+387 53 610 116

Вијести

ПОВОЉАН ГЕОГРАФСКИ ПОЛОЖАЈ, АТРАКТИВНА ПОСЛОВНА ЗОНА И IT ПОТЕНЦИЈАЛИ ОПШТИНЕ БРОД НА САЈМУ „EXPO 2024“

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 2 Aprila, 2024 у 11:41

Општина Брод ће на Међународном сајму привреде „БАЊАЛУКА "EXPO"“ који ће се одржати од 3. до 5. априла у оквиру кампуса Универзитетског центра у Бањалуци имати заједнички штанд са Општином Шамац.

„Ради се о међународном сајму на коме ће учестововати многа значајна имена из привредног живота, како Републике Српске, тако и цијеле Босне и Херцеговине, али и региона", казао је Никола Бачић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Општине Брод.

Он je нагласио да наша општина на овом Сајму види прилику да представи своје потенцијале и своје предности.

„Концепт је такав да у први план желимо истаћи повољан географски положај наше општине из чега произилази и близина саобраћајница, близина највећих привредних центара, како РС, БиХ, тако и цијелог региона“, изјавио је Бачић и додао:

„Поред тога, желимо истаћи врло атрактивну пословну зону која се налази на одличној локацији и која може итекако бити привлачна потенцијалним инвеститорима".

Један од излагача са подручја наше општине је фирма "Manage IT", која се бави широком лепезом услуга из сектора информационих технологија.

"Добили смо прилику преко Општине Брод да учествујемо и ми, па смо планирали да презентујемо све своје досадашње радове, апликације и да то понудимо излагачима и успут да покажемо да постоји IT потенцијал и у Броду“, истакао је Никола Ћерић, власник "Manage IT".

Његова фирма је учествовала и у техничкој припреми штанда Општине Брод на Сајму.  

"Радили смо на дизајну roll up-оva, летака, презентација, видеа и слично", казао је Ћерић и додао:

„Наша очекивања нису превисока, али смо вид‌јели да има финих излагача, па можда се остваре и контакти и познанства, па се и удружимо. Свакако идемо у доброј вољи".

Међународни сајам привреде „БАЊА ЛУКА ЕХРО 2024“ представља савремену међународну изложбу у области грађевинарства, металне и електро индустрије, дрвне индустрије, технике и кућанских апарата, ИТ сектора – електронике и роботике, некретнина, архитектуре и пројектовања.

Своје учешће ће узети и излагачи из банкарског сектора, микрокредитних организација, осигуравајућих друштава те осталих финансијских институција из читаве Босне и Херцеговине.

Велика међународна сајамска манифестација ће се одржати у организацији компаније "RS Consulting and Trade d.o.o. Banja Luka" и компаније „Elite Fair д.о.о. Бања Лука“ уз институционалну подршку Владе Републике Српске, Министарства вањске трговине и економских односа БиХ, Спољнотговинске коморе БиХ, Привредне коморе Републике Српске и града Бања Луке.

Организатори сајма најављују чак 250 излагача.

news
ЂОРЂЕ ЋЕРИЋ ЗА РАДИО БРОД: УВИЈЕК ТЕЖИМ КА ПОСТОЉУ

Најуспјешнији бродски атлетичар – рекреативац Ђорђе Ћерић који је три пута проглашен за најбољег спортисту општине Брод говорио је за Радио Брод о почецима, резултатима и циљевима које је себи…

17.04.2024 10:44

news
ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА У САВЈЕТОДАВНИ ОДБОР

Рок за подношење пријава кандидата продужава се до 19.04.2024. године.

17.04.2024 09:20

news
ГРАДСКИ ПАРК ДОБИО ЗИП ЛАЈН И ДОДАТНЕ САДРЖАЈЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

Од прошле недјеље у Градском парку у Броду дјеца узраста од седам до 14 година могу да уживају у новом садржају. Ријеч је о двије линије зип лајна и адреналинском…

16.04.2024 09:51