+387 53 610 116

Вијести

ОСАМ ГОДИНА САРАДЊЕ СА ОМЛАДИНСКОМ БАНКОМ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 28 Novembra, 2023 у 14:15

У оквиру програма, Омладинска банка Брод, коју партнерски подржавају општина Брод и Фондација Мозаик, у понедељак 27. 11. 2023. године у сали за састанке општине Брод, презентацијом реализованих пројеката у току 2023. године, обиљежено је 8 година успјешног партнерства.

Наиме, Омладинска банка Брод у нашој општини присутна је од 2012. године, са паузом од 2016. до 2020. године, и за ових осам година финансијски је подржано пет микро бизниса у вриједности од 9793 марке и 98 пројеката неформалних група младих у вриједности од 243.191 конвертибилне марке рекла је Бранкица Вудраг, координатор рада Омладинеске банке, и додала да је у реализацији ових пројеката волонтерски учествовало 1463 особе.

Данас су у сали за састанке општине Брод, промовисани резултати ове сарадње, конкретно 1 микробизнис и 11 пројекатa младих који су подржани у 2023. години.

У складу са усаглашеним приједлогом и анексом који су потписали Жељко Пауковић, директор програма Омладинске банке и Вања Николић, шеф кабинета начелника општине, у наредном периоду сви микробизниси, након шест мјесеци, биће подржани са додатних 3000 КМ, рекла је Крећа Хелена, координаторица програма Омладинске банке.

Сарадња са Омладинском банком Брод од изузетног је значаја за саму општину у реализацији пројеката, између осталог и уређења нашег града. Један од пројеката који су примјетили сви Брођани јесте и уређење кружног тока код Дујанића који је реализован средствима Омладинске банке, али и општине Брод рекао је Александар Рељић, члан неформалне групе младих која је конкурисала и реализовала пројекат „Огледало општине“.

Значај Омладинске банке за младе Брођане препознала је и локална управа која кроз заједнички фонд, који обезбјеђују Фондација Мозаик и општина Брод, осигурава средства за реализацију поменутих пројеката, рекао је Шеф кабинета начелника општине Брод, Вања Николић.

-Осам година траје сарадња са Омладинском банком и ове године реализован је један микробизнис и 11 пројеката и сваки од ових пројеката је уљепшао наш град, а кроз учешће у реализацији пројеката Омладинске банке јављају се неке идеје за које и не чекамо средства од Омладинске банке него их реализујемо сами. Углавном, сарадња се наставља и ја позивам све заинтересоване да се јаве уколико имају идеју за покретање властитог микробизниса- рекао је Николић.

Након потписивања меморандума, Пауковић је уручио захвалнице за досадашњу успјешну сарадњу, начелнику општине Брод Зорану Видућу, шефу кабинета начелника општине Брод Вањи Николићу , Бранкици Вудраг координатору између Омладинске банке Брод и Фондације Мозаик, као и многим досадашњим учесницима у раду Омладинске банке Брод.

Извор: Радио Брод

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23