+387 53 610 116

Вијести

Помен парастос у Доњем Клакару – Одана почаст за 11 бораца

Аутор: admin | Ажурирано: 28 Juna, 2021 у 12:57

Код спомен обиљежја у Доњем Клакару, данас је служен помен парастос и одана дужна почаст за 11 бораца ВРС из овог села који су погинули у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Након молитвеног помена, истакнуто је да је животе за слободу дало 11 бораца из ове мјесне заједнице, а погинули су бранећи своје породице, кућни праг и своје село. Сви погинули одликовани су највишим одликовањима Републике Српске- Медаљом заслуга за народ.

Обраћајући се присутнима предсједник предсједништва општинске борачке организације Зоран Видић, нагласио је да погинули јунаци никада неће бити заборављени, јер је немјерљив њихов допринос и жртва током стварања Републике Српске.

Неки од бораца херојски су погинули у мају и јуну 1992. године на Липи настојећи зауставити непријатељске снаге, које су окупирале и палиле српска села, и даљи продор на слободну територију.

–Борци из Клакара показали су огромну храброст и данас саосјећамо са њиховим породицама и оживљавамо сјећање на њихову борбу-, казао је Видић и присутне упознао са неким од активности које Борачка организације намјерава реализовати у наредном периоду.

У знак пијетета према херојима, и жртви коју су поднијеле њихове породице, цвијеће су на спомен обиљежје, поред породица погинулих, положиле делегације ОБО и мјесне организације бораца, општине Брод,  мјесне заједнице, општинске организације за тражење заробљених бораца и несталих цивила, политичких странака и мјештани.

Помен парастос у Доњем Клакару сваке године служи се на Видовдан, када мјештани овог села прослављају свог заштитника и славу тамошњег храма посвећеног светом кнезу Лазару.

news
ПРЕДСТАВЉЕНЕ АКТИВНОСТИ ДРУГЕ ФАЗЕ ДРР ПРОЈЕКТА

Данас је у сали за састанке Општине Брод одржан састанак представника УНДП-а (United Nations Development Programme – UNDP), Одсјека за послове заштите и спасавања, те Одсјека за локални и економски…

15.04.2024 11:54

news
ПОРИБЉАВАЊЕ РИЈЕКЕ САВЕ АУТОХТОНOМ ВРСТОМ ШАРАНА

Спортско риболовно друштво “Сава” извршило је редовно годишње порибљавање ријеке Саве рибом шаран. Oбнављање рибљег фонда спроведено је у складу са програмом рада одобреног од стране Министарства пољопривреде, шумарства и…

12.04.2024 07:31

news
КОЛЕГИЈУМ УСВОЈИО ДНЕВНИ РЕД 37. РЕДОВНЕ СЈЕДНИЦЕ СО БРОД

На данас одржаном колегијуму Скупштине општине Брод усвојен је дневни ред 37. редовне сједнице СО Брод која ће бити одржана 25. априла 2024. године са почетком у 9:00 часова. Свих…

11.04.2024 10:36