Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ПОЗИВ ПОСЛОДАВЦИМА ЗА ПРИПРАВНИЧКО СТАЖИРАЊЕ ДЈЕЦЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА

Министарство  рада  и  борачко-инвалидске  заштите Републике Српске и ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске, расписују Јавни позив по „Програму подршке запошљавању младих – дјеце погинулих бораца са ВСС у статусу приправника у 2021. години” за запошљавање двадесет и троје (23) дјеце погинулих бораца са ВСС без радног искуства у струци у укупном износу од 225.892,20 КМ.

Програм има за циљ оспособљавање младих лица – дјеце погинулих бораца са ВСС са евиденције незапослених за полагање приправничког испита и самосталан рад у струци. Приправнички стаж у складу са Законом о раду Републике Српске (,,Службени гласник Републике Српске”, број: 1/16 и 66/18) траје 12 мјесеци за лица са ВСС па ће Завод за запошљавање путем овог Програма вршити финансирање обављања приправничког стажа у складу са наведеним законом.

Програмом је обухваћено финансирање 100% износа бруто плате за давдесет троје (23) дјеце погинулих бораца са ВСС без радног искуства. Издвајање по једном приправнику са ВСС у овој компоненти износи 9.821,40 КМ на годишњем нивоу, а темељи се на износу мјесечне плате након опорезивања од 550, 00 КМ чији је бруто износ 818,45 КМ.

Јавни позив је отворен 30 дана од дана објављивања, а крајњи рок за подношење захтјева је 6. 12. 2021. године.

Јавни позив и пратеће документе можете преузети путем линка на интернет страници Завода за запошљавање Републике Српске.