+387 53 610 116

Вијести

ПОЕТСКО ВЕЧЕ СА ПРОФЕСОРОМ МИЛЕНКОМ А. ПОПОВИЋЕМ И ПРИЈАТЕЉИМА

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 25 Aprila, 2024 у 23:27

Професор Миленко А. Поповић вечерас је у Хотелу „Oникс“ представио своју књигу „Два добра друга“. О књизи су, поред самог аутора говориле и Недељка Неда Ђукић Боројевић, рецензетнкиња, те Јелена Шкрбић која је књигу илиустровала.

„Ова књига настала је у дужем временском периоду и тематика је углавном љубавна. Читалац између корица ове књиге може да пронађе оне сегменте који се иначе код нас провлаче кроз живот. Мислим да је то отприлике рецензија моја успјела да препозна“, казао је Поповић.

Он је нагласио да је књигу илустровала Јелена Шкрбић, те да су међу рецезентима Недељка Неда Ђукић Боројевић, Александра Мариловић и Невена Милосављевић из Звечана.

Рецензент књиге је Неда Ђукић Боројевић је истакла да је вриједност књиге професора Поповића у томе што су то „његове животне теме“.

„Свако ко сагледа књигу отпочетка до краја вид‌јеће какав је Миленко човјек, шта Миленко очекује од живота, чему је захвалан у животу и чему се још нада“, нагласила је она.

Поетско вече у организацији Народне библиотеке „Бранко Ћопић“ отворила је управо директорка Љиљана Марјановић која је поздравила присутне госте и публику.

„Нама је драго што нам се професор обратио за сарадњу јер је ово још један наслов у нашој завичајној збирци која расте“, казала је Љиљана Марјановић, директорка Народне библиотеке „Бранко Ћопић“.

Угођај у Хотелу „Onix“ додатно је уљепшала Ивона Ивановић на виолини.

Покровитељ Поетске вечери је Општина Брод. 

news
ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава. Ријеч је…

29.05.2024 09:49

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41