+387 53 610 116

Вијести

ПОВОЉАН ГЕОГРАФСКИ ПОЛОЖАЈ, АТРАКТИВНА ПОСЛОВНА ЗОНА И IT ПОТЕНЦИЈАЛИ ОПШТИНЕ БРОД НА САЈМУ „EXPO 2024“

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 2 Aprila, 2024 у 11:41

Општина Брод ће на Међународном сајму привреде „БАЊАЛУКА "EXPO"“ који ће се одржати од 3. до 5. априла у оквиру кампуса Универзитетског центра у Бањалуци имати заједнички штанд са Општином Шамац.

„Ради се о међународном сајму на коме ће учестововати многа значајна имена из привредног живота, како Републике Српске, тако и цијеле Босне и Херцеговине, али и региона", казао је Никола Бачић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Општине Брод.

Он je нагласио да наша општина на овом Сајму види прилику да представи своје потенцијале и своје предности.

„Концепт је такав да у први план желимо истаћи повољан географски положај наше општине из чега произилази и близина саобраћајница, близина највећих привредних центара, како РС, БиХ, тако и цијелог региона“, изјавио је Бачић и додао:

„Поред тога, желимо истаћи врло атрактивну пословну зону која се налази на одличној локацији и која може итекако бити привлачна потенцијалним инвеститорима".

Један од излагача са подручја наше општине је фирма "Manage IT", која се бави широком лепезом услуга из сектора информационих технологија.

"Добили смо прилику преко Општине Брод да учествујемо и ми, па смо планирали да презентујемо све своје досадашње радове, апликације и да то понудимо излагачима и успут да покажемо да постоји IT потенцијал и у Броду“, истакао је Никола Ћерић, власник "Manage IT".

Његова фирма је учествовала и у техничкој припреми штанда Општине Брод на Сајму.  

"Радили смо на дизајну roll up-оva, летака, презентација, видеа и слично", казао је Ћерић и додао:

„Наша очекивања нису превисока, али смо вид‌јели да има финих излагача, па можда се остваре и контакти и познанства, па се и удружимо. Свакако идемо у доброј вољи".

Међународни сајам привреде „БАЊА ЛУКА ЕХРО 2024“ представља савремену међународну изложбу у области грађевинарства, металне и електро индустрије, дрвне индустрије, технике и кућанских апарата, ИТ сектора – електронике и роботике, некретнина, архитектуре и пројектовања.

Своје учешће ће узети и излагачи из банкарског сектора, микрокредитних организација, осигуравајућих друштава те осталих финансијских институција из читаве Босне и Херцеговине.

Велика међународна сајамска манифестација ће се одржати у организацији компаније "RS Consulting and Trade d.o.o. Banja Luka" и компаније „Elite Fair д.о.о. Бања Лука“ уз институционалну подршку Владе Републике Српске, Министарства вањске трговине и економских односа БиХ, Спољнотговинске коморе БиХ, Привредне коморе Републике Српске и града Бања Луке.

Организатори сајма најављују чак 250 излагача.

news
ПРЕДЛОЖЕНА РАНГ ЛИСТА ПОБЈЕДНИКА КОНКУРСА ЗА ИЗБОР НАЈУРЕЂЕНИЈЕГ ДВОРИШТА, БАЛКОНА И УЛАЗА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ 2024. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је 31. маја 2024. године расписала Јавни конкурс за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза стамбене зграде. На конкурс су до 1. јула пристигле укупно 32 пријаве,…

15.07.2024 13:10

news
НАРЕДНА СЈЕДНИЦА СО БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 29. ЈУЛ

На данас одржаном колегијуму договорено је да наредна 40. редовна сједница Скупштине општине Брод буде одржана у понедјељак, 29. јула са почетком у 9:00 часова у сали Скупштине општине (зграда…

15.07.2024 09:41

news
СЛАВА СЕЛА ПОНОВО ОКУПИЛА БРОЈНЕ ПОЛОЈЧАНЕ

Литургијом у храму посвећеном Светим апостолима Петру и Павлу, чином освећења славског колача, свечаном литијом око храма и народним весељем данас је у Полоју прослављена слава села – Павловдан. Премда…

13.07.2024 16:50