+387 53 610 116

Вијести

ОПШТИНА БРОД ПРИСТУПИЛА ПРОЦЕСУ БФЦ РЕСЕРТИФИКАЦИЈЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 10 Aprila, 2024 у 10:36

Општина Брод приступа процесу ресерфитикације за додјелу серфитификата за повољно пословно окружење. Међународни сертификат за повољно пословно окружење (БФЦ) додијељен је Општини Брод 2019. годинe, уз обавезу да се периодично врши ресертификација.

Јуче је тим поводом у сали за састанке Општине Брод одржан састанак представника локалне управе, те чланова Техничког секретаријата за увођење БФЦ СЕЕ стандарда и водећег евалуатора за Општину Брод.

Састанку су испред Општине Брод присуствовали начелник општине Брод, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, начелник Одјељења за урбанизам, просторно планирање и екологију, те шеф Одсјека за локални и економски развој са сарадницима.

Процес ресертификације општина и градова са повољним пословним окружењем у Југоисточној Европи (БФЦ) врши се у складу с ажурираним стандардом БФЦ СЕЕ (Business Friendly Certification South East Europe - BFC SEE) Едиције која подразумијева неколико критеријума и поткритеријумима.

Највећи акценат се ставља на унапређење административних процедура, стратешко планирање, активну сарадњу са привредом, промоцију градске управе, транспарентност и убрзано прибављање докумената и слично.

news
ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава. Ријеч је…

29.05.2024 09:49

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41