+387 53 610 116

Вијести

ПОТПИСАН ПРОГРАМ ПОДРШКЕ МАРГИНАЛИЗОВАНИМ ЖЕНАМА И ПРИПАДНИЦИМА ДРУГИХ МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 11 Maja, 2023 у 08:12

img

У Броду је јуче потписан Споразум о сарадњи у оквиру Програма подршке заштити људских права, компонента за Подршку маргинализованим групама жена и припадницима других маргинализованих група у развоју бизниса.

Начелник општине, Зоран Видић, Споразум о сарадњи потписао је са Дуњом Јалимам, замјеницом директора програма USAID/INSPIRE, која је објаснила да се ради о Програму подршке заштити људских права Америчке агенција за међународни развој који позива јединице локалне самоуправе у БиХ да се пријаве на Јавни позив за подршку у имплементацији другог циклуса компоненте за Подршку маргинализованим групама жена и припадницима других маргинализованих група у развоју бизниса.

Јединице локалне самоуправе пријављују се за стручну и техничку подршку USAID/INSPIRE-а у процесу директне додјеле средстава маргинализованим групама жена , а при томе USAID/INSPIRE-а за сваку 1КМ коју издваја јединица локалне самоуправе такође издваја 1КМ чиме се средства удружују у Предузетнички фонд за маргинализоване групе жена и припаднике других маргинализованиг група, рекла је између осталог Јалимам.

-Ради се о наставку настојања локалне управе да оствари сарадњу са свим опрганизацијама које могу да нам помогну али и да нас науче како да се односимо према бизнису и маргинализованим групама- рекао је Зоран Видић, начелник општине.

До сада се подршка програма USAID/INSPIRE при покретању властитих бизниса односила само на жене, док је од ове године услов да жене буду носиоци 50% пројеката. Вриједност пројеката jе од 10 000 до 12 000КМ, а све активности везане за овај пројекат требају се завршити до јуна 2025. године.

Извор: Радио Брод

news
ПРИВРЕДНИ САВЈЕТ РАЗМАТРАО ПРИЈЕДЛОГ БУЏЕТА ОПШТИНЕ

У уторак 5. децембра одржана је редовнa сједница Привредног савјета општине Брод.

06.12.2023 11:16

news
СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 15. ДЕЦЕМБРА

Поред Буџета за наредну годину, на одборничким клупама ће се наћи још низ веома важних тачака попут продаје земљишта у улици Крајишких бригада намјењеног за изградњу пословног комплекса

04.12.2023 12:47

news
КВАР НА СИСТЕМУ ДАЉИНСКОГ ГРИЈАЊА

Из ЈКП “Ковод” Брод је стигло обавјештење о привременом прекиду гријања корисника који су везани за топлотну станицу у Спортском центру. Данас се десио квар на топлотној станици која грије…

30.11.2023 13:19