+387 53 610 116

Вијести

ПОТПИСАН ПРОГРАМ ПОДРШКЕ МАРГИНАЛИЗОВАНИМ ЖЕНАМА И ПРИПАДНИЦИМА ДРУГИХ МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 11 Maja, 2023 у 08:12

У Броду је јуче потписан Споразум о сарадњи у оквиру Програма подршке заштити људских права, компонента за Подршку маргинализованим групама жена и припадницима других маргинализованих група у развоју бизниса.

Начелник општине, Зоран Видић, Споразум о сарадњи потписао је са Дуњом Јалимам, замјеницом директора програма USAID/INSPIRE, која је објаснила да се ради о Програму подршке заштити људских права Америчке агенција за међународни развој који позива јединице локалне самоуправе у БиХ да се пријаве на Јавни позив за подршку у имплементацији другог циклуса компоненте за Подршку маргинализованим групама жена и припадницима других маргинализованих група у развоју бизниса.

Јединице локалне самоуправе пријављују се за стручну и техничку подршку USAID/INSPIRE-а у процесу директне додјеле средстава маргинализованим групама жена , а при томе USAID/INSPIRE-а за сваку 1КМ коју издваја јединица локалне самоуправе такође издваја 1КМ чиме се средства удружују у Предузетнички фонд за маргинализоване групе жена и припаднике других маргинализованиг група, рекла је између осталог Јалимам.

-Ради се о наставку настојања локалне управе да оствари сарадњу са свим опрганизацијама које могу да нам помогну али и да нас науче како да се односимо према бизнису и маргинализованим групама- рекао је Зоран Видић, начелник општине.

До сада се подршка програма USAID/INSPIRE при покретању властитих бизниса односила само на жене, док је од ове године услов да жене буду носиоци 50% пројеката. Вриједност пројеката jе од 10 000 до 12 000КМ, а све активности везане за овај пројекат требају се завршити до јуна 2025. године.

Извор: Радио Брод

news
ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава. Ријеч је…

29.05.2024 09:49

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41