдје и потписали“, изјавио је Давор Чордаш, директор Секретаријата за избјеглице и расељена лица у Влади Републике Српске. Чордаш је додао да вјерује да ће општина то успјешно имплементирати и истакао да је „тај дио инфраструктуре најосјетљивији дио у већини наших општина када су у питању и повратници и интерно расењене особе“.

„Углавном примједбе више нису на куће или на оно што већ углавном имају, барем они који желе доћи, који живе, него је проблем инфраструктура. Ово је начин да тај дио побољшамо“ рекао је Чордаш након састанка.  

Начелник општине Брод Зоран Видић нагласио је да потписивање овог уговора представља „континуитет сарадње из ранијег периода, поготово са господином Чордашом и господином Јерковићем који су много пута помогли општини Брод својим утицајем у Влади Републике Српске и вишим институцијама власти“. „Брођани сигурно осјете бенефите тога. Овај пут је на реду улица Југ Богдана, гдје асфалтирање дјелимично финансира Општина Брод, а дјелимично Влада Републике Српске. Ми ћемо овај пројекат имплементирати у току 2024. године“, рекао је Видић.

Он је искористио прилику да у име становника улице Југ Богдана, али и у своје лично име изрази захвалност за издвојена средства.

На састанку је било и ријечи о сигурносној ситуацији у Броду, а Чордаш је казао да су у Секретаријату задовољни, јер ни повратници, нити интерно расељене особе, а ни остала популација није имала већих проблема.

„Неовисно о овим проблемима које имамо са мигрантнима, оно што ми знамо да није изазвало већи проблем јер Секретаријат се бави и миграцијама“, рекао је Давор Чордаш. Састанку у општини Брод присуствовали су и Јосип Јерковић, делегат из реда хрватског народа у Вијећу народа РС, предсједник и потрпредсједник Скупштине општине Брод Александар Крушкоњић и Виктор Јерковић, те новоизабрани командир Станице полиције Брод Миломир Балатуновић.

М.М.

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24

news
УНАПРИЈЕЂЕЊЕ ШКОЛСТВА ЗА РАЗВОЈ ОПШТИНЕ

У петак 1. марта у сали за састанке општине одржан је други састанак радне групе за област школства. Радна група је именована за учешће у изради приједлога "Стратегије развоја општине…

01.03.2024 13:15