+387 53 610 116

Вијести

ПОТПИСАН ПРОГРАМ ПОДРШКЕ МАРГИНАЛИЗОВАНИМ ЖЕНАМА И ПРИПАДНИЦИМА ДРУГИХ МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 11 Maja, 2023 у 08:12

img

У Броду је јуче потписан Споразум о сарадњи у оквиру Програма подршке заштити људских права, компонента за Подршку маргинализованим групама жена и припадницима других маргинализованих група у развоју бизниса.

Начелник општине, Зоран Видић, Споразум о сарадњи потписао је са Дуњом Јалимам, замјеницом директора програма USAID/INSPIRE, која је објаснила да се ради о Програму подршке заштити људских права Америчке агенција за међународни развој који позива јединице локалне самоуправе у БиХ да се пријаве на Јавни позив за подршку у имплементацији другог циклуса компоненте за Подршку маргинализованим групама жена и припадницима других маргинализованих група у развоју бизниса.

Јединице локалне самоуправе пријављују се за стручну и техничку подршку USAID/INSPIRE-а у процесу директне додјеле средстава маргинализованим групама жена , а при томе USAID/INSPIRE-а за сваку 1КМ коју издваја јединица локалне самоуправе такође издваја 1КМ чиме се средства удружују у Предузетнички фонд за маргинализоване групе жена и припаднике других маргинализованиг група, рекла је између осталог Јалимам.

-Ради се о наставку настојања локалне управе да оствари сарадњу са свим опрганизацијама које могу да нам помогну али и да нас науче како да се односимо према бизнису и маргинализованим групама- рекао је Зоран Видић, начелник општине.

До сада се подршка програма USAID/INSPIRE при покретању властитих бизниса односила само на жене, док је од ове године услов да жене буду носиоци 50% пројеката. Вриједност пројеката jе од 10 000 до 12 000КМ, а све активности везане за овај пројекат требају се завршити до јуна 2025. године.

Извор: Радио Брод

news
ДЕЛЕГАЦИЈА БРОДА НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ БОРОВО

Делегација општине Брод, на позив начелника општине Борово Зорана Баћановића, посјетила је Борово у Хрватској.

25.05.2023 08:50

news
ПОЗИВ ЗА 27. РЕДОВНУ СЈЕДНИЦУ

Сједница ће се одржати у уторак 30. маја, а материјале можете наћи на службеној интернет страници Општинске управе, у "Материјалима за Скупштину".

23.05.2023 12:04

news
ПРЕДУЗЕТЕ ПРЕВЕНТИВНЕ МЈЕРЕ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВЕ

Због повећаног водостаја ријеке Укрине на ободном каналу општине Брод постављају се вреће са пијеском у Лужанима

16.05.2023 10:52