+387 53 610 116

Вијести

ОСАМ ГОДИНА САРАДЊЕ СА ОМЛАДИНСКОМ БАНКОМ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 28 Novembra, 2023 у 14:15

У оквиру програма, Омладинска банка Брод, коју партнерски подржавају општина Брод и Фондација Мозаик, у понедељак 27. 11. 2023. године у сали за састанке општине Брод, презентацијом реализованих пројеката у току 2023. године, обиљежено је 8 година успјешног партнерства.

Наиме, Омладинска банка Брод у нашој општини присутна је од 2012. године, са паузом од 2016. до 2020. године, и за ових осам година финансијски је подржано пет микро бизниса у вриједности од 9793 марке и 98 пројеката неформалних група младих у вриједности од 243.191 конвертибилне марке рекла је Бранкица Вудраг, координатор рада Омладинеске банке, и додала да је у реализацији ових пројеката волонтерски учествовало 1463 особе.

Данас су у сали за састанке општине Брод, промовисани резултати ове сарадње, конкретно 1 микробизнис и 11 пројекатa младих који су подржани у 2023. години.

У складу са усаглашеним приједлогом и анексом који су потписали Жељко Пауковић, директор програма Омладинске банке и Вања Николић, шеф кабинета начелника општине, у наредном периоду сви микробизниси, након шест мјесеци, биће подржани са додатних 3000 КМ, рекла је Крећа Хелена, координаторица програма Омладинске банке.

Сарадња са Омладинском банком Брод од изузетног је значаја за саму општину у реализацији пројеката, између осталог и уређења нашег града. Један од пројеката који су примјетили сви Брођани јесте и уређење кружног тока код Дујанића који је реализован средствима Омладинске банке, али и општине Брод рекао је Александар Рељић, члан неформалне групе младих која је конкурисала и реализовала пројекат „Огледало општине“.

Значај Омладинске банке за младе Брођане препознала је и локална управа која кроз заједнички фонд, који обезбјеђују Фондација Мозаик и општина Брод, осигурава средства за реализацију поменутих пројеката, рекао је Шеф кабинета начелника општине Брод, Вања Николић.

-Осам година траје сарадња са Омладинском банком и ове године реализован је један микробизнис и 11 пројеката и сваки од ових пројеката је уљепшао наш град, а кроз учешће у реализацији пројеката Омладинске банке јављају се неке идеје за које и не чекамо средства од Омладинске банке него их реализујемо сами. Углавном, сарадња се наставља и ја позивам све заинтересоване да се јаве уколико имају идеју за покретање властитог микробизниса- рекао је Николић.

Након потписивања меморандума, Пауковић је уручио захвалнице за досадашњу успјешну сарадњу, начелнику општине Брод Зорану Видућу, шефу кабинета начелника општине Брод Вањи Николићу , Бранкици Вудраг координатору између Омладинске банке Брод и Фондације Мозаик, као и многим досадашњим учесницима у раду Омладинске банке Брод.

Извор: Радио Брод

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24

news
УНАПРИЈЕЂЕЊЕ ШКОЛСТВА ЗА РАЗВОЈ ОПШТИНЕ

У петак 1. марта у сали за састанке општине одржан је други састанак радне групе за област школства. Радна група је именована за учешће у изради приједлога "Стратегије развоја општине…

01.03.2024 13:15