+387 53 610 116

Вијести

ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА И ПАЉЕЊЕМ СВИЈЕЋА ОДАНА ПОЧАСТ ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА РС

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 14 Februara, 2024 у 18:59

Представници бродске Борачке организације и Општине Брод су данас, 14. фебруара, полагањем вијенаца на Централном спомен-обиљежју палим борцима и на Спомен бисти генералу Славку Лисици обиљежили Дан Борачке организације и Дан бораца Републике Српске.

Поред тога, борци су обиљежили и 220. годишњицу од подизања Првог српског устанка.

„Сви наши ратови су били ослободилачки, као и овај задњи. Никад нисмо освајали. Увијек смо скупо плаћали своју слободу, а посебно у задњем рату. На жалост, поновило се оно што је било и у Првом, а и у Другом свјетском рату поготово“, рекао је Радослав Кокић, секретар Борачке организације општине Брод и додао:

„Надамо се да ће наша Република Српска да иде напријед, да се развија и да дуго година у њој сви који јој желе добро живе у миру и слози и да ће младе генерације које долазе имати гаранцију у својој држави.“

Испред Општине Брод вијенце је положио начелник одјељења за финансије Мирослав Вуковић.

„Никад не смијемо да заборавимо оне који су своје животе дали дstа бисмо ми данас живјели у миру и слободи. Морамо да чувамо успомену на њих и да о њиховом херојству говоримо новим генерацијама“, истакао је Вуковић.

Након полагања вијенаца у Спомен соби у просторијама Борачке организације упаљене су свијеће за све погинуле у протеклом рату.

Борачка организација општине Брод посебну пажњу је посветила обиласку бораца и чланова њихових породица, те чланова породица настрадалих.

„Руководство Борачке организације је обишло наше борце. Оне који су тренутно у мало лошијем здравственом стању, а неки и у материјалном, на жалост. Акценат је стављен на то да се обиђу борци“, изјавио је секретар општинске Борачке организације. 

Делегација општинске Борачке организације данас је посјетила Миљу Зечевић из Сијековца која је у претходном рату изгубила мужа и три сина.

„Мајка херој преживјела је велике трагедије. У Другом свјетском рату је остала сироче јер је отац убијен, а у посљедњем Одбрамбено-отаџбинском рату су јој у страшном сијековачком покољу погинула три сина и муж, а прије три године умро је и четврти син. Живи да свједочи, то је Божија воља! Она је симбол свих наших мајки хероја“, стоји у саопштењу Борачке организације општине Брод.

Централно обиљежавање Дана бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске одржано је данас у Вишеграду. У манастиру Добрун служен је парастос погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата и погинулим устаницима Првог српског устанка.

news
ЂОРЂЕ ЋЕРИЋ ЗА РАДИО БРОД: УВИЈЕК ТЕЖИМ КА ПОСТОЉУ

Најуспјешнији бродски атлетичар – рекреативац Ђорђе Ћерић који је три пута проглашен за најбољег спортисту општине Брод говорио је за Радио Брод о почецима, резултатима и циљевима које је себи…

17.04.2024 10:44

news
ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА У САВЈЕТОДАВНИ ОДБОР

Рок за подношење пријава кандидата продужава се до 19.04.2024. године.

17.04.2024 09:20

news
ГРАДСКИ ПАРК ДОБИО ЗИП ЛАЈН И ДОДАТНЕ САДРЖАЈЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

Од прошле недјеље у Градском парку у Броду дјеца узраста од седам до 14 година могу да уживају у новом садржају. Ријеч је о двије линије зип лајна и адреналинском…

16.04.2024 09:51