Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ШЕСТ ПРОЈЕКАТА

У петак 10. јуна 2022. године у Броду је организовано потписивање уговора за реализацију шест пројеката посредством Омладинске банке Брод. Фондација „Мозаик“ и општина Брод потписали су уговоре са неформалним групама младих који ће у наредна три мјесеца реализовати друштвено корисне пројекте.

Сања Којић, менаџер пројекта Омладинске банке фондације „Мозаик“, истакла је да је ово други позив Омладинске банке у овој години. „Укупна вриједност свих шест пројеката  је 13.660 КМ, од чега су 8.610 КМ средства Омладинске банке, док су неформалне групе младих кроз доприносе донатора у види новца, роба или услуга  обезбједили 5.050 КМ“, навела је Којић. „Раније у овој години имали смо један позив који је у реализацији, док је од 8. до 20. јуна расписан и трећи јавни позив, а неформалне групе младих могу аплицирати на средства за један пројекат и за два микро бизниса“ објаснила је она.

Општина Брод и Фондација „Мозаик“ учествују у заједничком фонду Омладинске банке тако да је у овом случају општина Брод издвојила 5.166 КМ, а фондација „Мозаик“ 3.444 КМ. Начелник општинског Одјељења за финансије Мирослав Вуковић изразио је увјерење у плодоносну сарадњу са фондацијом Мозаик и у будуће, те честитао свим неформалним групама младих на избору и захвалио на намјери да помогну развој локалне заједнице.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık