+387 53 610 116

Вијести

Помен парастос у Доњем Клакару – Одана почаст за 11 бораца

Аутор: Radio Brod | Ажурирано: 28 Juna, 2021 у 12:57

img

Код спомен обиљежја у Доњем Клакару, данас је служен помен парастос и одана дужна почаст за 11 бораца ВРС из овог села који су погинули у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Након молитвеног помена, истакнуто је да је животе за слободу дало 11 бораца из ове мјесне заједнице, а погинули су бранећи своје породице, кућни праг и своје село. Сви погинули одликовани су највишим одликовањима Републике Српске- Медаљом заслуга за народ.

Обраћајући се присутнима предсједник предсједништва општинске борачке организације Зоран Видић, нагласио је да погинули јунаци никада неће бити заборављени, јер је немјерљив њихов допринос и жртва током стварања Републике Српске.

Неки од бораца херојски су погинули у мају и јуну 1992. године на Липи настојећи зауставити непријатељске снаге, које су окупирале и палиле српска села, и даљи продор на слободну територију.

–Борци из Клакара показали су огромну храброст и данас саосјећамо са њиховим породицама и оживљавамо сјећање на њихову борбу-, казао је Видић и присутне упознао са неким од активности које Борачка организације намјерава реализовати у наредном периоду.

У знак пијетета према херојима, и жртви коју су поднијеле њихове породице, цвијеће су на спомен обиљежје, поред породица погинулих, положиле делегације ОБО и мјесне организације бораца, општине Брод,  мјесне заједнице, општинске организације за тражење заробљених бораца и несталих цивила, политичких странака и мјештани.

Помен парастос у Доњем Клакару сваке године служи се на Видовдан, када мјештани овог села прослављају свог заштитника и славу тамошњег храма посвећеног светом кнезу Лазару.

news
ОДРЖАНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРОД

У уторак 30.5.2023. г. одржана је 27. редовна сједница Скупштине општине (СО) Брод. Сједница је одржана у сали СО у згради Поште са почетком у 9 часова.

31.05.2023 10:24

news
ХУМАНИТАРНО ВЕЧЕ СА ЈЕЛЕНОМ ШКРБИЋ

Пјесничко дружење је намјењено прикупљању средстава за помоћ у лијечењу Милане Гајић обољеле од Лафора болести.

30.05.2023 06:44

news
ДЕЛЕГАЦИЈА БРОДА НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ БОРОВО

Делегација општине Брод, на позив начелника општине Борово Зорана Баћановића, посјетила је Борово у Хрватској.

25.05.2023 08:50