+387 53 610 116

Вијести

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА 13 ПРИПРАВНИКА

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 11 Aprila, 2024 у 12:59

У сали за састанке Општине Брод данас су потписани уговори којима је осигурано обављање приправничког стажа за 13 младих Брођана који ће у наредних годину дана имати прилику да усаврше своје знање и стекну потребно искуство у неким од јавних установа општине Брод.

Сања Костадиновић је дипломирани дефектолог. Завршила је Медицински факултет у Новом Саду, смјер специјална едукација и рехабилитација, а свој приправнички стаж одрадиће у Јавној установи предшколства (ЈУП) „Бели анђео“.

"Циљ ми је био да будем у васпитно-образовном систему и то су ми омогућили. Надам се да ће ми бити лијепо и сигурна сам да ћемо лијепо сарађивати", казала је Сања.

Она је додала да јој ова прилика много значи јер пружа вид сигурности за њену породицу, с обзиром на чињеницу да је мајка двоје д‌јеце и да је до данас била незапослена.

Ведрана Шукурма је звање доктор ветеринарске медицине стекла на Пољопривредном факултету Универзитета у Новом Саду.

"Свој приправнички стаж ћу одрађивати у Ветеринарској амбуланти Брод. Један дио ћу да одрадим у инспекцијским службама како бих имала више искуства. То ми је неопходно како бих могла полагати државни и стручни испит", каже Ведрана и додаје:

"Одувијек ми је жеља била кад сам уписала факултет да могу да се вратим у Брод и да нађем овд‌је посао, да не морам да останем у Србији или да идем негд‌је у иностранство. Тако да, кад ми је стигао позив од општинске управе била сам срећна да ми се та жеља испуни и да могу да останем овд‌је, да се коначно након осам година вратим кући".

Њен циљ је био да се по завршетку студија врати у свој град, гд‌је живи њена породица и пријатељи.

"То је средина гд‌је сам одрасла и, иако је Брод мала средина и сви бјеже из њега, мислим да треба да покажемо да овд‌је има још наде и живота и да треба да останемо овд‌је. На млађима свијет остаје и треба да им дамо примјер да може да се живи", изјавила је Ведрана.

Са приправницима је данас разговарао шеф кабинета начелника општине Брод Вања Николић.

„Данас смо потписали уговоре са 13 приправника за ову годину. Задовољство је што смо и ове године успјели да обезбиједимо средства у буџету за ову сврху“, казао је Николић и додао да су сви који су се пријавили на конкурс добили прилику да одраде приправнички стаж.

Он је истакао да ове године у општини Брод има већи број приправника који ће праксу и знање стицати у вртићу „Бели анђео“ и Дому здравља.

„Могу да будем задовољан што међу приправницима имамо медицинског кадра. Оних чија су занимања можда и дефицитарна и што ће кадровски оснажити ове двије установе“, казао је Николић.

Шеф кабинета начелника општине Брод је изразио наду да ће неко од ових младих људи остати у нашем граду.

„Прије свега, драго ми је што можемо да им пружимо шансу да се професионално усаврше, стекну искуство и знање за њихов будући рад“, нагласио је он.

Николић се осврнуо на чињеницу да су они који су данас потписали уговоре о обављању приправничког стажа „показали да имају вољу и жељу да се боре и да раде у свом граду“. 

news
ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава. Ријеч је…

29.05.2024 09:49

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41