+387 53 610 116

Вијести

ООЦК БРОД ПРЕДСТАВИО ПЛАНОВЕ ЗА ТЕКУЋУ ГОДИНУ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 9 Aprila, 2024 у 16:15

Oпштинска организација Црвеног крста Брод је данас, 9. априла у својим просторијама одржала редовну сједницу на којој су усвојени Извјештај о раду и Финансијски извјештај ООЦК Брод за претходну годину, као и План рада и Финансијски план за 2024. годину.

„У 2024. години планирамо да наставимо подјелу хуманитарне помоћи социјално угроженим домаћинствима, да организујемо три акције добровољног давања крви, да организујемо општинско такмичење из прве помоћи, такмичење о познавању Покрета Црквеног крста и „Мисли мине““,  казао је Илија Сељаковић секретар ОО ЦК Брод.

Он је додао да бродски Црвени крст планира да буде домаћин регионалног такмичења из прве помоћи о познавању Покрета ЦК и "Мисли мине". Осим тога, план је и да се настави са обуком возача из прве помоћи.

„Планирано је и обиљежавање Недјеље Црвеног крста, Недјеље борбе против туберкулозе, Недјеље дјетета, Недјеље солидарности и Недјеље упозоравања на опасност од мина“, додао је Сељаковић.

Он је истакао да бродски Црвени крст има добру сарадњу са локалном управом, надлежним републичким организацијама, бродским јавним предузећима и установама, као и приватним предузећима.   

Координатор Омладине Црвеног крста Лука Душанић подсјетио је да се многе активности ове организације спроводе у сарадњи са Савјетом ученика Средњошколског центра „Никола Тесла“. Он је похвалио ентузијазам младих људи и жељу да волонтирају.

„На првој овогодишњој акцији добровољног давања крви која је одржана у амбуланти у Лијешћу било је доста наших средњошколаца, што је за сваку похвалу“, рекао је Душанић и додао да на располагању тренутно има тридесетак волонтера.

Због школских и ваннаставних обавеза не може свако од њих да буде доступан у сваком тренутку, али млади Брођани ипак желе да помогну.

„На недавно спроведеним изборима на нивоу школске органзације Црвеног крста за предсједника Црвеног крста је изабрана Јована Гавриловић. На тој позицији наслиједила је Ању Цвијић“, казао је координатор Омладине Црвеног крста.

Скупштини ООЦК Брод присуствовали су и представници Градског одбора Црвеног крста Дервента и Општинског одбора Црвеног крста Вукосавље, као и представници општинске администрације.

news
ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава. Ријеч је…

29.05.2024 09:49

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41