+387 53 610 116

Вијести

ОПШТИНА БРОД ПРИСТУПИЛА ПРОЦЕСУ БФЦ РЕСЕРТИФИКАЦИЈЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 10 Aprila, 2024 у 10:36

Општина Брод приступа процесу ресерфитикације за додјелу серфитификата за повољно пословно окружење. Међународни сертификат за повољно пословно окружење (БФЦ) додијељен је Општини Брод 2019. годинe, уз обавезу да се периодично врши ресертификација.

Јуче је тим поводом у сали за састанке Општине Брод одржан састанак представника локалне управе, те чланова Техничког секретаријата за увођење БФЦ СЕЕ стандарда и водећег евалуатора за Општину Брод.

Састанку су испред Општине Брод присуствовали начелник општине Брод, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, начелник Одјељења за урбанизам, просторно планирање и екологију, те шеф Одсјека за локални и економски развој са сарадницима.

Процес ресертификације општина и градова са повољним пословним окружењем у Југоисточној Европи (БФЦ) врши се у складу с ажурираним стандардом БФЦ СЕЕ (Business Friendly Certification South East Europe - BFC SEE) Едиције која подразумијева неколико критеријума и поткритеријумима.

Највећи акценат се ставља на унапређење административних процедура, стратешко планирање, активну сарадњу са привредом, промоцију градске управе, транспарентност и убрзано прибављање докумената и слично.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23