+387 53 610 116

Вијести

Омладинска банка Брод – Потписани уговори за 8 пројеката младих

Аутор: admin | Ажурирано: 11 Juna, 2021 у 14:31

У оквиру програма ”Омладинска банка Брод”, коју партнерски подржавају општина Брод и Фондација Мозаик, у  сали за састанке општинске управе данас је организовано потписивање Анекса II, Меморандума о сарадњи и уговора о додјели и коришћењу бесповратних новчаних средстава, којим су обезбјеђена додатна средства за финансирање свих 8 пројекта које су у другом кругу, по јавном позиву Омладинске банке Брод, млади Брођани пријавили. Тиме је у овој години подржано укупно 13 пројеката, од којих су три микробизниса.

Укупна вриједност пројеката износи око 30.000 КМ. Општина Брод обезбједила је средства у износу од 10.000 КМ, Фондација Мозаик 7.000 КМ, док су преостали дио средстава обезбједиле неформалне групе младих чији су пројекти одобрени по програму Омладинске банке Брод.

Један од пројеката је и набавка столова за стони тенис, за Омладински дом у МЗ Збориште.

Александар Рељић, један од чланова групе младих која је кандидовала овај пројекат, истакао је да ће његовом реализацијом бити додатно употпуњени садржаји за спортске активности и дружење омладине у овој мјесној заједници.

Средствима у износу од 600 КМ биће купљена 3 стола за стони тенис напоменуо је Рељић прецизиравши да ће пројекат бити завршен до краја јуна, односно почетка јула ове године.

Значај Омладинске банке за младе Брођане препознала је и локална управа која је кроз заједнички фонд, који обезбјеђују Фондација Мозаик и општина Брод у четворогодишњем периоду  2020-2023. година, осигурала значајна средства за пројекте.

-Драго нам је да млади људи имају добре, занимљиве идеје и личну иницијативу и то је управо оно што нова администрација у Броду и у наредном периоду жели да подстакне и подржи код младих,- нагласио је Вања Николић, шеф кабинета начелника општине Брод.

Жељко Пауковић, директор програма Омладинске банке Фондације "Мозаик", истакао је да ће у 2021. години у 51 локалној заједници у БиХ бити подржано укупно 600 друштвених пројеката неформалних група младих, те 80 микробизнисa.

Пауковић је нагласио да су значајни програми за подршку запошљавањa младих људи.

-У фонду Омладинске Банке Брод имамо још 2.000 КМ за још најмање један микробизнис. Јавни позив за аплицирање на ова средства отворен је до 28. јуна, а све додатне информације о начину пријаве заинтересовани  могу наћи на интернет страници Фондације Мозаик, општине Брод као и Омладинске банке Брод,- подсјетио је Пауковић.

Осам пројеката који су подржани:

1.         ''Кревети за извиђаче''

2.         ''Набавка столова за стони тенис''

3.         Подршка УГ '' Љубитељи школе гитаре Брод''

4.         ''Буди здраво уз гимнастику!''

5.         ''Наша кућица, наша слободица''

6.         ''Мјесто за игру, дружење и разоноду дјеце''

7.         ''Корак напријед''

8.         ''Спортом до центра''

news
ПРЕДЛОЖЕНА РАНГ ЛИСТА ПОБЈЕДНИКА КОНКУРСА ЗА ИЗБОР НАЈУРЕЂЕНИЈЕГ ДВОРИШТА, БАЛКОНА И УЛАЗА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ 2024. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је 31. маја 2024. године расписала Јавни конкурс за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза стамбене зграде. На конкурс су до 1. јула пристигле укупно 32 пријаве,…

15.07.2024 13:10

news
НАРЕДНА СЈЕДНИЦА СО БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 29. ЈУЛ

На данас одржаном колегијуму договорено је да наредна 40. редовна сједница Скупштине општине Брод буде одржана у понедјељак, 29. јула са почетком у 9:00 часова у сали Скупштине општине (зграда…

15.07.2024 09:41

news
СЛАВА СЕЛА ПОНОВО ОКУПИЛА БРОЈНЕ ПОЛОЈЧАНЕ

Литургијом у храму посвећеном Светим апостолима Петру и Павлу, чином освећења славског колача, свечаном литијом око храма и народним весељем данас је у Полоју прослављена слава села – Павловдан. Премда…

13.07.2024 16:50