+387 53 610 116

Вијести

ПОВОЉАН ГЕОГРАФСКИ ПОЛОЖАЈ, АТРАКТИВНА ПОСЛОВНА ЗОНА И IT ПОТЕНЦИЈАЛИ ОПШТИНЕ БРОД НА САЈМУ „EXPO 2024“

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 2 Aprila, 2024 у 11:41

Општина Брод ће на Међународном сајму привреде „БАЊАЛУКА "EXPO"“ који ће се одржати од 3. до 5. априла у оквиру кампуса Универзитетског центра у Бањалуци имати заједнички штанд са Општином Шамац.

„Ради се о међународном сајму на коме ће учестововати многа значајна имена из привредног живота, како Републике Српске, тако и цијеле Босне и Херцеговине, али и региона", казао је Никола Бачић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Општине Брод.

Он je нагласио да наша општина на овом Сајму види прилику да представи своје потенцијале и своје предности.

„Концепт је такав да у први план желимо истаћи повољан географски положај наше општине из чега произилази и близина саобраћајница, близина највећих привредних центара, како РС, БиХ, тако и цијелог региона“, изјавио је Бачић и додао:

„Поред тога, желимо истаћи врло атрактивну пословну зону која се налази на одличној локацији и која може итекако бити привлачна потенцијалним инвеститорима".

Један од излагача са подручја наше општине је фирма "Manage IT", која се бави широком лепезом услуга из сектора информационих технологија.

"Добили смо прилику преко Општине Брод да учествујемо и ми, па смо планирали да презентујемо све своје досадашње радове, апликације и да то понудимо излагачима и успут да покажемо да постоји IT потенцијал и у Броду“, истакао је Никола Ћерић, власник "Manage IT".

Његова фирма је учествовала и у техничкој припреми штанда Општине Брод на Сајму.  

"Радили смо на дизајну roll up-оva, летака, презентација, видеа и слично", казао је Ћерић и додао:

„Наша очекивања нису превисока, али смо вид‌јели да има финих излагача, па можда се остваре и контакти и познанства, па се и удружимо. Свакако идемо у доброј вољи".

Међународни сајам привреде „БАЊА ЛУКА ЕХРО 2024“ представља савремену међународну изложбу у области грађевинарства, металне и електро индустрије, дрвне индустрије, технике и кућанских апарата, ИТ сектора – електронике и роботике, некретнина, архитектуре и пројектовања.

Своје учешће ће узети и излагачи из банкарског сектора, микрокредитних организација, осигуравајућих друштава те осталих финансијских институција из читаве Босне и Херцеговине.

Велика међународна сајамска манифестација ће се одржати у организацији компаније "RS Consulting and Trade d.o.o. Banja Luka" и компаније „Elite Fair д.о.о. Бања Лука“ уз институционалну подршку Владе Републике Српске, Министарства вањске трговине и економских односа БиХ, Спољнотговинске коморе БиХ, Привредне коморе Републике Српске и града Бања Луке.

Организатори сајма најављују чак 250 излагача.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23