+387 53 610 116

Вијести

ПОСЉЕДИЦЕ ОЛУЈНОГ НЕВРЕМЕНА УБРЗАНО СЕ САНИРАЈУ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 24 Jula, 2023 у 08:48

img

Посљедице незапамћеног олујног невремена које је 19. јула захватило општину Брод убрзано се санирају захваљујући ангажованост свих расположивих људских и техничких ресурса истакао је начелник општине Брод Зоран Видић.

-Прво морам да похвалим службе које су брзо реаговале, припадници Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице и ЈКП“Комвод“, и у врло кратком року, за два до три часа након невремена успјеле оспособити све путне комуникације на градском подручју. Радиће се и у наредним данима. - истакао је Видић. Он је овом приликом посебну захвалност упутио и суграђанима који су се активно укључили у рашчишћавање како простора око својих стамбених објеката тако и јавних површина и улица.

-Формирана су четири тима за попис штете који су на терену. Пописује се штета на јавним и приватним објектима и у пољопривреди. Остварили смо и прве контакте са Владом Републике Српске у циљу информисања о томе да ли ћемо моћи рачунати на њихову помоћ у санирању великих материјалних штета коју је узроковало невријеме. Наравно када се буду прикупили и систематизовали сви подаци са терена информисаћемо јавност о процјењеној штети на подручју општине Брод,- казао је начелник Видић.

Штету од невремена грађани могу пријавити на број телефона 053/612-100.

Такође, све расположиве екипе „Комвода“ раде на отклањању кварова на водоводној инфраструктури и активно учествују у рашчишћавању јавних површина од огромне количине отпада узрокованог олујним невременом. Ново Шљивић, в.д. техничког директора у бродском ЈКП „Комвод“ а.д. је нагласио да предузеће од понедељка наставља са редовним активностима на уређењу и одржавању јавних зелених површина, улица и тротоара.

Извор: Радио Брод

news
ПРВИ САСТАНАК ЗА ИЗРАДУ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА БРОДА

У уторак 12. 9. 2023. године у општини Брод одржан је први састанак за израду "Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година"

13.09.2023 06:43

news
ПОЗИВ ЗА ДОСТАВУ ПРИЈЕДЛОГА ПРОГРАМА ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ

Молимо Вас да Ваше приједлоге доставите у писаној форми Организационом одбору до 18.09.2023. године до 10,00 часова.

12.09.2023 07:43

news
ЗАВРШЕНИ ГАСТРО СУСРЕТИ И ОВОГОДИШЊИ САЈАМ ПРИВРЕДЕ, ПОЉОПРИВРЕДЕ И ТУРИЗМА

"Овогодишњи Сајам показао (је) да се у организацији отишло још један корак даље, што показује изузетно велики број учесника и посјетилаца, што је подстрек да се ова манифестација организује и…

04.09.2023 08:34