+387 53 610 116

Вијести

Потписано шест уговора са Омладинском банком

Аутор: admin | Ажурирано: 15 Aprila, 2021 у 10:09

Омладинска банка је 14. априла, са неформалним групама младих, потписала 6 уговора о финансирању и реализацији 5 пројеката и једног микробизиса у вриједности око 9.500 КМ, од чега ће 6.200 КМ бити финансирано из фонда одбора Омладинске банке Брод, а 3.300 КМ као допринос неформалних група младих.

Свечаном потписивању уговора присуствовали су замјеник начелника Андријана Бановић и шеф кабинета начелника општине Вања Николић који је овом приликом изразио задовољство што млади људи показују интересовање да кроз пројекте ураде нешто за свој град те најавио да ће локална власт и даље подржавати рад Омладинске банке у Броду.

Захваљујући средствима и реализацији ових пројеката КУД „Лијешће“ и „Душко Трифуновић“ добиће нове ношње, уредиће се игралиште у МЗ Лијешће, бродски рукометаши биће у прилици да набаве нову опрему, а љубитељи билијара биће у прилици да набаве нови сто за билијар, те се тако укључе у такмичења на нивоу Републике Српске и БиХ.

Координатор рада Омладинске банке Брод испред општине Брод, Михаела Малешевић, изразила је наду да ће се сарадња са Омладинском банком наставити и у наредном периоду, да ће бити још боља и да ће у свој рад укључити још више младих људи.

Кроз програм Омладинске банке фондације Мозаик млади развијају активизам и то је оно што је најбитније, рекао је Жељко Пауковић директор овог програма те додао да је тренутно у рад Омладинске банке у БиХ укључена 51 општина са 435 пројеката и 63 микробизниса.

news
11. САЈАМ ПРИВРЕДЕ ОТВАРА СВОЈА ВРАТА У ПЕТАК, А У СУБОТУ ЋЕМО УЖИВАТИ У БРОДСКОМ ФЕСТИВАЛУ ГАСТРОНОМИЈЕ

Спортско-културни центар у Броду ће овог петка и суботе бити домаћин 11. по реду Сајма привреде, пољопривреде и туризма. На Сајму ће се представити излагачи са домаћим производима из области…

27.08.2024 08:31

news
ВЕЛИКА ГОСПОЈИНА ОБИЉЕЖЕНА У МАЛОЈ БРУСНИЦИ - ОДАТА ПОЧАСТ ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОВОГ СЕЛА

Мјештани Мале Бруснице данас су молитвом у храму посвећеном Успењу Пресвете Богородице – Великој Госпојини обиљежили данашњи празник који ова мјесна заједница прославаља као славу села. Богослужење је предводио свештеник…

28.08.2024 11:42

news
ОБЈАВЉЕНА ОДЛУКА О ИМЕНОВАЊУ ЧЛАНОВА БИРАЧКИХ ОДБОРА

Општинска изборна комисија објавила је данас Одлуку о именовању чланова бирачких одбора у изборној јединици Брод. Одлуку и друга саопштења везана за изборе можете погледати на званичној општинској презентацији у…

26.08.2024 12:01