+387 53 610 116

Вијести

Потписано шест уговора са Омладинском банком

Аутор: admin | Ажурирано: 15 Aprila, 2021 у 10:09

Омладинска банка је 14. априла, са неформалним групама младих, потписала 6 уговора о финансирању и реализацији 5 пројеката и једног микробизиса у вриједности око 9.500 КМ, од чега ће 6.200 КМ бити финансирано из фонда одбора Омладинске банке Брод, а 3.300 КМ као допринос неформалних група младих.

Свечаном потписивању уговора присуствовали су замјеник начелника Андријана Бановић и шеф кабинета начелника општине Вања Николић који је овом приликом изразио задовољство што млади људи показују интересовање да кроз пројекте ураде нешто за свој град те најавио да ће локална власт и даље подржавати рад Омладинске банке у Броду.

Захваљујући средствима и реализацији ових пројеката КУД „Лијешће“ и „Душко Трифуновић“ добиће нове ношње, уредиће се игралиште у МЗ Лијешће, бродски рукометаши биће у прилици да набаве нову опрему, а љубитељи билијара биће у прилици да набаве нови сто за билијар, те се тако укључе у такмичења на нивоу Републике Српске и БиХ.

Координатор рада Омладинске банке Брод испред општине Брод, Михаела Малешевић, изразила је наду да ће се сарадња са Омладинском банком наставити и у наредном периоду, да ће бити још боља и да ће у свој рад укључити још више младих људи.

Кроз програм Омладинске банке фондације Мозаик млади развијају активизам и то је оно што је најбитније, рекао је Жељко Пауковић директор овог програма те додао да је тренутно у рад Омладинске банке у БиХ укључена 51 општина са 435 пројеката и 63 микробизниса.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23