+387 53 610 116

Вијести

ООЦК БРОД ПРЕДСТАВИО ПЛАНОВЕ ЗА ТЕКУЋУ ГОДИНУ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 9 Aprila, 2024 у 16:15

Oпштинска организација Црвеног крста Брод је данас, 9. априла у својим просторијама одржала редовну сједницу на којој су усвојени Извјештај о раду и Финансијски извјештај ООЦК Брод за претходну годину, као и План рада и Финансијски план за 2024. годину.

„У 2024. години планирамо да наставимо подјелу хуманитарне помоћи социјално угроженим домаћинствима, да организујемо три акције добровољног давања крви, да организујемо општинско такмичење из прве помоћи, такмичење о познавању Покрета Црквеног крста и „Мисли мине““,  казао је Илија Сељаковић секретар ОО ЦК Брод.

Он је додао да бродски Црвени крст планира да буде домаћин регионалног такмичења из прве помоћи о познавању Покрета ЦК и "Мисли мине". Осим тога, план је и да се настави са обуком возача из прве помоћи.

„Планирано је и обиљежавање Недјеље Црвеног крста, Недјеље борбе против туберкулозе, Недјеље дјетета, Недјеље солидарности и Недјеље упозоравања на опасност од мина“, додао је Сељаковић.

Он је истакао да бродски Црвени крст има добру сарадњу са локалном управом, надлежним републичким организацијама, бродским јавним предузећима и установама, као и приватним предузећима.   

Координатор Омладине Црвеног крста Лука Душанић подсјетио је да се многе активности ове организације спроводе у сарадњи са Савјетом ученика Средњошколског центра „Никола Тесла“. Он је похвалио ентузијазам младих људи и жељу да волонтирају.

„На првој овогодишњој акцији добровољног давања крви која је одржана у амбуланти у Лијешћу било је доста наших средњошколаца, што је за сваку похвалу“, рекао је Душанић и додао да на располагању тренутно има тридесетак волонтера.

Због школских и ваннаставних обавеза не може свако од њих да буде доступан у сваком тренутку, али млади Брођани ипак желе да помогну.

„На недавно спроведеним изборима на нивоу школске органзације Црвеног крста за предсједника Црвеног крста је изабрана Јована Гавриловић. На тој позицији наслиједила је Ању Цвијић“, казао је координатор Омладине Црвеног крста.

Скупштини ООЦК Брод присуствовали су и представници Градског одбора Црвеног крста Дервента и Општинског одбора Црвеног крста Вукосавље, као и представници општинске администрације.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23