Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Омладинска банка Брод – Потписани уговори за 8 пројеката младих

У оквиру програма ”Омладинска банка Брод”, коју партнерски подржавају општина Брод и Фондација Мозаик, у  сали за састанке општинске управе данас је организовано потписивање Анекса II, Меморандума о сарадњи и уговора о додјели и коришћењу бесповратних новчаних средстава, којим су обезбјеђена додатна средства за финансирање свих 8 пројекта које су у другом кругу, по јавном позиву Омладинске банке Брод, млади Брођани пријавили. Тиме је у овој години подржано укупно 13 пројеката, од којих су три микробизниса.

Укупна вриједност пројеката износи око 30.000 КМ. Општина Брод обезбједила је средства у износу од 10.000 КМ, Фондација Мозаик 7.000 КМ, док су преостали дио средстава обезбједиле неформалне групе младих чији су пројекти одобрени по програму Омладинске банке Брод.

Један од пројеката је и набавка столова за стони тенис, за Омладински дом у МЗ Збориште.

Александар Рељић, један од чланова групе младих која је кандидовала овај пројекат, истакао је да ће његовом реализацијом бити додатно употпуњени садржаји за спортске активности и дружење омладине у овој мјесној заједници.

Средствима у износу од 600 КМ биће купљена 3 стола за стони тенис напоменуо је Рељић прецизиравши да ће пројекат бити завршен до краја јуна, односно почетка јула ове године.

Значај Омладинске банке за младе Брођане препознала је и локална управа која је кроз заједнички фонд, који обезбјеђују Фондација Мозаик и општина Брод у четворогодишњем периоду  2020-2023. година, осигурала значајна средства за пројекте.

-Драго нам је да млади људи имају добре, занимљиве идеје и личну иницијативу и то је управо оно што нова администрација у Броду и у наредном периоду жели да подстакне и подржи код младих,- нагласио је Вања Николић, шеф кабинета начелника општине Брод.

Жељко Пауковић, директор програма Омладинске банке Фондације „Мозаик“, истакао је да ће у 2021. години у 51 локалној заједници у БиХ бити подржано укупно 600 друштвених пројеката неформалних група младих, те 80 микробизнисa.

Пауковић је нагласио да су значајни програми за подршку запошљавањa младих људи.

-У фонду Омладинске Банке Брод имамо још 2.000 КМ за још најмање један микробизнис. Јавни позив за аплицирање на ова средства отворен је до 28. јуна, а све додатне информације о начину пријаве заинтересовани  могу наћи на интернет страници Фондације Мозаик, општине Брод као и Омладинске банке Брод,- подсјетио је Пауковић.

Осам пројеката који су подржани:

1.         “Кревети за извиђаче“

2.         “Набавка столова за стони тенис“

3.         Подршка УГ “ Љубитељи школе гитаре Брод“

4.         “Буди здраво уз гимнастику!“

5.         “Наша кућица, наша слободица“

6.         “Мјесто за игру, дружење и разоноду дјеце“

7.         “Корак напријед“

8.         “Спортом до центра“

eskort eskişehir -

Personel Sağlık