Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Potpisano šest ugovora sa Omladinskom bankom

Omladinska banka je 14. aprila, sa neformalnim grupama mladih, potpisala 6 ugovora o finansiranju i realizaciji 5 projekata i jednog mikrobizisa u vrijednosti oko 9.500 KM, od čega će 6.200 KM biti finansirano iz fonda odbora Omladinske banke Brod, a 3.300 KM kao doprinos neformalnih grupa mladih.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su zamjenik načelnika Andrijana Banović i šef kabineta načelnika opštine Vanja Nikolić koji je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što mladi ljudi pokazuju interesovanje da kroz projekte urade nešto za svoj grad te najavio da će lokalna vlast i dalje podržavati rad Omladinske banke u Brodu.

Zahvaljujući sredstvima i realizaciji ovih projekata KUD „Liješće“ i „Duško Trifunović“ dobiće nove nošnje, urediće se igralište u MZ Liješće, brodski rukometaši biće u prilici da nabave novu opremu, a ljubitelji bilijara biće u prilici da nabave novi sto za bilijar, te se tako uključe u takmičenja na nivou Republike Srpske i BiH.

Koordinator rada Omladinske banke Brod ispred opštine Brod, Mihaela Malešević, izrazila je nadu da će se saradnja sa Omladinskom bankom nastaviti i u narednom periodu, da će biti još bolja i da će u svoj rad uključiti još više mladih ljudi.

Kroz program Omladinske banke fondacije Mozaik mladi razvijaju aktivizam i to je ono što je najbitnije, rekao je Željko Pauković direktor ovog programa te dodao da je trenutno u rad Omladinske banke u BiH uključena 51 opština sa 435 projekata i 63 mikrobiznisa.